PowerBass S-6C prosze o opinie
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
I ja dodam swoje 3 grosze. Otóż jestem posiadaczem głośników PB s6c od ponad roku i szczerze mówiąc jeśli chodzi o dźwięk zastrzeżeń nie mam w tym przedziale cenowym. Co do wykonania totalne dno! Na samym początku problem z tweeterami, kabelki dołączone do głośników po prostu powypadały. Trzymały się na kilku żyłkach. Jak ktoś ma te głośniki to pewnie wie o czym mówie Rozmawiałem z kilkoma osobami na ten temat .Odp. "ten typ tak ma". Teraz z kolei po upływie czasu wystąpił problem z wooferami. Odkleiła się membrana od głośnika tj.(konstrukcji metalowej).Słychać przy większym basie jak głośniki trzeszczą. Pozdrawiam
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Widocznie trafiłeś na S6C z tej małej flelernej serii, która miała kiedyś miejsce(dokładnie te same objawy, o których mówisz).
Od razu trzeba było odsyłać to na gwarancję i zostałoby naprawione/wymienione.
Po tej serii S6C, z którą były problemy zostało to poprawione i od tamtej pory nie miałem żadnego zwrotu na S6C.
Od razu trzeba było odsyłać to na gwarancję i zostałoby naprawione/wymienione.
Po tej serii S6C, z którą były problemy zostało to poprawione i od tamtej pory nie miałem żadnego zwrotu na S6C.
Ostatnio zmieniony ndz maja 24, 2009 09:28 przez Kubus20, łącznie zmieniany 1 raz.
mam je na przodzie i jestem ZADOWOLONY!!! ale do tego oczywiscie wygluszenie drzwi, dystanse, prowadzone na radio albine cda -9884 i do tego all dudni sub alpine type e, z całości jestem zadowolony aaa tylko na pod szybiu zastąpiłem je malutkimi głośniczkami z sykami alpine... niestety na ta chwile nie potrafię powiedzieć jaki to model
Ostatnio zmieniony ndz maja 24, 2009 09:26 przez sebinHo, łącznie zmieniany 1 raz.
Kubus20, Mam jedna duza prosbe, jako ze widze ze masz konkretne obycie z glosnikami powiedz mi tylko czy porownujac wlasnie PB s-6c z helixem B62C co zagra lepiej? Wygluszenie bedzie w przyszlosci, wzmaka nie ma bo brak funduszy, ogolnie te dwa zestawy porownujac w tej samej kwocie co lepiej zagra?
-
- Forum Master
- Kontakt:
A co wy tak z tymi PB ? Do 300 zł wolał bym niby te podróbki Hertz (tak niektórzy twierdzą), a ja porównywałem je niby z tymi oryginalnymi i grają tak samo dobrze i porównywać je do PB to nieporozumienie... Do XM6020 pasują i grają bardzo przyjemnie. Nawet pod radiem grają, bo mimo dużej mocy mają wysoką skuteczność i grają głośno i bez przesteru.
Do 300 zl moga byc te dwa wymienione przeze mnie modele + hertz dsk 165 jednak ze wzgledu na metaliczny dzwiek z jego tweeterow odrzuam go w przedbiegach. Dlatego pytam o te dwa, skoro Kubus20 sie tym zajmuje a co wiecej mial do czynienia z S- 6c to mysle ze jest w stanie rozwia moje watpliwosci.
-
- Forum Master
- Kontakt:
Re: PowerBass S-6C prosze o opinie
A no to zmienia postać rzeczy... tylko nie wiem w jaki sposób, ale niech Ci będzie. Bo to inni nie słyszeli takich wybitnych głośników do 300 PLN... Te DSK to można potłuc o kant, Helix to solidna budżetówka, PB żadnym specjalnym wyjątkiem do 300 PLN nie jest na pewno, a niby podrobione HSK koszą wsio do 500, a może i wyżej, ale co ja tam wiem.
Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzilo, w poprzednim poscie podales kilka nic mi nie mowiacych nazw /nie jestem na tyle obyty w tematyce car audio /, mowiles cos o podrobkach hertzow, tez nie zrozumialem o co tam chodzilo.. Czyli z tego co teraz piszesz ze mozna dsk potluc o kant dupy czyli tak jak mowilem odpadaja, a ze helix to solidna budzetowka podczas gdy pb to zaden wyjatek czyli droga dedukcji wychodzi ze uwazasz helixa w tej cenie za lepszego?
Sorry, no offence ale po prostu strasznie to zawinales jak dla mnie dlatego tak pytam po chlopsku
Sorry, no offence ale po prostu strasznie to zawinales jak dla mnie dlatego tak pytam po chlopsku
-
- Forum Master
- Kontakt:
Re: PowerBass S-6C prosze o opinie
Spoko O Hertz HSK - to jest wersja 165.3, czyli starsza seria tych głośników, która kosztowała około 700 zł, nagle się pojawiły po 300 Podejrzenia, że to podróbki, inni, że czyszczenie magazynów (weszła wersja 165.4) - tak, czy owak zamieszanie. Okazuje się, że te za 300 grają jak te za 700 zł i to jest bardzo dobra propozycja. Są mocne fakt, ale pod radiem też grają (wysoka skuteczność, można głośno słuchać i nie ma zniekształceń dźwięku), po wygłuszeniu drzwi, dystansach i wzmacniaczu, to wiele osób jest tak zachwyconych, że nie potrzebują subwoofera w bagażniku - po prostu przy odpowiednio zrobionych drzwiach i mocnym wzmacniaczu potrafią ładnie przykopać i potrząsnąć nogawkami Do 300 zł, nawet nie ma konkurenta ten zestaw, a piszesz, że z czasem wygłuszysz, wzmacniacz jak będzie kasa, więc proponuje się do nich przymierzyć.