Sprzęgło G60/VR6 w TDI ALH ASV I INNE 110 KM
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Gashkas, tarcze zregeneruje ci radzikowski i bedzie jak nowa za ok 80zł na okładzinach luk/sachs
- Gashkas
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
euglen, do Passata B5, wlasnie wiem, ze wzdluznie i dlatego nabylem jednomas ze wzdluznie montowanego 1Z w A4. I teraz szukam sprzegla ktore podejdzie do tego i nie wymieknie po programie (jesli nie wytrzyma do bede jezdzil na serii - trudno).
Poczytalem i to jest to samo sprzeglo co w B5 90PS? Brac Sachsa czy Luk'a?
Fahoo, wlasnie nie chce regenerowac nic bo pozbywam sie dwumasu gdyz sie konczy. A do jednomasu to sprzeglo od AVB ori raczej nie podejdzie.
Znalazlem rowniez 23 zeby 228mm - Sharan VR6 - tylko czy podejdzie? I dosyc drogie jest bo ponad 700pln i nie wiem czy sens zakladac takie jesli by podeszlo w ogole.
Poczytalem i to jest to samo sprzeglo co w B5 90PS? Brac Sachsa czy Luk'a?
Fahoo, wlasnie nie chce regenerowac nic bo pozbywam sie dwumasu gdyz sie konczy. A do jednomasu to sprzeglo od AVB ori raczej nie podejdzie.
Znalazlem rowniez 23 zeby 228mm - Sharan VR6 - tylko czy podejdzie? I dosyc drogie jest bo ponad 700pln i nie wiem czy sens zakladac takie jesli by podeszlo w ogole.
vw - the best drug in the world. more u taste it u get more addicted. dont even try to let it go. u just cant. addictiVWe thing.
zakladaj sachsa sprzeglo i docisk od audi A4 z silnikiem 1Z. Bedzi i prawidlowa ilosc zebów i srednica tarczy.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- Gashkas
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Powyzsze znalazlem na forum Passata, wychodzi na to, ze taki zestaw jak wesol zaleca wystarczy na wieksza moc niz seryjna nawet, jesli dobrze przeczytalem.co po niektórzy chyba nie wiedzą że tarcza sprzęgła 228mm a więc 1Z, G60 i ABF to ta sama tarcza, niektórzy producenci mają nawet identyczny nr tej części, podobnie jest z dociskiem! zestaw jednomasowy G60/ABF/1Z + docisk spokojnie daje radę z 160-170ps i 350Nm ( sam miałem MK3 1Z zrobionego na 150/330 z takim sprzęgłem i zero problemów) jeśli ktoś chce mieć jeszcze większy zapas niech wkłada tarcze ABF/G60/1Z + docisk do tego z VR6...
vw - the best drug in the world. more u taste it u get more addicted. dont even try to let it go. u just cant. addictiVWe thing.
tak spokojnie da rade zwlaszcza jak to bedzie komplet sachs'a.
- kowalix1980
- Nowicjusz
witam chciałem założyć to sprzęgło do Golfa IV alh+ http://moto.allegro.pl/sachs-sprzeglo-c ... 98624.html" onclick="window.open(this.href);return false;
czy będzie dobre i jakie koło zamachowe byście proponowali mam jakiegoś jedno masa od golfa 5 czy będzie pasował czy muszę kupić inne
czy będzie dobre i jakie koło zamachowe byście proponowali mam jakiegoś jedno masa od golfa 5 czy będzie pasował czy muszę kupić inne
Re: Sprzęgło G60/VR6 w TDI ALH ASV I INNE 110 KM
to sprzęgło będzie dobrekowalix1980 pisze:witam chciałem założyć to sprzęgło do Golfa IV alh+ http://moto.allegro.pl/sachs-sprzeglo-c ... 98624.html" onclick="window.open(this.href);return false;
a zamach to podaj numer jaki ma to ci ktoś może powie czy będzie dobre
- bocian19
- Łowca Rarytasów
- Kontakt:
Mam tylko jedno male pytanko
Posiadam AHU z juz fabrycznie zamontowanym jednomasem
Chce wsadzic G60,czy musze zakupic nowe srubki pod te sprzeglo czy stare beda pasic??
Posiadam AHU z juz fabrycznie zamontowanym jednomasem
Chce wsadzic G60,czy musze zakupic nowe srubki pod te sprzeglo czy stare beda pasic??
Moj mk3 VARIA(N)T
viewtopic.php?f=88&t=297338" onclick="window.open(this.href);return false;
BBI Squad
Na rozstaju dróg stoi zwalniający próg on złamie Ci dokładkę
BBI Squad
stare beda pasowac. Tylko lipne jest to ze sa na klucz nasadowy 12-sto kątny i do tego nr 9 a nie typowy 8 czy 10.
Re: Sprzęgło G60/VR6 w TDI ALH ASV I INNE 110 KM
nie musi być koniecznie nasadowy dwunastokątny pasuje oczkowa dziewiątkawesol pisze:stare beda pasowac. Tylko lipne jest to ze sa na klucz nasadowy 12-sto kątny i do tego nr 9 a nie typowy 8 czy 10.
Witam,
Kompletuję właśnie zestaw ze sztywnym kołem zamachowym i mam problem z kupnem uszczelniaczy. Czy ktoś ma może ich numery albo inny namiar (chociażby dokładną nazwę)?
Pytam, ponieważ moja wiedza jest dość pobieżna ale studiując ten wątek widziałem:
Samochód to Golf IV 1.9 TDI AHF.
Dzięki z góry
Kompletuję właśnie zestaw ze sztywnym kołem zamachowym i mam problem z kupnem uszczelniaczy. Czy ktoś ma może ich numery albo inny namiar (chociażby dokładną nazwę)?
Pytam, ponieważ moja wiedza jest dość pobieżna ale studiując ten wątek widziałem:
Natomiast przy okazji zakupu śrubek w ASO pan po numerze nadwozia zaproponował mi uszczelniacz (jak to ujął - "tylny") za 270 zł, "przedni" za 87 zł i lekko mi szczęka opadłaKoszt uszczelniaczy na wał(1szt) i skrzynie(1szt) około 120zł.
Samochód to Golf IV 1.9 TDI AHF.
Dzięki z góry
- krzysiek1606
- Użytkownik
na tył silnika ja bym wziął orginalny z vw
ewentualnie dobry zamiennik [erling] ale to też koszt powyżej 150zł
ewentualnie dobry zamiennik [erling] ale to też koszt powyżej 150zł
krzysiek.[audi a4 b5 avant +++ ]
246HP-472NM [ soft by spanky ]
oferuje czyszczenie turbin , przerobke turbin GTB na podcisnienie , uszczelnianie i modyfikacje pomp wtryskowych , uklady wydechowe z kwasiaka i instalacje fmic
tel. 608370238 TURBO-SPAW
246HP-472NM [ soft by spanky ]
oferuje czyszczenie turbin , przerobke turbin GTB na podcisnienie , uszczelnianie i modyfikacje pomp wtryskowych , uklady wydechowe z kwasiaka i instalacje fmic
tel. 608370238 TURBO-SPAW
- bocian19
- Łowca Rarytasów
- Kontakt:
Pany,jeden z kolegow z forum powiedzial mi ze przy wymiane sprzegla na G60 w moim AHU dobrze tez wymienic wysprzeglik...
Oraz plyn i symeringi (to wiem),chodzi mi o ten wysprzeglik...
Ma racje??
Oraz plyn i symeringi (to wiem),chodzi mi o ten wysprzeglik...
Ma racje??
Moj mk3 VARIA(N)T
BBI Squad
BBI Squad