problem z moim mk2 1.6TD
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- specWROC
- (()())G.O.L.F.(()())
- Kontakt:
problem z moim mk2 1.6TD
a mianowicie mam problem z odpaleniem mojego autka.....z początku odpalił i strasznie nim trzęsło obroty na obrotomierzu na 0 jak dodałem gazu bo chciałem ruszyć auto gasło;(nie wiem wogóle co robić;(pomocy;(
no jak na razie rozładowałem akumulator
i pojechałem kupić bezpiecznik ten taki metalowy który znajduje się pod maską nad zbiorniczkiem płynu hamulcowego
no jak na razie rozładowałem akumulator
i pojechałem kupić bezpiecznik ten taki metalowy który znajduje się pod maską nad zbiorniczkiem płynu hamulcowego
- vw_vandal
- Forum Master
- Kontakt:
specWROC, zmieniałeś coś??? czy tak nagle bach i kaput. Jeżeli ten bezpiecznik co mówisz jest walnięty to tak mogło być bo nie grzał świec. Wymień go i daj znać. Jak padają świece żarowe to przy odpaleniu silnik warjuje, kiedyś mi spaliły się trzy odpalił ale tak wariował że myślałem że go z łap wyrwie
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DvkPN1Buok0&feature=autoplay&list=FLdQqUeMMZKpjqZ72OdcA6cQ&lf=mh_lolz&playnext=1[/youtube]
- specWROC
- (()())G.O.L.F.(()())
- Kontakt:
vw_vandal pisze:specWROC, zmieniałeś coś??? czy tak nagle bach i kaput. Jeżeli ten bezpiecznik co mówisz jest walnięty to tak mogło być bo nie grzał świec. Wymień go i daj znać. Jak padają świece żarowe to przy odpaleniu silnik warjuje, kiedyś mi spaliły się trzy odpalił ale tak wariował że myślałem że go z łap wyrwie
nic nie ruszałem dosłownie nic...ostatnio z rana zapalałem za 1 razem ale czasem za drugim...
dzisiaj zszedłem do auta odpalam go na zimnym cofnąłem nim do tyłu...zgasiłem i chciałem zapalić 2 raz a tu zaczęło trzęść wozem i lipa jak dodawałem gazu to gasł i chwilami paliła się lampka od akumulatora...nie wiem co jest grane
- specWROC
- (()())G.O.L.F.(()())
- Kontakt:
właśnie byłem w aucie i zdemontowałem filtr powietrza razem z obudową i wykręciłem ten zaworek z filtra paliwa tylko nie wykręcałem go do końca i wypłynęło trochę ciemnego paliwa...teraz tylko wyczekuje do 22 żeby wsadzić do niego akumulator i zobaczyć co i jak:)vw_vandal pisze:Sprawdz ten filter
[ Dodano: 14 Lip 2006 21:54 ]
super chciałem właśnie zamontować akumulator a tu patrze ktoś odłączył prostownik i musze czekac do rana ale lipa;(
vandal +dla ciebie za pomoc:)
- specWROC
- (()())G.O.L.F.(()())
- Kontakt:
a więc tak akumulator naładowałem na maksa.....wymieniłem ten nieszczęsny bezpiecznik od świec żarowych oraz wymontowałem cały filter paliwa i pożądnie go przedmuchałem i dalej ta sama bajka....
......................ciezko go zapalic ale jak odpali jakoś tak dziwnie chodzi ...jest strasznie mułowaty a jak dodaje gazu to się dławi i po chwili gaśnie..masssakra ja to mam pecha.
KOLEDZY POMOCY BO JUż NIE WIEM CO SPRAWDZIC
wysłałem ojca po nowy filterek paliwa noi mam nadzieje że to będzie to ale skoro stary jest drożny to troche w to wątpie...no nic jeśli to nie to to golfik będzie sobie stał i oczekiwał na fundusze;(
......................ciezko go zapalic ale jak odpali jakoś tak dziwnie chodzi ...jest strasznie mułowaty a jak dodaje gazu to się dławi i po chwili gaśnie..masssakra ja to mam pecha.
KOLEDZY POMOCY BO JUż NIE WIEM CO SPRAWDZIC
wysłałem ojca po nowy filterek paliwa noi mam nadzieje że to będzie to ale skoro stary jest drożny to troche w to wątpie...no nic jeśli to nie to to golfik będzie sobie stał i oczekiwał na fundusze;(
- vw_vandal
- Forum Master
- Kontakt:
specWROC, on tak sie zachowuje jak by nie miał paliwa. Odkręć korek wlewu paliwa i spróbuj odpalić. Zobacz na wężyku (u mnie jest odcinek przezroczysty) czy w paliwie są bomble powietrza. Filtr powietrza jak wygląda?? Jakie paliwo lejesz??
[ Dodano: 15 Lip 2006 11:08 ]
Może jechałeś na rezerwie??
[ Dodano: 15 Lip 2006 11:08 ]
Może jechałeś na rezerwie??
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DvkPN1Buok0&feature=autoplay&list=FLdQqUeMMZKpjqZ72OdcA6cQ&lf=mh_lolz&playnext=1[/youtube]
- specWROC
- (()())G.O.L.F.(()())
- Kontakt:
no mam rezerwe to taką na max........no rope leje...
jakieś 100-150km temu wymieniałem rozrząd i zacząłem się teraz zastanawiać że może coś z tym nie tak więc przed chwilką podszedłem do takiego warsztatu koło mnie i koleś powiedział że stawia na rozrząd i już zaczął rzucać kasą że to 300-400zł trzeba szykować......pierdziele....
a dzisiaj tak mi auto potrzebne ze masakra;(
jakieś 100-150km temu wymieniałem rozrząd i zacząłem się teraz zastanawiać że może coś z tym nie tak więc przed chwilką podszedłem do takiego warsztatu koło mnie i koleś powiedział że stawia na rozrząd i już zaczął rzucać kasą że to 300-400zł trzeba szykować......pierdziele....
a dzisiaj tak mi auto potrzebne ze masakra;(
- vw_vandal
- Forum Master
- Kontakt:
specWROC, mi się wydaje że zaciągnął syfu ze zbiornika. Nalej ze 20 l ON tylko dobrej, zmień filterek paliwa i przedmuchaj węże i napewno pomoże. Nie wiadomo co poprzedni właścićiel tam wlewał. Jak będziesz miał wolny czas przepłukaj zbiornik paliwa. Jeżeli przejechałeś 100 km na zmieniony rozżądzie i nie zauważyłeś wcześniej zmian to rozrząd jest dobry.