Zapalająca się kontrolka ESP
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam panowie. Mam następujący problem Mianowicie zapala mi się kontrolka od ESP na desce Dzieje się tak bez względu na to czy jadę czy samochód stoi odpalony Zapala sie zawsze po 10 minutach od uruchomienia silnika. Dodam że wczoraj wymieniany był alternator. Wielkie dzięki z góry za odpowiedzi.
Nie podłączałem jeszcze Obecnie jestem w niemczech a tutaj tylko serwisy Ale chyba będę musiał skorzystać z ich usług
Zawsze zaczyna się od z czytania błędów. Potem na ich podstawie szukamy usterki
kierownica byla zdejmowana?
kierownica byla zdejmowana?
Nie nie była zdejmowana kierownica Wymieniany był tylko alternator jak napisałem wyżej
a masz abs? sprawdź w ustronnym miejscu, może jakiś czujnik w kole nawala bo wtedy esp tez nie będzie działało i wyskoczy ikonka... ciężko powiedzieć bez odczytania błędów
Co to jest żona i teściowa w samochodzie?
Zestaw głośnomówiący!
Zestaw głośnomówiący!
Może Ci padł czujnik na pedale hamulca. Sprawdź czy jak świeci kontrolka ESP masz światła stopu z tyłu.
Chyba prędzej by wtedy świeciła kontrolka świec żarowych niż ESPnigol_jom pisze:Może Ci padł czujnik na pedale hamulca.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
zibi22, bez kompa ciężko gdybać...a że błąd występuje regularnie to nie powinno być problemu z odczytaniem błędu a często takie problemy są w przypadku ESP. Światła stopu możesz sprawdzić bo to żaden problem...chociaż powinna zapalić się kontrolka świec żarowych.
w każdym aucie z ESP jest ABS
...czujnik ABS zapala kontrolkę ABS
każdy mk4 ma ABSpendzel_3 pisze:a masz abs? sprawdź w ustronnym miejscu, może jakiś czujnik w kole nawala bo wtedy esp tez nie będzie działało i wyskoczy ikonka... ciężko powiedzieć bez odczytania błędów
Re: Zapalająca się kontrolka ESP
Pisząc "sprawdź czy masz abs" miałem na myśli czy ten ABS działa. - pisząc wprost żeby przyhamował mocnej.Qto pisze:zibi22, bez kompa ciężko gdybać...a że błąd występuje regularnie to nie powinno być problemu z odczytaniem błędu a często takie problemy są w przypadku ESP. Światła stopu możesz sprawdzić bo to żaden problem...chociaż powinna zapalić się kontrolka świec żarowych.
każdy mk4 ma ABSpendzel_3 pisze:a masz abs? sprawdź w ustronnym miejscu, może jakiś czujnik w kole nawala bo wtedy esp tez nie będzie działało i wyskoczy ikonka... ciężko powiedzieć bez odczytania błędów
I nie masz racji z tymi kontrolkami, bo u mnie przy awarii czujnika ABS świeciła się właśnie kontrolka ESP. Może nie we wszystkich modelach jest tak samo. Tego już nie powiem - bo nie wiem.
Co to jest żona i teściowa w samochodzie?
Zestaw głośnomówiący!
Zestaw głośnomówiący!
właśnie przy awarii czujnika hamulca przy pedale świeci tylko ESP, przynajmniej ja tak miałem.pendzel_3 pisze: bo u mnie przy awarii czujnika ABS świeciła się właśnie kontrolka ESP
Problem rozwiązany Samochód został podłączony do kompa i wyszło że wtyczka przy alternatorze jest uszkodzona Po wymianie wtyczki problem ustąpił