MK3 immobilizer

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

_ZIOM@L_
Nowicjusz
Nowicjusz

MK3 immobilizer

Post autor: _ZIOM@L_ » wt kwie 03, 2012 10:41

Witam.
Mam kilka pytań na które znalazłem nie jednoznaczne odpowiedzi. Mianowicie: czy w Golfie 3 immobilizer może znajdować się w ECU, oraz drugie w moim Golfie nie ma immobilizera, a chciałem założyć inny sterownik OZNACZENIE BOSCH: 0 261 200 714 1HO 907 311 C no i nie wiem czy to zadziało gdyby w tym drugim był immo, należy je wyłączyć? No bo jak by było i bym nie podłączył to chyba nie odpali, no bo tak to złodziejowi wystarczyłoby odpiąć immo. Z tego co wyczytałem, że w MK3 immo jest za zegarami w desce ale czy tylko tam? Czy immo jeśli występuje idzie bezpośrednio do ECU czy przez, np. skrzynkę bezpiecznikową?
Dużo tych pytań ale jak mam kupić i się wkurzać, że nie działa to szkoda nerwów.
Pozdrawiam.

agrala
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

MK3 immobilizer

Post autor: agrala » wt kwie 03, 2012 11:40

Immo masz tylko w czarnej puszcze pod licznikiem, w nowszych autach jest juz w liczniku.
Problem jest innego typu bo sterownik silnika ktory pracuje w aucie z immo czeka na pozwolenie z tej puszki lub z licznika na start silnika. Jezeli wywalisz ta puszke immo z auta to sterownik nie pozwoli na zapalenie silnika.
Mozesz kupic sterownik silnika z ktory pracowal w aucie z immo i wtedy trzeba wylaczyc w nim immo.

_ZIOM@L_
Nowicjusz
Nowicjusz

MK3 immobilizer

Post autor: _ZIOM@L_ » wt kwie 03, 2012 13:28

Dzięki za info.
Dobrze rozumiem, że w starszych autach nie było immo i np. za tym linkiem http://www.corrado-club.ca/tech/vwecucodes.htm" onclick="window.open(this.href);return false; ECU o oznaczeniu 1H0 907 311 C był wsadzany tyko w roku 1992 i nie powinien mieć raczej immo.

EDIT:
Zakupiłem o oznaczeniu 1H0 907 311 C za całe 19,90zł ciekawe co z tego będzie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”