YELLOW Golf mk4 darrrrekdaro EDISMD aktual
Moderator: G0 Karcio
Tarnów Golf [MK4] :)
U mnie też kata do wycięcia tak zapchany że masakra. Jeszcze przy 2,6tys obr. tak samo turbo piszczy/buczy jak by zaraz miało podać z 200KM do silnika. Takie wrażenie ale mocy nie przybywa lecz cieknie z turbo. Oj oby też coś małego było.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- darrrrekdaro
- edismd.
podobnie mogłbym to nazwać. to jest gwizd takie darcie się turbiny. tylko w momencie załączania do kolo 3 tys obrotów. mam tak od wyczyszczenia turbo ale z mocą wszystko bylo ok tylko od kilku dni zauwazylem troche mniejsze doładowanie i syczenie przy ICku. W związku z tym w srode auto odstawiam do mechanika. Oby nie bylo nic złego
Mój Golf tutaj
- darrrrekdaro
- edismd.
jeszcze go nie sprzedałem. narazie leży i na dniach jade go opchnać typkowi
Mój Golf tutaj
- darrrrekdaro
- edismd.
Dzisiaj odebrałem zestaw RH przednie tarcze i komplet klocków przód i tył. Tarcze tylne odbiorę być może jutro, na tyle będzie inny wzór. dziś wieczór dowiem się jaki.
Mój Golf tutaj
- darrrrekdaro
- edismd.
W sobotę kolega zamontował mi hamulce na przód, tył nie będzie nawiercany i będzie zakładany w najbliższą sobotę.
Dodatkowo zdemontowałem silnik wycieraczki i wstawiłem zaślepkę.
Dodatkowo zdemontowałem silnik wycieraczki i wstawiłem zaślepkę.
Mój Golf tutaj
- darrrrekdaro
- edismd.
Re: Tarnów Golf [MK4] :)
dlaczego superhiper tarcza ? to jest normalna tarcza RH przy kupnie nie mowiono mi nic, że ma nadprzyrodzone właściwości.Jedynie lepiej hamuje od tarczy pełnej. Kolor, hmmm kolor to kwestia gustu. Czerwonego bym nie dał a chciałem sobie wymalować zaciski chociazby po to, aby osłonić powierzchnię.miskieusz pisze:hmm jestem na nie jeśli chodzi o tą "superhipertarcze" i kolor zacisków :/
Mój Golf tutaj
tobie ma się podobać, wiadomo, ale jak chciałeś osłonić, to trzeba było lecieć w czarny, czerwony to klasyk a ten zielony nie pasuje do niczego :/
co do tarcz, to mają nadprzyrodzone właściwości związane z niepotrzebnymi nawiertami, które niczemu nie służą i działają raczej na niekorzyść poza "lansem"
szerokości
co do tarcz, to mają nadprzyrodzone właściwości związane z niepotrzebnymi nawiertami, które niczemu nie służą i działają raczej na niekorzyść poza "lansem"
szerokości
- darrrrekdaro
- edismd.
Re: Tarnów Golf [MK4] :)
Ale kolor wynikł z moich planów co do tego samochodu więc przy okazji zmiany hamulców wymalowałem na ten zielony kolor. Czerwony dla mnie zaś jest oklepanym kolorem a czarny jest po prostu czarny. Chciałem tak, jest tak. to tylko zacisk. ,,Co do tarcz ,, gwarantuje, że samochód dzieki nawiertom jest w stanie szybciej sie zatrzymać, co więcej, tarcza jest ciągle ,, gotowa ,, do wyhamowania bo szybko się wentyluje. Jedynym minusem w tym wszystkim może być fakt, ze szybciej się mogą zuzywać klocki ale przy mojej jeździe to nawet nie myślę o ich wymianie przez kilka najblizszych lat. Rajdowcem nie jestem ale mialem kilka sytuacji gdzie trzebabylo hamować do końca. W tym wypadku wiem, że na te tarcze moge liczyć. Nawiert jest szablonowy, zrobiony profesjonalnie, tarcza wyważona i wszystko działa jak powinno.jołmiskieusz pisze:tobie ma się podobać, wiadomo, ale jak chciałeś osłonić, to trzeba było lecieć w czarny, czerwony to klasyk a ten zielony nie pasuje do niczego :/
szerokości
Mój Golf tutaj
nie w złej wierze, ale cytuję
vide: http://forum.skodaclub.pl/tuning-mechan ... t1964.html
Kod: Zaznacz cały
Tarcze Nawiercane
Najczęsciej spotykaną BŁĘDNĄ opinią jest to , że tarcze nawiercane dają lepsze chłodzenie. Nic bardziej mylnego. Prawdziwa przyczyna to redukcja wagi.
Nawiercanie oczywiście pomaga uciec gazom, jak pyłowi i brudowi - jednakże przy obecnych nowoczesnych zaciskach i klockach nie jest to taki problem. Wybieranie nawiercanych tylko dlatego jest pomyłką.
Wiele samochodów z tzw "wyższej półki", jak Porsche czy Mercedes AMG wychodzi juz z fabryki z nawiercanymi tarczami. Dla tych samochodów jest to stosowane głownie dla lepszego, bardziej "rasowego" wyglądu. Tak jak i wielkie czerwone zaciski...
Gdy ich wlasciciele mają zamiar bardziej poważnie poscigać sie ną torze z reguły zamieniają tarcze na cale, nienawiercane.
Tarcze nawiercane szybciej zużywają klocki i generuja wiecej pyłu. Takie tarcze mają też krótszy żywot i tendencje to powstawania spękań i wyrw w powierzchni.
- darrrrekdaro
- edismd.
skoro tak jest to wierze i zwracam honor oczywiscie. Nie jestem obeznany w tym aż tak, kupując je pytalem o plusy i minusy nawiercenia, wśród plusów było między innymi to, że szybciej wentylują. Ja wybrałem nawiercane bo miałem w cenie całych/pełnych i nie żałuję. Sam osobiście widzę różnicę w hamowaniu. Może to kwestia tego, że tam juz była mała tarcza ale klocków bylo dosc jeszcze dużo. Nie wiem. Ja jestem zadowolony ale gusta i guściki nie prawdaż ?
Teraz odkładam pieniądze na gwintowane zawieszenie później na felgi. Razem myslę, że bedzie się to ładnie komponować. pozdr
Teraz odkładam pieniądze na gwintowane zawieszenie później na felgi. Razem myslę, że bedzie się to ładnie komponować. pozdr
Mój Golf tutaj
- darrrrekdaro
- edismd.
A no i jestem zadowolony dzisiaj założyliśmy hamulce na tył.
przy okazji zapodaje zdjęcie sprzed 2 dni. Zrobiłem podświetlenie klamek
przy okazji zapodaje zdjęcie sprzed 2 dni. Zrobiłem podświetlenie klamek
Mój Golf tutaj