AUDI 80 B3 1,8 PM by adi87 swap na 2,3 10v NG
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, jhosef, Stalu, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Octavia 1 '99
- Silnik: AEE
- Kontakt:
AUDI 80 B3 1,8 PM by adi87 swap na 2,3 10v NG
Siemka, 18 stycznia br stałem się posiadaczem tegoż jajka za kosmiczną cenę 1400zł. OC i przegląd ważne ponad pół roku, do wymiany była szyba przednia i było wybite praktycznie całe zawieszenie, w którym zostało wymienione wszystko prócz przednich amorków sworzni i jednej końcówki. poduszki pod silnikiem pozrywane, tulei na wahaczach, przednim wózku, tylnej belce praktycznie nie było, brak jakiegokolwiek podświetlania we wnętrzu, popalone styki w manetkach przez co nie było pozycyjnych i drogowych.
Jak już doprowadziłem auto do normalnego stanu, to przyszedł czas na koła - kumpel akurat miał Speedline'y z coupe (mk2 country na takich wychodził) to wziąłem, wiem jaj nie urywaja ale proste są i dobre gumy mają i jakiś tam mały rancik jest . Testowałem 16 calowe TSW ale za twardo mi było, dużo jeżdżę tym autem więc nie przeszło
Kierownicę zmieniłem na 30cm Raid'a kupiłem za całe 100zł już spolerowaną z nabą z mk1, która po małej przeróbce "odbijaczka" pasuje do audi i wszystko działa
Blacharsko auto jest spoko, grama rudej nie widać, co do jego wypadkowości to tak z tyłu był stuknięty w lewy róg lekko widać kilka cm za lampą że coś jest grzebane dalej już orginales a przód wygląda na jakieś spotkanie z wysokim krawężnikiem bo wózek był wymieniany i na błotniku lewym widać obtarcie od koła że było cofnięte tyle.
Co do silnika to chodzi cicho i pomimo jeszcze nie wyciętego kata zbiera się dość żwawo i na benzynie i na gazie. PM to nic innego jak RP tyle że ma inny filtr powietrza jak w dużym fiacie skrzynia biegów do wymiany bo synchronizator pada od 3-ciego biegu, skrzynie dostałem w prezencie także zostaje tylko wymienić
Na foto widać że na są różne koła, teraz auto ma z tyłu takie jak z przodu
i jeszcze foto jak wyglądał na TSW (nie wiem skąd ten prześwit z tyłu chyba ręcznego nie puściłem po opuszczeniu z lewarka :PP)
przy okazji dorzucę więcej zdjęć
Jak już doprowadziłem auto do normalnego stanu, to przyszedł czas na koła - kumpel akurat miał Speedline'y z coupe (mk2 country na takich wychodził) to wziąłem, wiem jaj nie urywaja ale proste są i dobre gumy mają i jakiś tam mały rancik jest . Testowałem 16 calowe TSW ale za twardo mi było, dużo jeżdżę tym autem więc nie przeszło
Kierownicę zmieniłem na 30cm Raid'a kupiłem za całe 100zł już spolerowaną z nabą z mk1, która po małej przeróbce "odbijaczka" pasuje do audi i wszystko działa
Blacharsko auto jest spoko, grama rudej nie widać, co do jego wypadkowości to tak z tyłu był stuknięty w lewy róg lekko widać kilka cm za lampą że coś jest grzebane dalej już orginales a przód wygląda na jakieś spotkanie z wysokim krawężnikiem bo wózek był wymieniany i na błotniku lewym widać obtarcie od koła że było cofnięte tyle.
Co do silnika to chodzi cicho i pomimo jeszcze nie wyciętego kata zbiera się dość żwawo i na benzynie i na gazie. PM to nic innego jak RP tyle że ma inny filtr powietrza jak w dużym fiacie skrzynia biegów do wymiany bo synchronizator pada od 3-ciego biegu, skrzynie dostałem w prezencie także zostaje tylko wymienić
Na foto widać że na są różne koła, teraz auto ma z tyłu takie jak z przodu
i jeszcze foto jak wyglądał na TSW (nie wiem skąd ten prześwit z tyłu chyba ręcznego nie puściłem po opuszczeniu z lewarka :PP)
przy okazji dorzucę więcej zdjęć
Ostatnio zmieniony pt paź 05, 2012 00:52 przez adi87, łącznie zmieniany 1 raz.
- czarnykurczak
- _
- Kontakt:
AUDI 80 B3 1,8 PM by adi87
Jakoś zawsze bardziej podobały mi się osiemdziesiątki B3 a nie B4 . Coś więcej planujesz oprócz doprowadzenia do stanu używalności?
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Hmm... W sumie to chyba będzie zrobione na igłę i tak zostanie, aczkolwiek będę się starał dorzucać jakieś smaczki typu dodatkowe zegary czy jakieś półkubełki, szyberdach chcę zrobić elektryczny (pasuje silnik i jego obudowa z B4)
Napewno do ziemi się nie zbliży koła raczej też zostaną te co są. Silnik? tu też jeszcze się coś może pozmieniać w razie by np UPG padła czy ogólny stan motoru by się pogorszył i bym się rozglądał za innym serduchem to napewno coś mocniejszego
Napewno do ziemi się nie zbliży koła raczej też zostaną te co są. Silnik? tu też jeszcze się coś może pozmieniać w razie by np UPG padła czy ogólny stan motoru by się pogorszył i bym się rozglądał za innym serduchem to napewno coś mocniejszego
zacniejsze by były, moim zdaniem, jak było nie wygodnie to moze większy profil opony?adi87 pisze:TSW
planujesz glebe?
jaki masz silniczek bo nie wyczytałem
pozdrawiam
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
z tymi felgami to było tak że cena za obydwa komplety była taka sama a te TSW były do malowania tak na dobrą sprawę i dwie opony na śmietnik. a Speedline'y są w dobrym stanie i opony mają sporo mięsa jeszcze
A silnik 1,8 90PS
A silnik 1,8 90PS
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
sie zrobi szefie może nawet dzisiaj jak mnie nie obleją nim zdąże pstryknąć
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Coś się rusza... przymierzam się do sticker bomb i druga maska już czeka na darcie lakieru hehe
nieee błagam
viewtopic.php?f=87&t=592196 NAJTAŃSZY PROJEKT W POLSCE!! 1500 PLN PROJEKT!!
https://www.facebook.com/1500plnprojekt/
viewtopic.php?f=88&t=428497 Moje kochane EX cabrio
https://www.facebook.com/1500plnprojekt/
viewtopic.php?f=88&t=428497 Moje kochane EX cabrio
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
bo? sticker bomb pojdzie na listwe pod reflektorami. Co Ci się nie podoba naklejki czy rost? w razie mi sie znudzi to zarzucam stara mache i git
Aha, a dzis kompletuje dolot i zakładam a w piątek jestem u kumpla umówiony na wydech
Aha, a dzis kompletuje dolot i zakładam a w piątek jestem u kumpla umówiony na wydech
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ze stickerów i rosta się wyleczyłem założyłem stożek, strumienicę w obudowie kata bo kat był zapchany, centralny zamek ze scyzorykiem, niebawem dojdą większe wentylowane heble na przód bo tarcze mam lekko krzywe i jak już mam zmieniać to na lepsze
Poci się UPG więc motor możliwe że też inny zawita, mnie się widzi 7A czyli 2,3 20V aktualnie zbieram kase bo dawca czeka
Poci się UPG więc motor możliwe że też inny zawita, mnie się widzi 7A czyli 2,3 20V aktualnie zbieram kase bo dawca czeka
adi87, proszę o poprawienie pierwszego postu tematu na zgodny z regulaminem:
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=16" onclick="window.open(this.href);return false;
Dokładnie dane o aucie.
Dziękuję
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=16" onclick="window.open(this.href);return false;
Dokładnie dane o aucie.
Dziękuję
mam na sprzedaż 80 z 2,3 NFadi87 pisze:Poci się UPG więc motor możliwe że też inny zawita, mnie się widzi 7A czyli 2,3 20V aktualnie zbieram kase bo dawca czeka
a jak tam auto się aktualnie prezenci? bo te fotki to troche stare
Wheel gap is like a vagina, the more fingers you get in the worse it is.
Biała kfatra http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=470612
Biała kfatra http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=470612