[zewnątrz] politury (odżywianie lakieru) oraz woski
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
miko, śpiesze z wyjaśnieniami ;]
SRP chce nasmarować dlatego, że nie samym cleanerem lakier żyje ale i glaze'em ;] żaba jest przed korektą, więc wypełniacze srp są dla niej zbawienne. DJ PH chce "wmasłować" bo jest to wosk w pełni naturalny, który kładziony na czysty sealant powinien podkręcić look (chociaż wiem - grunt to korekta, wosk to wisienka na torcie), a przy okazji zdjąć troche plastiku na rzecz głębi. Inna sprawa że po prostu przyjemność mi sprawia aplikacja palcami, więc albo ph albo #16 musze narzucić żeby się lepiej poczuć
SRP chce nasmarować dlatego, że nie samym cleanerem lakier żyje ale i glaze'em ;] żaba jest przed korektą, więc wypełniacze srp są dla niej zbawienne. DJ PH chce "wmasłować" bo jest to wosk w pełni naturalny, który kładziony na czysty sealant powinien podkręcić look (chociaż wiem - grunt to korekta, wosk to wisienka na torcie), a przy okazji zdjąć troche plastiku na rzecz głębi. Inna sprawa że po prostu przyjemność mi sprawia aplikacja palcami, więc albo ph albo #16 musze narzucić żeby się lepiej poczuć
- miko
- black point
- Kontakt:
#16 palcami nie polecam bo to hybryda może źle wpływać na skórę A może po SRP od razu PH Jak pisałem wcześniej taki mix może spłynąć po kilku myciach tak samo jakbyś położył samo DJ więc oszczędź sobie czasu i roboty
miko, moim palcom nic nie straszne ;]
Skoro tak piszesz, to pewnie zrobimy malutki teścik - na 3 różne panele nałoże:
-pp2 -> srp -> ex-p -> ph
-pp2 -> ex-p-> ex-p
-srp -> ph
i zobaczymy jak się zachowają ;] chyba że ktoś coś innego jeszcze wymyśli ;]
Skoro tak piszesz, to pewnie zrobimy malutki teścik - na 3 różne panele nałoże:
-pp2 -> srp -> ex-p -> ph
-pp2 -> ex-p-> ex-p
-srp -> ph
i zobaczymy jak się zachowają ;] chyba że ktoś coś innego jeszcze wymyśli ;]
- miko
- black point
- Kontakt:
Poczekamy może ktoś coś jeszcze napisze ale ja obstawiam, że:Shmatan pisze:chyba że ktoś coś innego jeszcze wymyśli
spłynie jako pierwsze,Shmatan pisze:-srp -> ph
będzie kolejne out, aShmatan pisze:-pp2 -> srp -> ex-p -> ph
posiedzi jeszcze długo i będzie się z dwóch poprzednich śmiał no chyba że ty tak długo nie wytrzymaszShmatan pisze:-pp2 -> ex-p-> ex-p
ogólnie SRP to ciężki temat bo lubi się gryźć z innymi produktami więc jak miko pisze lepiej nie przekombinowac
- KnightRider1986
- Mały gagatek
Potrzebuje porady. Chciałbym taki zestaw sobie zakupić POORBOY'S WORLD BLACK HOLE i Collinite 476. Mam 2 pytania:
1. Jaki czas muszę odczekać po nałożeniu black hole żeby położyć wosk ręcznie??
2. Czy black hole nie wpłynie negatywnie na trwałość nałożonego wosku??
PS.
Czy naprawdę POORBOY'S WORLD BLACK HOLE "wyrównuje" tak ładnie lakier (jak jest napisane w opisie) i nadaje mokry połysk?? Może ktoś ma foto po nałożeniu na czarny lakier??
1. Jaki czas muszę odczekać po nałożeniu black hole żeby położyć wosk ręcznie??
2. Czy black hole nie wpłynie negatywnie na trwałość nałożonego wosku??
PS.
Czy naprawdę POORBOY'S WORLD BLACK HOLE "wyrównuje" tak ładnie lakier (jak jest napisane w opisie) i nadaje mokry połysk?? Może ktoś ma foto po nałożeniu na czarny lakier??
Tam gdzie zaczyna się Pruszków, kończą się Reguły.
KnightRider1986,
1. Godzina
2. Zmniejszy
Odżywka efekt poprawi Zobacz w temacie PELE'go byłego auta. Na LC9Z używał właśnie Black Hole
1. Godzina
2. Zmniejszy
Odżywka efekt poprawi Zobacz w temacie PELE'go byłego auta. Na LC9Z używał właśnie Black Hole
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175
- KnightRider1986
- Mały gagatek
Bio a BH to nie odżywka??? Jaką polecasz jeśli nie jest ??
Co do pytania nr. 2 , Drastycznie?? Z jakiego okresu do jakiego?? (auto myte najrzadziej co 2 tygodnie).
ps. Bez kokieterii... ale nie mogę się napatrzyć na zdjęcie Twojego golfa tak błyszczącego Piękny efekt, zazdroszcze
Co do pytania nr. 2 , Drastycznie?? Z jakiego okresu do jakiego?? (auto myte najrzadziej co 2 tygodnie).
ps. Bez kokieterii... ale nie mogę się napatrzyć na zdjęcie Twojego golfa tak błyszczącego Piękny efekt, zazdroszcze
- miko
- black point
- Kontakt:
Tego to najstarsi górale ci nawet nie powiedzą Za dużo jest czynników wpływających na trwałośćKnightRider1986 pisze:Drastycznie?? Z jakiego okresu do jakiego??
- KnightRider1986
- Mały gagatek
No to nie wiem czy mi sie opłaca BH potraktować mojego golfa....
A tak dodatkowo, jak by tylko nawoskować auto Collinite 476 to ile potrzyma - zakładając mycie co 2 tygodnie i garażowanie?? Chyba pytanie abstrakcyjne, ale może ktoś będzie wiedział.
A tak dodatkowo, jak by tylko nawoskować auto Collinite 476 to ile potrzyma - zakładając mycie co 2 tygodnie i garażowanie?? Chyba pytanie abstrakcyjne, ale może ktoś będzie wiedział.
witam
czytam wszystkie posty i już sam niewiem co lepsze dla lakieru.
Posiadam Golfa IV granatowy metalik. Chcialbym zadbać o lakier i go ożywic i zabezpieczyć. Prosze poradzcie mi jakie pasty polerskie sa najlepsze i woski itd.
dziekuje i pozdrawiam
Posiadam Golfa IV granatowy metalik. Chcialbym zadbać o lakier i go ożywic i zabezpieczyć. Prosze poradzcie mi jakie pasty polerskie sa najlepsze i woski itd.
dziekuje i pozdrawiam
Re: [zewnątrz] politury (odżywianie lakieru) oraz woski
Wszystko zależy od tego ile zamierzasz wydać na zestaw..dupcia pisze:witam
dziekuje i pozdrawiam
2015 - ... Mocy przybywaj?
2010 - 2014 Golf .:R20
2010 - 2014 Golf .:R20
powiem tak jeżeli dobre produkty to wole dac wiecej
podajcie jakies propozycje dobrych produktów
podajcie jakies propozycje dobrych produktów
dupcia, Moja propozycja jest taka :
Pisz proszę używając znaków interpunkcyjnych i dużych liter. Poza tym umieszczasz posty w nieodpowiednim dziale :
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=175&t=445220" onclick="window.open(this.href);return false;
Poszukaj tutaj..
Pisz proszę używając znaków interpunkcyjnych i dużych liter. Poza tym umieszczasz posty w nieodpowiednim dziale :
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=175&t=445220" onclick="window.open(this.href);return false;
Poszukaj tutaj..
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175