podłączenie otwierania zamka bagażnika z pilota

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Dareczek013
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Dareczek013 » ndz kwie 15, 2012 14:21

Witam, jestem nowym posiadaczem golf IV silnik 1.4 2001r. Nie mam w nim otwierania zamków z pilota, ale sam centralny zamek mam z modułem komfortu. Postanowiłem zakupić sterownik z pilotami by otwierać/zamykać za pomocą pilotów. Kupiłem zestaw carprotect bx50 nie drogi ale ma dużo funkcji. Zamierzam sam podłączyć owy sterownik i już wiem co i jak, bo poczytałem tutaj na forum, ale nie mogę znaleść jak podłączyć kabel na schemacie sterownika jest to żółty do otwierania zamka bagażnika. Zamierzam po niedzieli wziąść sie za montaż i skoro mam taką funkcje w sterowniku i pilocie to chciałbym to zrobić bym mógł otwierać sam zamek bagażnika tym przyciskiem. Jak to podłączyć?? do czego?? Gdzie?? Obrazek
dorzucam schemat sterownika

Darooo

Awatar użytkownika
grg474
_
_

Post autor: grg474 » pn kwie 16, 2012 19:04

chcesz otwierać tak żebyś nacisnął przycisk i klapa się otworzyła czy też żeby zamek odblokowywał sie wraz z otwieraniem drzwi - bo to są 2 różne rozwiązania i inny system wykonania

Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :(, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

Awatar użytkownika
Dareczek013
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Dareczek013 » czw kwie 19, 2012 22:03

koledzy pomóżcie mam problem, postanowiłem sam podłaczyć ten sterownik zrobiłem tak jak na forum piało, dałem tak : biały i różowy kabel ze sterownika złączyłem z niebiesko żółtym w drzwiach, biało czarny złączyłem z zielono czerwonym.
potem żółty , żółto czarny i czarny dałem na mase, czerwony na środkową śrubke, jeden niebieski złaczyłem z czarno białym z progu tam wiązka idzie, drugi niebieski z czarno zielonym, no i jak naciskam pilot to nic nie działa... zero reakcji pomocy co źle zrobiłem

Darooo

Awatar użytkownika
grg474
_
_

Post autor: grg474 » pt kwie 20, 2012 19:31

Dareczek013 pisze:zero reakcji pomocy co źle zrobiłem
ciężko powiedzieć bo ta część schematu co załączyłeś nic nie mówi o prawidłowości podpięcia pod oryginalny komfort vw

Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :(, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

Awatar użytkownika
Dareczek013
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Dareczek013 » pt kwie 20, 2012 21:35

innego schematu nie mam,
próbowałem sprawdzić centralke nie wiem czy dobrze zrobiłem, prąd wziąłem z zasilacza antenowego, plus dałem pod czerwony minus pod czarny i naciskałem pilotem i nic nie pykało w sterowniku czyżby padnięty był??

Darooo

Awatar użytkownika
Dareczek013
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Dareczek013 » pt kwie 20, 2012 22:36

wie ktoś może jak zaprogramować pilot do tego carprotect bx 50??? gdzie jest ten mikro przełącznik doszucam foto instrukcji Obrazek

Darooo

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”