Stawiacie na silniczek krokowy ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Forum Master
- Kontakt:
Cześć, czasami auto golf 3 1.8 (mam podtlenek lpg) wolno schodzi z obrotów, stanie na około 2 tysiące, spadnie na 1400, za chwilę pójdzie sobie na 2 tysiące (tak samo na benzynie i lpg). Obstawiacie silniczek krokowy ? Pozdrawiam
- Editt
- Mały gagatek
Wyczyść silniczek, wyczyść przepustnice i zobacz reakcje.. Najwyżej stracisz z 15minut a nóż sie stanie tak że coś pomoże.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Stawiacie na silniczek krokowy ?
Może, może.może być krokowiec ,przewody ,kopułka , świece, trzeba by sprawdzić te rzeczy i potem postawić diagnozę.
pozdro dieselek. Golf zawsze i wszędzie.Golf był,jest i będzie.
-
- Forum Master
- Kontakt:
Przewody, to raczej nie ma falowania obrotami między 1000, a 2000 obr. Była wymieniona cewka, na nowy zamiennik. Spróbuje wyczyścić w wolnej chwili, a co do krokowego - są około 100 zł nowe zamienniki, testował ktoś to, chodzi to dobrze ?
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Kolego stary krokowiec na noc do słoiczka z ekstrakcujną a rano porządnie przedmuchać sprężonym powietrzem i zamontować .W poprzedniku mk3 zastosowałem ten manewr i pomogło -muszę przyznać że przez rok po zabiegu nie szwankował i w takim stanie też zbója sprzedałem."Zbój" bo w pewnym momencie w okresie 2 m-cy ograbił moją kieszeń -najpierw skrzynia się skończyła potem silnik obrócił panewki na dwóch garach.
pozdro dieselek. Golf zawsze i wszędzie.Golf był,jest i będzie.
-
- Forum Master
- Kontakt:
Było po wyczyszczeniu ok, chodził równo jak zegarek, teraz już coś się zesrało :/ Rano ciężej odpala, zapali zafaluje, obrotu spadają i gaśnie, po przegazowaniu już nie gaśnie, ale faluje obrotami delikatnie powiedzmy 900-950, na benzynie i na lpg jest to samo. Słychać takie pykanie jakby z krokowego (dźwięk coś jakby przekaźnik chodził), podejrzewam tego krokowca. Pytanie:
Ktoś kupował z alledrogo te zamienniki i czy są coś warte (pracują prawidłowo) ?
Ktoś kupował z alledrogo te zamienniki i czy są coś warte (pracują prawidłowo) ?
ja kupowałem zamiennik koszt 140 zł i powiem że do końca sprawował się dobrze co prawda nie z allegro ale w sklepie. Napisz ile masz pinów to może będę miał jakiś z oryginału
Kto SmarujeTen Jedzie
AUS LIEBE ZU DEN AUTOS DER GRUPPE "VAG"
Volkswagenwerk AktienGesellschaft
-
- Forum Master
- Kontakt:
Krokowy jest na 4 piny, powiem, że jak się rozgrzeje, to nie gaśnie, ale jak się jedzie w przedziale do 1400 obrotów to szarpie, na wolnych chodzi równo niby, tylko od czasu do czasu sobie delikatnie telepnie - widać to po silniku, zatrzęsie się ułamek sekundy, kilka sekund równo i znowu trochę telepnie, jak go odłączę chodzi tylko trochę gorzej, takie delikatne szarpanie w zakresie dolnych obrotów przy przyśpieszaniu, to zależy też od krokowego ? Na Pb i LPG jest identycznie. Tak jak wcześniej pisałem - rano zawsze zafaluje i spada z obrotów i gaśnie, dopiero jak delikatnie się przegazuje, lub rozgrzeje, to nie zgaśnie, ale i tak nie pracuje jak powinien.
ja bym jeszcze sprawdził tudzież wymienił podstawę mono-wtrysku bo przy LPG mocno dostaje po dupie
Kto SmarujeTen Jedzie
-
- Forum Master
- Kontakt:
Dociskałem na wszelkie sposoby monowtrysk, ale cały czas mnie zastanawia te dziwne pykanie z krokowego. Będzie chwila, to jeszcze rozkręcę mono i obejrzę tą kryzę.
obejrz i daj znać co się dzieje a jak wygląda sprawa z filtrem paliwa ?
Kto SmarujeTen Jedzie
-
- Forum Master
- Kontakt:
Popatrzyłem dzisiaj trochę, filtr wykluczam, bo to nie to - już przerabiałem tematy z filtrami Dziwi mnie jedna rzecz - brązowa wtyczka - jak ją odłączyłem, zgasł, podłączyłem, odpaliłem i znowu wyciągnąłem - nic się nie dzieje Próbowałem jeszcze parę razy i raz gasł a raz nie... Zdjąłem plastikową obudowę mono, odpaliłem, lekko przegazowałem i zaczął pracować wzorowo. Równo jak zaraz po czyszczeniu, myślę, złożę i zobaczę. Złożyłem - to samo i te wnerwiające poszarpywnie jak się jedzie wolno, zresztą jak szybciej możliwe, że też delikatnie, tylko mniej odczuwalne. Czy od krokowego tak poszarpuje ? Nie mam skąd wziąć krokowca na podmiankę :/
podjedz gdzieś na szrot i załóż na szybko przypatrz się dobrze kablom z krokowca bo mogły się gdzieś przetrzeć (często się tak dzieje) jak też i od samego wtrysku i zwróć uwagę czy w środku te z wtrysku nie są gdzieś poszarpane czy przerwane
Kto SmarujeTen Jedzie
zmień czujnik temperatury, on ma wpływ na prace silnika i falowanie
the mechanic