Hej!
Nadszedł sezon na używanie klimatyzacji a tu problem.
Mianowicie w poprzednim sezonie działa mi klimatyzacja (manualna) w Mk IV 1.9 TDI, w ostatnich dniach chciałem uruchomić klimatyzację wciskam przycisk i okazuję się, że nie da go się wcisnąć. Przycisk nie blokuje się w pozycji włączony.
Spotkał się ktoś z z takim przypadkiem ?
Wina leży po stronie włącznika czy układu ?
Czy diagnoza VAG-iem coś pokaże ?
Pozdrowienia
Problem w włącznikiem klimatyzacji
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Problem w włącznikiem klimatyzacji
Masz racje !wojtas46 pisze:Na początek obadaj włacznik , może to on spraewiać problemy
Ma ktoś może sprawdzony sposób jak zdemontować panel sterowania nawiewami/ ogrzewaniem, aby zobaczyć co z tym włącznikiem.
A może można sam włącznik wymontować ?
Adam
na codzień Mk4 1.9 TDI
od świeta W116 300SD i 450SEL 6.9
na codzień Mk4 1.9 TDI
Pael jest wciskany , po bokach ma prowadnice , podważasz czymś od dołu iwyciągasz , powinno łatwo wyjść
na początek to wyłącz obieg wewnętrznywojtas46 pisze:Na początek obadaj włacznik , może to on spraewiać problemy
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Panel udało się wymontować, nie mogę wydobyć tego sterowania w całości.wojtas46 pisze:Pael jest wciskany , po bokach ma prowadnice , podważasz czymś od dołu iwyciągasz , powinno łatwo wyjść
Odkręciłem 4 śruby ale sterowanie nie chce wyjść.
Jeśli chodzi o obieg wewnętrzyny to nie jest włączony.
Adam
na codzień Mk4 1.9 TDI
na codzień Mk4 1.9 TDI