PYTANIA-ile dostanę za takie uszkodzenia, za ile to naprawię
Moderatorzy: jhosef, doggie, VIP
- zajac
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
PYTANIA-ile dostane za takie uszkodzenia, za ile to naprawie
900 zl
Moje mark 4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=251704&start=0
NARZĘDZIA I SPRZĘT WARSZTATOWY - SPRZEDAŻ
Pomoc prawna - ubezpieczenia
Ubezpieczenia PZU OC, AC, NNW, Pakiety - Tanio
Witam. Na jaka kwotę mogę liczyć za takie uszkodzenie. Zarysowany i delikatnie wgnieciony jest błotnik mocno przerysowane i wgniecione drzwi i pęknięte (urwane) lusterko. Rok produkcji 2005 przebieg 87000 km. Kolizja była za granica, szkoda będzie likwidowana z OC sprawcy. Z góry dziękuje za informacje i pozdrawiam.
- zajac
- Kontakt:
ale będzie likwidowana w polsce czy za granicą ? będzie płacił korespondent czy zagraniczny ubezpieczyciel ?
Szkoda będzie likwidowana w Polsce. Wycenę ma zrobić polski przedstawiciel firmy w której jest ubezpieczony sprawca i ta firma ściągnie z niego pieniądze. Ile taka procedura może potrwać. Kontaktowałem się z ta firma i powiedzieli ze to może potrwać do 2 tygodni, a czasami dłużej. Czy tak naprawdę jest? Dziękuje za informacje.
- zajac
- Kontakt:
ogólnie likwidacja zgodnie z ustawą jest do 30 dni więc te 2 tygodnie to normalny czas
myślę , że ok 2500-3000 zł na kosztorys
myślę , że ok 2500-3000 zł na kosztorys
Grrrr w zeszły weekend Golfika wypucowałem, nawoskowałem a dzisiaj mi sąsiadka z klatki wjechała w drzwi Dobrze na tyle, że sama przyszła się przyznać bo ktoś obcy by pewnie pojechał w pi...du i tyle bym go widział.
No ale niestety drzwi pasażera przytarte i wgniecione. Jakiej wyceny mogę się spodziewać plus/minus, dodam, że drzwi już były malowane w zeszłym roku.
Nie mam fotki zapomniałem zrobić ale też wiele do fotografowania tam nie ma, po prostu rycha na środku drzwi na szerokość zderzaka i wgniotka ;/
Liczę, że ten tysiak się należy bo nawet robiąc to po taniości to wyjdzie z 500-600zł.
aha zapomniałbym dane auta:
Golf IV, 98r, 1,6 benz. wersja Highline
No ale niestety drzwi pasażera przytarte i wgniecione. Jakiej wyceny mogę się spodziewać plus/minus, dodam, że drzwi już były malowane w zeszłym roku.
Nie mam fotki zapomniałem zrobić ale też wiele do fotografowania tam nie ma, po prostu rycha na środku drzwi na szerokość zderzaka i wgniotka ;/
Liczę, że ten tysiak się należy bo nawet robiąc to po taniości to wyjdzie z 500-600zł.
aha zapomniałbym dane auta:
Golf IV, 98r, 1,6 benz. wersja Highline
Ostatnio zmieniony pn kwie 02, 2012 16:25 przez KoRcZuS, łącznie zmieniany 1 raz.
- zajac
- Kontakt:
coś koło tysiąca powinno wpaść
dodałem fotkę dla lepszego wglądu trochę źle to opisałem, bo uszkodzenie nie znajduje się na środku drzwi.. jak tak patrzyłem to może nawet by nie trzeba całej furtki malować tylko od listwy w dół
Re: PYTANIA-ile dostane za takie uszkodzenia, za ile to napr
witam
Pasasat B5 rok 1998
klimatronik
- AIR BAG x 4
- wspomaganie kierownicy
- elektryczne szyby
oryginalne radio VW
przebieg 250 tys
13 w piątek miałam feralny wypadek gość wyskoczył mi na skrzyżowaniu a oto efekty
jakiej kwoty możemy się spodziewać z Oc sprawcy i jakie mniej więcej sa koszty sprzedażny złomu
jesteśmy zieloni w tym temacie a w koło nie trudno o naciągaczy
szczególnie ze z tym wszystkim została zona a wiadomo jak zobaczą kobietkę to juz będzie inna gadka
Pasasat B5 rok 1998
klimatronik
- AIR BAG x 4
- wspomaganie kierownicy
- elektryczne szyby
oryginalne radio VW
przebieg 250 tys
13 w piątek miałam feralny wypadek gość wyskoczył mi na skrzyżowaniu a oto efekty
jakiej kwoty możemy się spodziewać z Oc sprawcy i jakie mniej więcej sa koszty sprzedażny złomu
jesteśmy zieloni w tym temacie a w koło nie trudno o naciągaczy
szczególnie ze z tym wszystkim została zona a wiadomo jak zobaczą kobietkę to juz będzie inna gadka
- zajac
- Kontakt:
a jakieś 9 tys może 10 . Zależy czy się sprzeda na aukcji czy nie
takie auto jest warte ok 13 tys w katalogach
jest cały temat podwieszony odnośnie opcji likwidacji szkód
takie auto jest warte ok 13 tys w katalogach
jest cały temat podwieszony odnośnie opcji likwidacji szkód
- xxxPALUCHxxx
- Gadatliwa bestia
wracajac do zdania z przed kilku stron.. jesli dobrze rozumiem to likwidujac szkode z OC sprawcy powinienem dostac na konto kwote rowna KOSZT NAPRAWY ŁĄCZNIE w kwocie brutto ?vwready pisze:2. odszkodowanie ma być wypłacone z VAT bez konieczności pokazywania faktur, rachunków (jeśli ktoś twierdzi że trzeba to robi Was w bambuko)
bo w PZU poinformowano mnie ze nie jestem platnikiem VAT i dostane na konto KOSZT NAPRAWY LACZNIE w kwocie netto czyli bez VATu
a przy okazji ..ile powinna kosztowac taka naprawa?
przerysowane tylne nadkole i tylny zderzak oraz delikatnie przerysowana obudowa lusterka kierowcy
auto : MK IV / 1.9 TDI ( ARL ) / 2001 r / wer. HIGHLINE
______LET's GOLF______
MIGAJACA KONTROLKA AKUMULATORA / ALTERNATORA -> potrzebuje pomocy :
viewtopic.php?f=140&t=398583
- zajac
- Kontakt:
xxxPALUCHxxx pisze:bo w PZU poinformowano mnie ze nie jestem platnikiem VAT i dostane na konto KOSZT NAPRAWY LACZNIE w kwocie netto czyli bez VATu
to coś źle musiałeś zrozumieć, bo jeśli nie jesteś płatnikiem vat to czemu miało by być netto
a za uszkodzenie ok 800 zł
- xxxPALUCHxxx
- Gadatliwa bestia
zrozumialem dobrze ...ale moze rzeczoznawca ktory ocenial szkode myslal ze jestem platnikiem VAT i dlatego powiedzial ze tyle powinienem dostac...w kazdym badz razie dzisiaj dostalem informacje z PZU ze odszkodowanie zostalo przyznane w kwocie ok 950zł ( KOSZT NAPRAWY LACZNIE w kwocie brutto )zajac pisze:xxxPALUCHxxx napisał(a):
bo w PZU poinformowano mnie ze nie jestem platnikiem VAT i dostane na konto KOSZT NAPRAWY LACZNIE w kwocie netto czyli bez VATu
to coś źle musiałeś zrozumieć, bo jeśli nie jesteś płatnikiem vat to czemu miało by być netto
a za uszkodzenie ok 800 zł
dzieki za pomoc!
______LET's GOLF______
Re: PYTANIA-ile dostane za takie uszkodzenia, za ile to napr
Witam.
Mam do Was pytanie - jutro idę na oględziny do rzeczoznawcy i nie chciałbym zostać wyrolowany
W moim Peugeocie 206 w wyniku parkingowej stłuczki całkowitemu zniszczeniu uległ prawy przedni błotnik, na rogu zagięte zostały drzwi (promień zagięcia ok. 5cm - na rogu obdarte z lakieru) i zarysowany przedni reflektor + urwany kierunkowskaz.
Czy PZU będzie łaskawe przyznać mi drzwi do wymiany czy mają prawo je naprawiać? Dodam, że auto nigdy nie było malowane i jest w idealnym stanie wizualnym (poza tym rozwalonym obecnie rogiem).
Na jakie odszkodowanie się zgodzić? Mam nadzieję, że nie macie za złe, że piszę o swoim sztruclu na forum Golfa
Pzdr.
Mam do Was pytanie - jutro idę na oględziny do rzeczoznawcy i nie chciałbym zostać wyrolowany
W moim Peugeocie 206 w wyniku parkingowej stłuczki całkowitemu zniszczeniu uległ prawy przedni błotnik, na rogu zagięte zostały drzwi (promień zagięcia ok. 5cm - na rogu obdarte z lakieru) i zarysowany przedni reflektor + urwany kierunkowskaz.
Czy PZU będzie łaskawe przyznać mi drzwi do wymiany czy mają prawo je naprawiać? Dodam, że auto nigdy nie było malowane i jest w idealnym stanie wizualnym (poza tym rozwalonym obecnie rogiem).
Na jakie odszkodowanie się zgodzić? Mam nadzieję, że nie macie za złe, że piszę o swoim sztruclu na forum Golfa
Pzdr.