naped haldex błąd przy ostrym ruszeniu

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Antonioo
VW Baron
VW Baron

Post autor: Antonioo » czw kwie 19, 2012 15:33

Witam, dzisiaj dopiero zauważylem taki błąd że gdy na piastku zerwe auto porządnie ze sprzegła tak aby 4 koła ruszały to pojawia mi sie błąd i zapala sie ESP i nie moge wyłączyć. Gdy ten bład jest znów próbuje i 4 koła nadal ciągną. Wyłaczałem ESP guzikiem też już ikonka nie zgaśnie. Dzieje sie to tylko przy porządnym zerwaniu auta ze sprzegła aby moc szła na 4 buty. Kiedyś też tam pałowałem troche auto i również sie kontrolna zapaliła. A gdy jeżdze normalnie to nic sie nie dzieje. Dodam że byłem na hamowni tylny naped był odłaczany aby schamować auto. I własnie od tego momentu to sie dzieje bo predzej tego nie było w zime na 1000000% Mogło sie coś stać gdy naped został odłaczony z tyłu na moście wtyczką? Pierw chyba bezpiecznik był wyjmowany ale auto przy jakieś predkośći kręciło kołami wiec odłaczyli mi go z tyłu przy moście.

MK IV 4Motion

Turbo żyje turbo pije..

Awatar użytkownika
pekol
VW WLKP
Kontakt:

Post autor: pekol » czw kwie 19, 2012 15:52

Antonioo, pierwsze co to VAG, potem pozostaje tobie sprawdzac czujniki, abs itp,

Obrazek
Służę pomocą z VAG

Awatar użytkownika
Antonioo
VW Baron
VW Baron

Post autor: Antonioo » czw kwie 19, 2012 15:57

pekol, wlaśnie że nikt mi nie ma jak sprawdzić. Wszyscy nagle zajeci bądź ich nie ma :/ ehh.. Kiedyś tam sie pojawiał ten błąd takk oo wczasie jazdy a teraz tylko przy ostrym jeżdzeniu. A naped z tego co widze chodzi dobrze. ale dzieki pekol, niewiem czy zdąrze zrobić kompa nim to byś na niemcy wzioł i mi sprawdził?

MK IV 4Motion

Turbo żyje turbo pije..

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”