Pierścienie Centrujące
Pierścienie Centrujące
Witam Serdecznie!
Mam taki problem mam felgi 17" 5x100 AEZ WAVE 225/45R17 ale nie posiadam do nich pieścieni centrujących na allegro widze ze jest wiele rozmiarów ale nie wiem jakie kupić na feldze tylko pisze 7,5J-17H2 i nic wiecej próbowałem zmierzyc to suwmiarką ale nie idzie podejsć aby zmierzyć. Mowa oczywiście o golfie IV czy ma ktoś takie felgi i może pomóc z góry dziękuje. Pozdrawiam
Mam taki problem mam felgi 17" 5x100 AEZ WAVE 225/45R17 ale nie posiadam do nich pieścieni centrujących na allegro widze ze jest wiele rozmiarów ale nie wiem jakie kupić na feldze tylko pisze 7,5J-17H2 i nic wiecej próbowałem zmierzyc to suwmiarką ale nie idzie podejsć aby zmierzyć. Mowa oczywiście o golfie IV czy ma ktoś takie felgi i może pomóc z góry dziękuje. Pozdrawiam
Pierścienie Centrujące
Bierzesz kawałek drutu miedzianego i kombinerki do cięcia. Docinasz drut na wymiar otworu i mierzysz suwmiarką. Wynik masz z góry. Nawet jak źle utniesz i będzie się to różniło o jakieś tam części milimetra to podam mi ten wynik na pw i napiszę ci jakie masz pierścienie kupić żeby było dobrze.
Re: Pierścienie Centrujące
he he... nie wiem po co ciąć jakiś drut
mierzysz suwmiarką otwór w feldze i masz średnicę zewnętrzną pierścienia.
wymiar wewnętrzny to 57,1
zamawiasz/wybierasz pierścienie podając te 2 wymiary czyli np. 73,0/57,1
hint. łatwiej się mierzy suwmiarką po odkręceniu głębokościomierza (1 śrubka)
mierzysz suwmiarką otwór w feldze i masz średnicę zewnętrzną pierścienia.
wymiar wewnętrzny to 57,1
zamawiasz/wybierasz pierścienie podając te 2 wymiary czyli np. 73,0/57,1
hint. łatwiej się mierzy suwmiarką po odkręceniu głębokościomierza (1 śrubka)
Krzycho, black new beetle 2.0i apk>aqy '99
www.newbeetle.pl
www.newbeetle.pl
Pierścienie Centrujące
Bardzo fajnie tylko jak ktoś ma krótką suwmiarkę bo te powiedzmy "seryjne" są za długie do felg poniżej 18 cali.
Pierścienie Centrujące
Tak na przyszłość, jest podwieszony temat o dystansach i pierścieniach centrujących.
beetle zmierz standardową suwmiarką centrowanie w 15, chętnie to zobaczę.
beetle zmierz standardową suwmiarką centrowanie w 15, chętnie to zobaczę.
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”
KisielQ, ma 17" tak jak i ja.
nie pisał bym że się da zmierzyć jakbym sam tego nie mierzył u siebie gdy zamawiałem wykonanie pierścieni z małą fazą.
poza chwilowym zdemontowaniem głębokościomierza nic nie kombinowałem w swojej prl'owskiej suwmiarce której używam prawie 30 lat, a którą odziedziczyłem po ojcu
ale zgadzam się, są różne suwmiarki, nie każda jest tak mała jak moja i nie każda zmieści się w feldze aby zrobić pomiar otworu centralnego.
metoda TAZ z drutem jest skuteczna i uniwersalna - to najważniejsze.
Dziękuje dobranoc, tyle w temacie. .Tomek.
nie pisał bym że się da zmierzyć jakbym sam tego nie mierzył u siebie gdy zamawiałem wykonanie pierścieni z małą fazą.
poza chwilowym zdemontowaniem głębokościomierza nic nie kombinowałem w swojej prl'owskiej suwmiarce której używam prawie 30 lat, a którą odziedziczyłem po ojcu
ale zgadzam się, są różne suwmiarki, nie każda jest tak mała jak moja i nie każda zmieści się w feldze aby zrobić pomiar otworu centralnego.
metoda TAZ z drutem jest skuteczna i uniwersalna - to najważniejsze.
Dziękuje dobranoc, tyle w temacie. .Tomek.
Krzycho, black new beetle 2.0i apk>aqy '99
www.newbeetle.pl
www.newbeetle.pl
Pierścienie Centrujące
mam felgi ronal mają otwór centrujący na 56.5 i co mam zrobić żeby weszło na moją piaste?
mój waria(n)t http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 8#p5142628" onclick="window.open(this.href);return false;
Pierścienie Centrujące
zawieź do tokarza lub dobrego zakładu gdzie prostują felgi i niech roztoczą na 57,1
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”
dzięki.Tomek. pisze:zawieź do tokarza lub dobrego zakładu gdzie prostują felgi i niech roztoczą na 57,1
mój waria(n)t http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 8#p5142628" onclick="window.open(this.href);return false;