Witam, jestem nowym posiadaczem golf IV silnik 1.4 2001r. Nie mam w nim otwierania zamków z pilota, ale sam centralny zamek mam z modułem komfortu. Postanowiłem zakupić sterownik z pilotami by otwierać/zamykać za pomocą pilotów. Kupiłem zestaw carprotect bx50 nie drogi ale ma dużo funkcji. Zamierzam sam podłączyć owy sterownik i już wiem co i jak, bo poczytałem tutaj na forum, ale nie mogę znaleść jak podłączyć kabel na schemacie sterownika jest to żółty do otwierania zamka bagażnika. Zamierzam po niedzieli wziąść sie za montaż i skoro mam taką funkcje w sterowniku i pilocie to chciałbym to zrobić bym mógł otwierać sam zamek bagażnika tym przyciskiem. Jak to podłączyć?? do czego?? Gdzie??
dorzucam schemat sterownika
podłączenie otwierania zamka bagażnika z pilota
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Dareczek013
- Mały gagatek
chcesz otwierać tak żebyś nacisnął przycisk i klapa się otworzyła czy też żeby zamek odblokowywał sie wraz z otwieraniem drzwi - bo to są 2 różne rozwiązania i inny system wykonania
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
- Dareczek013
- Mały gagatek
koledzy pomóżcie mam problem, postanowiłem sam podłaczyć ten sterownik zrobiłem tak jak na forum piało, dałem tak : biały i różowy kabel ze sterownika złączyłem z niebiesko żółtym w drzwiach, biało czarny złączyłem z zielono czerwonym.
potem żółty , żółto czarny i czarny dałem na mase, czerwony na środkową śrubke, jeden niebieski złaczyłem z czarno białym z progu tam wiązka idzie, drugi niebieski z czarno zielonym, no i jak naciskam pilot to nic nie działa... zero reakcji pomocy co źle zrobiłem
potem żółty , żółto czarny i czarny dałem na mase, czerwony na środkową śrubke, jeden niebieski złaczyłem z czarno białym z progu tam wiązka idzie, drugi niebieski z czarno zielonym, no i jak naciskam pilot to nic nie działa... zero reakcji pomocy co źle zrobiłem
Darooo
ciężko powiedzieć bo ta część schematu co załączyłeś nic nie mówi o prawidłowości podpięcia pod oryginalny komfort vwDareczek013 pisze:zero reakcji pomocy co źle zrobiłem
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
- Dareczek013
- Mały gagatek
innego schematu nie mam,
próbowałem sprawdzić centralke nie wiem czy dobrze zrobiłem, prąd wziąłem z zasilacza antenowego, plus dałem pod czerwony minus pod czarny i naciskałem pilotem i nic nie pykało w sterowniku czyżby padnięty był??
próbowałem sprawdzić centralke nie wiem czy dobrze zrobiłem, prąd wziąłem z zasilacza antenowego, plus dałem pod czerwony minus pod czarny i naciskałem pilotem i nic nie pykało w sterowniku czyżby padnięty był??
Darooo
- Dareczek013
- Mały gagatek
wie ktoś może jak zaprogramować pilot do tego carprotect bx 50??? gdzie jest ten mikro przełącznik doszucam foto instrukcji
Darooo