Palą się ciagle światła stop;u
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Witam tak jak w temacie swiatla sie ciagle pala, dodatkowo komputer pokladowy wywala blad na desce, po podlaczeniu vaga wyskoczył: blad czujnika pedalu hamulca, czy cos w tym stylu po odlaczeniu tego czujnika swiatla zgasly no ale jak wiadomo to teraz przy hamowaniu tez sie niepala, prosze o pomoc w celu diagnozy czy to ten czujnik jest zepsuty czy gdzies jest zwarcie, Golfik to 1.9 tdi pd 2003r 200tys przebiegu.
skoro po odpięciu wróciło do normy - nie ma zwarcia tylko czujnik do wymianyseifer1990 pisze:prosze o pomoc w celu diagnozy czy to ten czujnik jest zepsuty czy gdzies jest zwarcie,
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Witam, można poświęcić kilka minut i spróbować go rozebrać, oczywiście delikatnie wszystko rozbierając, WD - można troszkę psiknąć i do kupy to poskładać i może pomóc. Oczywiście też trzeba uważać przy wkładaniu żeby go nie uszkodzić całkiem, bo tam jest taki plastyczek, który przy wkładaniu przesuwa się i tak jakby go dopiero załączał. Ja tak w sobotę koledze pomogłem i zrobiłem go bo nie było w ogóle świateł stopu, a później w ogóle nie gasły , no to się poświęciłem i go rozebrałem i ok. Chyba że nowy czujnik i bez kombinowania i po problemie. Nowy to około od 20 zł do 50zł. Pozdrawiam.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Problem ze światłami ustąpił po rozebraniu czujnika i ponownym złożeniu i umieszczeniu go w swoim miejscu lecz co dziwne błąd w komputerze jest dalej i po skasowaniu nadal się pojawia mimo ze światła działają już dobrze dodatkowo w liczniku pojawił się błąd czujnika temperatury i nie pokazuje mi temp na wyświetlaczu licznika. ma ktoś jakieś pomysły?
Oto lista błędów:
ECU:
16955 Przełącznik stopu/hamulca - uszkodzenie
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem
771 Czujnik poziomu paliwa-G
przerwa lub zwarcie do plusa
licznik:
779 Czujnik temperatury zewnętrznej-G17
Oto lista błędów:
ECU:
16955 Przełącznik stopu/hamulca - uszkodzenie
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem
771 Czujnik poziomu paliwa-G
licznik:
czytałeś mojeseifer1990 pisze:Problem ze światłami ustąpił po rozebraniu czujnika i ponownym złożeniu i umieszczeniu go w swoim miejscu lecz co dziwne błąd w komputerze jest dalej i po skasowaniu nadal się pojawia mimo ze światła działają już dobrze
rozbierać i naprawiac to sobie możesz... czujnik 2 pinowy , a 4 pinowy to tak naprawdę czujnik dwuobwodowy gdzie światłą działają na zwarcie a sterownik silnika ma info na rozwarciegrg474 pisze:skoro po odpięciu wróciło do normy - nie ma zwarcia tylko czujnik do wymiany
czujnik w zderzaku jest?seifer1990 pisze:licznik:
auto to przerabiany angol czy powypadkowe? Bo coś dużo tych usterek elektrykiseifer1990 pisze:771 Czujnik poziomu paliwa-G
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
czujnik hamulca ma dwie pozycje, tzn w środku są dwie blaszki które zależnie od położenia pedału hamulca załącza lub rozłącza. jak rozbierałeś to pewnie zwróciłeś uwagę/ lub i nie czy owe blaszki są odpychane przez ten suwak?? w Ibizie ostatnio mrugała mi lampka od świec i okazało się że czujnik padł, rozebrałem, blaszki dogiąłem, styki wyczyściłem i na jakiś czas spokój
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Tak auto bylo powypadkowe, ogolnie pozniej problem juz sam ustal tak ze bylo to pewnie spowodowane "prądem błądzącym" Autko sprzedane tak ze problemy tez juz sie skonczyly.