ganie na ciepłym 1.6 AEE
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
ganie na ciepłym 1.6 AEE
Witam mam taki problem z obrotami a mianowicie pale auto z rana obr 1100 czyli dobre a jak sie nagrzeje do 90 C to czasami gasnie. pomoże ktos. 1.6 AEE
ganie na ciepłym 1.6 AEE
sprawdziles podstawowe rzeczy??
swiece,kable,kopułka,palec,filtry,przepływka??
swiece,kable,kopułka,palec,filtry,przepływka??
Pan Bóg stworzył VW, bo wiedział co to prawdziwe piękno ! ! !
ganie na ciepłym 1.6 AEE
mi takie numery robił czujnik połozenia wału/czujnik obrotów. Auto gasło nagle po złapaniu temp.
ganie na ciepłym 1.6 AEE
[quote][/quote] wszystko nowe. przeplywki ten silnik nie posiada.
a gdzie ten czujnik połozenia wału sie znajduje??? bo tez chyba raczej ten silnik tego nie posiada
a gdzie ten czujnik połozenia wału sie znajduje??? bo tez chyba raczej ten silnik tego nie posiada
-
- Mały gagatek
ganie na ciepłym 1.6 AEE
Ten silnik ma czujnik halla przy aparacie zapłonowym. Za gaśnięcie może odpowiadać również brudna przepustnica. Najpierw ja przemyj a potem poprawnie ją zaadaptuj. Jeżeli to nie pomoże trzeba szukać dalej. Ale nie wykluczam niesprawnego hallotronu.
ganie na ciepłym 1.6 AEE
oto chodzi ze podstawow rzeczy porobiłem przy nim wyczysciłem przepustnice i adaptacja tez była tylko ze jak zrobie adaptacje to jest ok nie gasnie itd. a jak postoi noc i rano go odpalam to dalej swoje długo kreci i obroty faluja i gasnie. i tak dookoła. jak by gubił nastawy podstawowe. miał ktos takie coś kiedyś????
ganie na ciepłym 1.6 AEE
powiem tak z problemem walcze juz ponad poł roku i jak to sie zaczeło to kupiłem ori urzywana przepustnice ale to nic nie pomogło.
ganie na ciepłym 1.6 AEE
to czy oryginał czy nie to drugoplanowa sprawa. Ważne zeby była 100 % sprawna, czysta i pod dany model. Używana to też loteria. U mnie jest przy skrzyni czujnik położenia wału. Jak u Ciebie nie ma to zerknij na inne czujniki jakie masz może halla siada ? może aparat zapłonowy ?
ganie na ciepłym 1.6 AEE
hall i aparat sa ok sprawdzane. tylko ze ja wpadowałem przepustnice od polówki 14 AEX ale takie same numery miały to chyba nic nie przeszkadza??
ganie na ciepłym 1.6 AEE
Czujnik halla sprawdzałeś, ale czy w momencie problemu z autem ?
Zdarza się, ze jak auto się zagrzeje to czujnik halla szwankuje. Jak ostygnie to jest OK.
Zdarza się, ze jak auto się zagrzeje to czujnik halla szwankuje. Jak ostygnie to jest OK.
Moja dorożka - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=325090
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz
ganie na ciepłym 1.6 AEE
czujnika niesprawdzałem i właśnie dziś jak mi zgasł to pomyślałem o nim i chyba wymienie. bo to juz staje sie wkur... najgorzej jest w miescie bo to korki ,skrzyżowania itd a tu na blacie 90C i gasnie. a dam rade sam wymienić ten czujnik mam dużo kluczy jak coś. ma ktos jakies fotoporady lub cos w tym stylu?
ganie na ciepłym 1.6 AEE
Jeżeli ci gaśnie jak jest nagrzany to spore prawdopodobieństwo, ze to właśnie hall
Dzisiaj nawet grzebiąc po innym forum trafiłem na poradę z tego forum jak wymienić czujnik halla.
Znalazłem -
Dzisiaj nawet grzebiąc po innym forum trafiłem na poradę z tego forum jak wymienić czujnik halla.
Znalazłem -
Kod: Zaznacz cały
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=14&p=5353866
Moja dorożka - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=325090