chłopaki mam mega problem...w ubiegłym roku zakupiłem klimatronic kompletny do swapu z jednostki 1.8T AGU. Wszystko było ok, dopóki nie pojechałem po zimie na nabicie klimatyzacji. Okazało się, że ani wentylatory ani sprężarka się nie załączają. Na vagu było kilka błędów:
Doszedłem do wniosku, że pewnie w wiązce coś poplątałem...pociągnąłem ją od nowa. Błędy zniknęły, co prawda ten "signal of ignition" pojawia się sporadycznie ale nie sądzę, że powodowałby nie załączanie się klimatyzacji. W vagu nie ma nic, z tym, że zauważyłem, że jakimś cudem błąd czujnika ciśnienia pojawia się teraz na sterowniku silnika. Może i pojawiał się wcześniej ale wtedy tego nie sprawdzałem. Myślałem, że wina leży w sterowniku wentylatorów...zakupiłem ale okazuje się, że to nie to(chyba, że trafiłem na trefny). Czy jest z was ktoś w stanie nakreślić mi sytuację co może jeszcze nawalać? Bo już mi ręce opadają. Albo jest ktoś z okolic Łodzi z klimatroniciem i jest w stanie sprawdzic mi te sterowniki i ewentualnie panel. Co posprawdzać jeśli chodzi o wiązkę? już kompletnie zgłupiałem ale nie poddaje się Dodatkowo test klimatronica staje mi po jakiejś chwili "ERROR: Function not available"...jak mogę sprawdzić co testuje w danym momencie? bo na vagu widzę tylko "self-test" a nie ma nic konkretnego jak w wypadku testów licznika czy modułu komfortu.00792 - A/C Pressure Switch (F129)
64-10 - Not Currently Testable - Intermittent
00281 - Vehicle Speed Sensor (G68)
64-10 - Not Currently Testable - Intermittent
i coś z signal of ignition: off
Na koniec specyfikacja:
kodowanie: 01000
sterownik wentylatorów: 1J0 919 506 H
Czujnik ciśnienia klimtyzacji: 4 pin