z A do diesla...bez literki do benzynyThoMass pisze:Ten numer zegarów to chyba z literka A na końcu
[MK4]Aktywacja przywitania i ile przejadę na baku w zegarach
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
- ThoMass
- Mały gagatek
- Auto: VW GOLF VI VARIANT 1.6
- Silnik: CAYC
- Kontakt:
Re: [MK4]Aktywacja przywitania i ile przejadę na baku w zega
Dokładnie tak, przypomniales mi bo wypadlo mi z glowyQto pisze:z A do diesla...bez literki do benzynyThoMass pisze:Ten numer zegarów to chyba z literka A na końcu
Just like that... :okej:
- FisheR
- ...
- Kontakt:
- Qto
- _
- Kontakt:
FisheR, mowa o liczniku z numerem podanym przez golfik71...licznik z Passata
Dzięki panowie, licznik już zamówiony, czy wsad do niego może posiadacie ?
EDIT
Czy trzeba poza wgraniem wsadu coś kombinować jeszcze z immo?
EDIT
Czy trzeba poza wgraniem wsadu coś kombinować jeszcze z immo?
- Qto
- _
- Kontakt:
co do rkm to ja nie dam sobie ręki uciąć...ale jak Kolega wyżej pisze, że ma to pewnie magolfik71 pisze:Czy trzeba poza wgraniem wsadu coś kombinować jeszcze z immo?
Wsad trzeba zmienić żeby prędkości nie przekłamywał...a immo trzeba ogarniać przy każdej zmianie licznika, niezależnie czy licznik z Golfa czy z Passka
Wydaje mi sie że da rade zrobić rkm w tym liczniku jak już nie jest aktywne a z immo to jak napisał kolega Qto trzeba ogarnąć ale jak jużrobiłeś to nie powinieneś mieć problemu
Był LEON jest SKODA OCTAVIA II 2.0 TDI
A czy ma ktoś jakąś stronkę gdzie można wsady znaleźć pod dany licznik bądź ma pod ten konkretny? 3b0 920 827
- ThoMass
- Mały gagatek
- Auto: VW GOLF VI VARIANT 1.6
- Silnik: CAYC
- Kontakt:
ThoMass pisze:Podłączam się pod temat wygląda, że i u mnie zgrany wsad z błędem poszedł i teraz mam cyrki ze wskaźnikiem od poziomu paliwa, objaw jest taki, że dochodzi tylko do 1/4 mimo, iż jest full. A jak się szybko wyłączy i włącza zapłon to idzie maks w góre i chwile postoi nawet jakby potrzęsie się i powraca do zera i tak stoi.norek111 pisze:wgrałeś źle odczytany wsad i są tego efektywojtek78k pisze:Witam
zegary: 1J0920846C i problem po zmianie powitania i km na baku
kontrolki świecą dobrze, obroty też pokazuje dobre, przejechane km też ok natomiast nie pokazuje prędkości jazdy
po wyłączeniu zapłonu wskazówka leci na max czeka około 3 sekund i wolno wraca do zera.
Po wgraniu oryginalnego wsadu nadal to samo.
Jakby ktoś dysponował czystym wsadem do zegara 3B0 920 827 A, auto passat b5 fl.
Temat ogarnięty. Trzeba było wgrać czysty wsad z danymi z mojego auta. Dzięki za fatygę koledze grg474 który poświęcił swój czas i przekopiował do czystego wsadu info potrzebne do auta.owies pisze:powodzenia mcaris: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=211480" onclick="window.open(this.href);return false;
ThoMass, przejrzyj ten temat, jeśli nie ma to poproś i podeślą: http://forum.vw-passat.pl/threads/64999 ... d-licznika" onclick="window.open(this.href);return false;
Gdyby komuś wyskoczył napis def. na liczniku w miejscu dziennych km po wgrywaniu wsadu, w moim przypadku pomogło przekodowanie zegarów z 05115 na 05215, Po czym wył i zał stacyjki powrót na właściwe kodowanie. Od tej pory wszystko gra.
Just like that... :okej:
Zamontowalem licznik jednak nie mam bladego pojecia jaka czesc wsadu przekopiowac oraz jak zapisac immo. Czytalem ze roznia sie systemy liczbowe w immo2 i immo3. Na forum passata co prawda znalazlem jak zamienic, tylko ze vag commander potem odczytuje jakies absurdalne piny. Czy wsad z immo2 tez musze caly przeliczac do immo3?
Kolego golfik71 jak zmienisz wsad do tego licznika od paska a raczej musisz zmienić chodzi o wskazania temp. to wtedy vag comm 1.4 odczytasz sobie pin który jest potrzebny do dodania kluczyków .
Był LEON jest SKODA OCTAVIA II 2.0 TDI
Jeżeli coś miałoby się nie zgadzać to prędkość i paliwo, bo temperatura tylko w passacie W8 idzie po CANie. Tutaj jest tak samo. Ale i tak wypadałoby zmienić wsad na mk4.
Nie mogę pojąć po co męczycie się z przepisywaniem wsadów jak macie samochody z immo2. Wstawiam nowy licznik, obojętnie, immo2 czy 3, wpisuje pin, kanał 21 dodaję klucze, ustawiam kodowanie, przekoduję bramkę CAN, kasuję błędy i wszystko bangla jak fabryka przykazała.
czas 15min max.
Tymbardziej jeśli przepisywanie sprawia wam problemy, po co na siłę utrudniać sobie życie!
Nie mogę pojąć po co męczycie się z przepisywaniem wsadów jak macie samochody z immo2. Wstawiam nowy licznik, obojętnie, immo2 czy 3, wpisuje pin, kanał 21 dodaję klucze, ustawiam kodowanie, przekoduję bramkę CAN, kasuję błędy i wszystko bangla jak fabryka przykazała.
czas 15min max.
Tymbardziej jeśli przepisywanie sprawia wam problemy, po co na siłę utrudniać sobie życie!
Grzana multifunkcja, FIS, Delta 6 + USB w łokciu, Fotochrom z kompasem, Pikowana deska, PDC
ThermoTop E, Xen, Gwint, 312 heble, Thule, mało mocy, dużo rdzy i trochę zadrapań...
ThermoTop E, Xen, Gwint, 312 heble, Thule, mało mocy, dużo rdzy i trochę zadrapań...
Witam,
zgralem wczoraj eprom, ale wydaje mi sie jakis krotki i nie wiem co i jak czy znalazl by sie ktos komu moge podeslac pilk i by sprawdzil co i jak.
Mam licznik vdo 1/2 fis autko to bora 2000r 115km auy automat zegary sport
pozdrawiam
zgralem wczoraj eprom, ale wydaje mi sie jakis krotki i nie wiem co i jak czy znalazl by sie ktos komu moge podeslac pilk i by sprawdzil co i jak.
pozdrawiam
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2455900#2455900
no_name pisze:Witam,
pozdrawiam
Zagadaj do kolegi Grg474 albo Qto
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON