Jak zrobic orurowanie do FMIC, gdzie kupić materiały itd...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Czesc , takie pytanko mam szukam od pewnego czasu informacji ile potrzebuję metrów rury i ile złączek aby wstawic sobie większy IC , oraz czy kupic z S3, Iveco bądź czegoś innego czy może byc taki z allegro http://allegro.pl/intercooler-550x140x6 ... 63841.html" onclick="window.open(this.href);return false;.
Chciałem wpakowac na początek Chipa mój silnik to ASV 110KM lecz cały czas jest w głowie Plan na Wtryski i większe Turbo Cel coś koło 170km.
Na początek chciał bym softa na te 130 a jak uda się to kilka koni więcej .
Może ktoś podpowie i ma zdjęcia jak to wygląda w Golfie IV/Leoni/A3 bądź innej budzie z podobnymi silnikami .
Chciałem wpakowac na początek Chipa mój silnik to ASV 110KM lecz cały czas jest w głowie Plan na Wtryski i większe Turbo Cel coś koło 170km.
Może ktoś podpowie i ma zdjęcia jak to wygląda w Golfie IV/Leoni/A3 bądź innej budzie z podobnymi silnikami .
-
- Forum Master
Witam, a tu szukałeś? http://leonclub.pl/forum/index.php" onclick="window.open(this.href);return false;.
Ja u siebie w ibizie wykorzystałem ori rury plastikowe plus chyba koło metra nierdzewki i pięć dodatkowych kolanek.
Jednak niech inni się jeszcze wypowiedzą, ponieważ w ibizie FL IC jest z drugiej strony jak w golfie.
Pozdrawiam.
Ja u siebie w ibizie wykorzystałem ori rury plastikowe plus chyba koło metra nierdzewki i pięć dodatkowych kolanek.
Jednak niech inni się jeszcze wypowiedzą, ponieważ w ibizie FL IC jest z drugiej strony jak w golfie.
Pozdrawiam.
Tomek
Założyłem tam temat , jednak po wpisaniu w szukajke Wymiana FMIC wyskakuje wymiana żarówek , tapicerki inne bzdury . Jak wpiszę FMIC to też nic wspólnego z wymianą niestety. Założyłem tam temat może ktoś sie wypowie . Ja mam od strony Pasażera IC.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: Jak zrobic orurowanie do FMIC, gdzie kupić materiały itd
Pakuj taki IC http://fmic.pl/product.php?id_product=278" onclick="window.open(this.href);return false; , kupuj wtryski 230 i pakuj turbo z ARL , bo przy 216 i tak później zakupisz wieksze wtryskiRafcioGTC pisze:Czesc , takie pytanko mam szukam od pewnego czasu informacji ile potrzebuję metrów rury i ile złączek aby wstawic sobie większy IC , oraz czy kupic z S3, Iveco bądź czegoś innego czy może byc taki z allegro http://allegro.pl/intercooler-550x140x6 ... 63841.html" onclick="window.open(this.href);return false;.
Vw Polo 1.9TDI 86c RWD Central -> 12.84s 402m na ślizgającym sprzęgle i delikatnie pod górkę :D
https://www.facebook.com/VwPoloTDIRWD/?fref=ts
https://www.facebook.com/VwPoloTDIRWD/?fref=ts
IC mam już zamówiony jutro powinnien byc u mnie mam te same wymiary tylko wyjscie jest po obu stronach .
Narazie Otrzymałem informacje że trzeba auto przetestowac i najlepiej samym softem. Więc przejeżdże tak lato a później dojdą nowe Fanty prawdopodobnie tak jak napisałeś 230 i Turbo tylko nie wiem czy ARL czy jakaś hybryda. No i pompa 11 pewnie też.
Narazie Otrzymałem informacje że trzeba auto przetestowac i najlepiej samym softem. Więc przejeżdże tak lato a później dojdą nowe Fanty prawdopodobnie tak jak napisałeś 230 i Turbo tylko nie wiem czy ARL czy jakaś hybryda. No i pompa 11 pewnie też.
-
- Forum Master
Witam,
Raz soft, raz korekta.
Wrzuć FMIC, jak nazbierasz na wtryski, wrzuć wtryski, a potem turbo. Tak możesz jeździć spokojnie bez softu, a różnica będziesz czuł, a jak nazbierasz na program to sobie zrobisz.
Ja tak zrobiłem i jestem zadowolony. Teraz myślę o zmianie pompy na hybrydę 11tki i niestety będę musiał pojechać na korektę, bo od razu nie miałem założonej pompy.
Pozdrawiam.
nie idź w to, bo potem dwa razy płacisz za soft.RafcioGTC pisze:Narazie Otrzymałem informacje że trzeba auto przetestowac i najlepiej samym softem.
Raz soft, raz korekta.
Wrzuć FMIC, jak nazbierasz na wtryski, wrzuć wtryski, a potem turbo. Tak możesz jeździć spokojnie bez softu, a różnica będziesz czuł, a jak nazbierasz na program to sobie zrobisz.
Ja tak zrobiłem i jestem zadowolony. Teraz myślę o zmianie pompy na hybrydę 11tki i niestety będę musiał pojechać na korektę, bo od razu nie miałem założonej pompy.
Pozdrawiam.
Tomek
Dobrze , kazda zmiane mechaniczna najlepiej poprawic softem.
Moje autko : 156,6KM i 361,9Nm
-
- Forum Master
Witam,
Wtedy będzie wiedzieć ile KM dała konkretna zmiana części, ale ważny jest ostateczny wynik.
Kolega zrobi jak uważa.
Pozdrawiam.
zgadza się, ale jak napisałeś, "najlepiej".pxx1 pisze:Dobrze , kazda zmiane mechaniczna najlepiej poprawic softem.
Wtedy będzie wiedzieć ile KM dała konkretna zmiana części, ale ważny jest ostateczny wynik.
Kolega zrobi jak uważa.
Pozdrawiam.
Tomek
Witam, poszukuje zdjec FMIC'u w MK IV upachany ładnie w zderzak seryjny, nie żadna rzeźba że wszystko wystaje, ma ktoś jaki patent najgorsze chyba rurki są, prosił bym o fotki Przód dokładka V6 wiec troszke mniej miejsca,
Często pojawia się tu chińczyk z wejsiem i wyjsciem po tej samej stronie, którego ceny są kosmiczne. Jestem ciekaw czy tańszą alternatywą dla niego nie mógłby być:
Jest to IC od saaba 9-3 wiec auta całkiem porządnego, na moce do 150KM powinien starczać spokojnie a i rzeźbienia byłoby mniej.
Jest to IC od saaba 9-3 wiec auta całkiem porządnego, na moce do 150KM powinien starczać spokojnie a i rzeźbienia byłoby mniej.
Wykładziny obiektowe i wycieraczki https://wykladziny-warszawa.pl/ zapraszam
jeszcze jedna sprawa, który FMIC montować, nie celuje w moce 2xx tylko chce zrobic zeby auto nie puchneło. wysokośc 140 ? czy 180 dać
Robert z Tune Upa mi powiedział że lepiej 180 brac bo Wydajność większa a Cyrki przy montażu podobne . i Kupiłem właśnie 180
własnie też sie zastanawiam jak upchać tam 180
kolega Konradzik ładnie wpasował FMIC 180
ale u mnie V6 dokładka to już to tak nisko nie opuszcze bo bedzie trzeba dokladke ciać :/
kolega Konradzik ładnie wpasował FMIC 180
ale u mnie V6 dokładka to już to tak nisko nie opuszcze bo bedzie trzeba dokladke ciać :/
audi a3 przed lifotwa, FMIC z laguny II DCI z obydwoma wyjściami w tył, brak klimy, Udało się wszystko upchnąć bez cięcia zderzaka, ic praktycznie niewidoczny.
niestety fotki tylko z telefonu
niestety fotki tylko z telefonu