038 906 018 AN - wymiana kości
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Witam
Chciałem się zabrać za modyfikacje swojego cacuszka, i już się dowiedziałem że niestety nie można przeprogramować ECU tylko wylutować i wlutować inna kość która nie będzie już jednokrotnego programowania, czy da się gdzieś kupić gotową kość pod ALH + 216 (chodzi mi o taką z zmodyfikowanym już softem by rozsądnie zwiększyć moc gdy zmienię wtryski), żeby od razu taką wlutować?
No a drugie pytanie: Ile mógłbym mnie kosztować potrzebny sprzęt (programator) bym sam mógł zmieniać mapę.
Oczywiście mógłbym dać to tunerom którzy tym zajmują się tym codziennie ale ja bardziej traktuje to jako wyzwanie.
Chciałem się zabrać za modyfikacje swojego cacuszka, i już się dowiedziałem że niestety nie można przeprogramować ECU tylko wylutować i wlutować inna kość która nie będzie już jednokrotnego programowania, czy da się gdzieś kupić gotową kość pod ALH + 216 (chodzi mi o taką z zmodyfikowanym już softem by rozsądnie zwiększyć moc gdy zmienię wtryski), żeby od razu taką wlutować?
No a drugie pytanie: Ile mógłbym mnie kosztować potrzebny sprzęt (programator) bym sam mógł zmieniać mapę.
Oczywiście mógłbym dać to tunerom którzy tym zajmują się tym codziennie ale ja bardziej traktuje to jako wyzwanie.
Tak na prawdę to sam programator Ci nic nie da Trzeba mieć jeszcze odpowiednie oprogramowanie ( Winols, ecm ....) no i troszkę wiedzy, którą nikt na żadnym forum jawnie podzielić się nie chce.
Z mojej strony proponuje Ci najpierw duuuuzo lektury. Znajdziesz ją na zagranicznych forach np http://www.chiptuners.org" onclick="window.open(this.href);return false;
Z mojej strony proponuje Ci najpierw duuuuzo lektury. Znajdziesz ją na zagranicznych forach np http://www.chiptuners.org" onclick="window.open(this.href);return false;
ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA ECUDIAG www.ecudiag.pl
Hamownia klucze immo naprawa sterowników radio code
Wrocław 793-195-950
Regeneracja wtryskiwaczy CR wszystkich marek
Wrocław 793-195-950
Wiedze nabywam, o programach też słyszałem a nawet już widziałem je . Na forach zagranicznych trochę chętniej się dzielą wiedzą na temat chip tunningu
Re: 038 906 018 AN - wymiana kości
Zwróć tylko uwagę, ze tym co tam się dzielą to podstawy podstaw, ale dobre i to na początekChoody91 pisze:Wiedze nabywam, o programach też słyszałem a nawet już widziałem je . Na forach zagranicznych trochę chętniej się dzielą wiedzą na temat chip tunningu
U nas nawet tym się nie chcą podzielić.toffic pisze: Zwróć tylko uwagę, ze tym co tam się dzielą to podstawy podstaw
Sprzedam fabrycznie nowe wyświetlacze full fis do liczników z MK4
Wymiana za dopłatą.
Kontakt: 513680655 lub PW
Wymiana za dopłatą.
Dziwisz się ....?
Wrocław 793-195-950
Wrocław 793-195-950
Re: 038 906 018 AN - wymiana kości
No trochę tak.Lucki pisze:Dziwisz się ....?
Sprzedam fabrycznie nowe wyświetlacze full fis do liczników z MK4
Wymiana za dopłatą.
Wymiana za dopłatą.
Każdy chce swoje zarobić, więc nie ma co się dziwić . Tylko szkoda że ceny tak mocno wygórowane
fakt troszkę przesadzone ale i sprzęt kosztuje
Wrocław 793-195-950
Wrocław 793-195-950