JAKI OLEJ DO DIESLA 1.9 TDI
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
JAKI OLEJ DO DIESLA 1.9 TDI
WITAM
Musze juz zmienić olej jaki najlepiej zalać??? Typ i producent..
Auto: GOLF 4 TDI 1.9 rok:2000 przebieg 140 000.
[ Dodano: 20 Lip 2006 09:55 ]
SILNIK ASV
Musze juz zmienić olej jaki najlepiej zalać??? Typ i producent..
Auto: GOLF 4 TDI 1.9 rok:2000 przebieg 140 000.
[ Dodano: 20 Lip 2006 09:55 ]
SILNIK ASV
Re: JAKI OLEJ DO DIESLA 1.9 TDI
Ja używam MOBIL-a
a może weź Valwoline, chyba jest jednym z najlepszych (w sumie nie odczyjesz w jeździe ) jedynie w portfelu
ale co do jakości i ceny to Mobil jest b.dobry
a może weź Valwoline, chyba jest jednym z najlepszych (w sumie nie odczyjesz w jeździe ) jedynie w portfelu
ale co do jakości i ceny to Mobil jest b.dobry
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
MOBIL
OD KIEDY MAM TDI leje Mobil'a SuperS TurboDiesel 10W40 SemiSynt..
Auto ma się b. dobrze - przebieg 220tkm - od wymiany do wymiany wystarcza 4,3l bo tyle mi zawsze zalewają w serwisie
POLECAM - JEST
Pozdroooooooo
Auto ma się b. dobrze - przebieg 220tkm - od wymiany do wymiany wystarcza 4,3l bo tyle mi zawsze zalewają w serwisie
POLECAM - JEST
Pozdroooooooo
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V
ja zrezygnowalem z tego oleju przeszdlem na Mobila i odczuwam znaczaca ronice, otoz silnik chodzi ciszej popychacze nie stukaja jak na elfie, ogolnie elf jest bardzo odradzany przez uzytkownikow diesli, jest powodem awarii silnikow.zygimar, przy tym przebiegu, jesi jest rzeczywisty lej smialo półsyntetyk, chociaz najlepiej byloby sie dowiedziec na czym bylo jezdzone wczesniej, jesli na mineralny nie jest to wskazane... Pozdrowka.luis pisze:elf mineral 15w40
"Most perfect silence is when
there´s no need to explain"
there´s no need to explain"