brak mfa i tempomatu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
brak mfa i tempomatu
Witam wszystkich mam problem
1 wymienilem manetke tempomatu poniewaz stara jak ja wlaczalem swiecila sie ikonka na zegarach przez sekunde i gasla wyslalem ze manetka jest do wymiany.Kupilem z aledrogo 2 manetke i dalej to samo co sie dzieje jedziemy dalej.
2 mam wersje comfortline 12.93 mfa powinno byc fabrycznie na zegarach mam tak
od gory zegarek . ile czasu jade . termometr . przebieg i obok trip wiadomo .
I teraz ta manetka jest zwykla nie moge tego czasu ile jade skasowac ani przelaczyc np spalanie.
Dobra pomyslalem ktos wymienil na zwykla bo sie pomylil kupilem manetke mfa podlaczylem nie dziala.Mysle sobie co jest grane cos mnie tknelo zeby zobaczyc pod schowek pasazera na modul i
bingo ktos tam grzebal bo bialem markerem golf V widnieje modul nie jest orginalne z tego auta
i teraz numer tego pod schowkiem to 1K0 959 433C i jeszcze nr modulu pod kiera 1K0 953549A
I tak panowie to wyglada co sie dzieje ja jusz nie wiem sam moze te manetki ktore kupilem sa niedobre sam jusz nie wiem i jeszcze jak skrecalem to do kupy to teraz na zegarach swieci sie kiere ajajaja bede wdzieczny za dalsze wskazania co talej czynic dzieki z gory
1 wymienilem manetke tempomatu poniewaz stara jak ja wlaczalem swiecila sie ikonka na zegarach przez sekunde i gasla wyslalem ze manetka jest do wymiany.Kupilem z aledrogo 2 manetke i dalej to samo co sie dzieje jedziemy dalej.
2 mam wersje comfortline 12.93 mfa powinno byc fabrycznie na zegarach mam tak
I teraz ta manetka jest zwykla nie moge tego czasu ile jade skasowac ani przelaczyc np spalanie.
Dobra pomyslalem ktos wymienil na zwykla bo sie pomylil kupilem manetke mfa podlaczylem nie dziala.Mysle sobie co jest grane cos mnie tknelo zeby zobaczyc pod schowek pasazera na modul i
bingo ktos tam grzebal bo bialem markerem golf V widnieje modul nie jest orginalne z tego auta
i teraz numer tego pod schowkiem to 1K0 959 433C i jeszcze nr modulu pod kiera 1K0 953549A
I tak panowie to wyglada co sie dzieje ja jusz nie wiem sam moze te manetki ktore kupilem sa niedobre sam jusz nie wiem i jeszcze jak skrecalem to do kupy to teraz na zegarach swieci sie kiere ajajaja bede wdzieczny za dalsze wskazania co talej czynic dzieki z gory
- Pablo Corrado
- Forum Master
brak mfa i tempomatu
Wrzuć foto tych zegarów co masz założone.
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: brak mfa i tempomatu
ktoś dołożył manetkę i najwyraźniej nie dokończył roboty, bo pewnie nie dołożył kabla sterujacego łączącego moduł kierownicy z ECU, sprawdzałeś w kodach wyposażenia czy auto w ogóle zostało wyposażone fabrycznie w tempomat?seba123 pisze:Witam wszystkich mam problem
z tego co widzę twoje auto w ogóle nie posiada MFA, samą manetką sprawy nie rozwiążesz, wymiana licznika cię czeka jeśli chcesz mieć MFA, to że comfortline nie oznacza że musi mieć tempo i mfa2 mam wersje comfortline 12.93 mfa powinno byc fabrycznie na zegarach mam tak
ten moduł obsługuje tempomat i MFA więc możesz dokładaćjeszcze nr modulu pod kiera 1K0 953549A
brak mfa i tempomatu
oto budzik
i kody BOA CM2
GOC H7F J1D D3W
1AT 1GB 1NL 5RO 5SL T71
OBD 3U3 OG1 8YL 8GU 8ZH
1KO 1ZE 3YR G07 OGG
4UF 4X3 4R4 4K3 NOU SMA
8RW 2JB EOA OAD OBD
1JA L13 OYB
mam prospekt vw cofortline ma tempomat i mfa seryjnie tak pisza ale nic nie jest pewne
i kody BOA CM2
GOC H7F J1D D3W
1AT 1GB 1NL 5RO 5SL T71
OBD 3U3 OG1 8YL 8GU 8ZH
1KO 1ZE 3YR G07 OGG
4UF 4X3 4R4 4K3 NOU SMA
8RW 2JB EOA OAD OBD
1JA L13 OYB
mam prospekt vw cofortline ma tempomat i mfa seryjnie tak pisza ale nic nie jest pewne
brak mfa i tempomatu
to po co te minuty leca jak ich i tak nie zresetujesz chyba ze pare godzin czekasz to samo reset robi komp
doggie licze na ciebie co dalej czynic hehhehhee
doggie licze na ciebie co dalej czynic hehhehhee
- doggie
- V.I.P.
brak mfa i tempomatu
faktycznie masz zegary 1/2 FIS z MFA, ktoś z niewiadomych przyczyn włożył zwykłą manetkę bez funkcji MFA, po założeniu nowej powinna byc mozliwość zmiany wyświetlanych funkcji, co do tempo trudno powiedzieć, na początek w blokach pomiarowych silnika trzeba sprawdzić poprawność działania czujników układu GRA /układ podtrzymujący prędkość/ m. in. czujnik stop, pedału gazu, sprzęgła i poprawność działania przycisków manetki, jest jeszcze druga opcja - być może miałeś zmiany funkcji dokonywane z kierownicy multifunkcyjnej
ale to nie jest pełna specyfikacja, to jest dostępna np. w ASO po numerze VINB0A: grupa cz��ci bez country-specific design requirement
CM2: aluminiowe felgi 6 1/2J x 15
G0C: 5-biegowa r�czna skrzynia
H7F: opony 195/65 R 15 91H
J1D: akumulator380 A (72 Ah)
D3W: 4-cyl. turbo silnik diesla 1.9 L/77 kW TDI z pump-jet injection system kod silnikowy T71
1AT: electronic stabilization program (ESP)
1GB: przednie amortyzatory for rough-road design
1NL: covers for aluminiowe felgi
5R0: bez doors in passenger/load compartment right (closed side panel)
5SL: lewe boczne lusterko: non-spherical
T71: wyposa�enie dla silnika 03G.1
0BD: tylny stabilizator
3U3: luggage compartment cover z luggage net
0G1: gearshift lever
8YL: radio z CD player
8GU: alternator 140A
8ZH: antenna for AM/FM reception, 'diversity'
1K0: bez clutch actuation
1ZE: tarcze hamulcowe, front (Geomet D)
3YR: kieszenie drzwiowe z insert mats
G07: przednie amortyzatory
0GG: emissions concept EU 4
4UF: driver's and front passenger airbag z front passenger airbag deactivation
4X3: boczna poduszka powietrzna front z curtain airbag
4R4: elektrycznie sterowane szyby z comfort operation andcircuit breaker
4K3: centralny zamek na pilota operated z wewn�trz and safe securing
N0U: cut pile seat covering
SMA: Nie znaleziono
8RW: 10 g�o�niki (pasywne)
2JB: standard zderzaki
E0A: no special edition
0AD: przedni stabilizator
0BD: tylny stabilizator
1JA: tylne amortyzatory, basic design 1
L13: prze�wit zawieszenia 13
0YB: waga category ty� axle waga range 2
brak mfa i tempomatu
Listy wyposażeniach na kodach z wlepki są skromne. Tu masz niewiele. Jak weźmiesz od kogoś np usera VIN to będziesz miał tego kilka stron A4.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... j#p5626569" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... j#p5626569" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: brak mfa i tempomatu
to co polecasz udac sie do aso i zobaczyc czy byla tam multifunkcja i jak cos kupic taka kierownice
niestaty vaga nie posiadam nie ogarne tego
niestaty vaga nie posiadam nie ogarne tego
Ostatnio zmieniony pt cze 15, 2012 14:42 przez seba123, łącznie zmieniany 1 raz.
brak mfa i tempomatu
seba123, napisz w temacie który zalinkowałem i dostaniesz ogromniastą listę. ASO nie koniecznie wyda Ci informację. Oni mają specyficzne do tego podejście.
brak mfa i tempomatu
Wiec tak mfa jusz dziala trzeba bylo aktywowac ale tempomat nie.Bylo sprawdzane na 3 manetkach zalacza sie na sekunde ikona tempomatu na zegarach i gasnie kolega vagiem posprawdzal i jest komunikat nieczyteny sygnal z manetki czy jakos tak.On twierdzi ze raczej jest do wymiany modul kiery wiec pupa.Jaki modul kupic zeby dorazu kierownice multi zamontowac czy bortez trzeba wymieniac tesz.
- doggie
- V.I.P.
brak mfa i tempomatu
zasadnicze pytanie czy moduł kierownicy jest połączony kablem serwisowym z ECU? Bo objaw wskazuje na brak takiego połączenia
Jak się zdejmie kierownicę i obudowę kolumny to na module widać czy kabelek jest - 13 pozycja we wtyczce modułu do 4 pin w niebieskiej wtyczce do ECU
Jak się zdejmie kierownicę i obudowę kolumny to na module widać czy kabelek jest - 13 pozycja we wtyczce modułu do 4 pin w niebieskiej wtyczce do ECU