Co jest z tym ALH
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Co jest z tym ALH
ha ha
ale chce Cię naciągnąć
za tego typu rzeczy bierze się albo małe pieniądze albo wrzuca w ogólny koszt diagnostyki
taki zabieg trwa minutę kompem a jak nie można to stuknąć w nastawnik, kolejne 3 minuty
ale chce Cię naciągnąć
za tego typu rzeczy bierze się albo małe pieniądze albo wrzuca w ogólny koszt diagnostyki
taki zabieg trwa minutę kompem a jak nie można to stuknąć w nastawnik, kolejne 3 minuty
- kw
- Forum Master
- Auto: BMW 330i
- Silnik: B48
Co jest z tym ALH
Podjedź na lokalny zlot VAG to Ci za czteropak walną w nastawnik i będzie ok
Było: Polo 86c2f 1.0 LPG
Był: Golf 1.9 TDI ALH
Była: BMW E91 318d + chip
Jest: BMW F30 318d + chip, BMW G20 msport 258 ps
Był: Golf 1.9 TDI ALH
Była: BMW E91 318d + chip
Jest: BMW F30 318d + chip, BMW G20 msport 258 ps
Co jest z tym ALH
Dużo za dużo... za takie pieniądze to już wzmacniany soft można kupić pod ten silnik...
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
Co jest z tym ALH
o co chodzi z tym walnięciem mam dawkę 2.2 czy 2.3 nie za dużo ?kw pisze: walną w nastawnik
Re: Co jest z tym ALH
cjodzi o fizyczne przestawienie połozenia nastawnika w celu zmniejszenia bądź zwiększenia dawkiciacho840 pisze:o co chodzi z tym walnięciem mam dawkę 2.2 czy 2.3 nie za dużo ?kw pisze: walną w nastawnik
kompem można regulować tylko w nieznacznym stopniu zakres
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Co jest z tym ALH
Trochę to mało powiedziane rozbój w biały dzień ,jak piszą koledzy powyżej...chwila vagiem w adaptacjach ,a jak już brak zakresu ,to niewiele dłużej pukniecie w nastawnik za takie coś 400zł to bandytyzmciacho840 pisze:byłem u mechanika i mam za wysoką dawkę pawila ok 2.3 mg i to powoduje drgawki na wolnym, gościu powiedział ze się z tym uporze za 400pln czy nie uważacie że trochę za dużo ?
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Co jest z tym ALH
To swoją drogą, ale jak by się chciało koledze ciacho840 usiąść chwilę i poszukać w wyszukiwarce, a następnie poczytać odszukane tematy, to był by dziś zasobniejszy i o pieniądze i o wiedzę..munior pisze: za takie coś 400zł to bandytyzm
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Co jest z tym ALH
Pewnie że się da coś przykręcić i odkręcić ,a raczej na odwrót w tym przypadku konkretnie nastawnik ,i nie tyle co odkręcić ,tylko poluzować i puknać w stronę koła pasowego o dziesiąte części milimetra . Tyle że taka regulacja to loteria ,bo nigdy bez vaga nie dowiesz się ,o ile owym puknieciem ,zmieniłeś dawkę Metoda szczególnie zalecana ,komuś kto nigdy tego nie robił Żart oczywiście Także nawet nie próbuj ,bo jak ci pójdzie z milimetr ,to już możesz nie odpalić Być może masz max w adaptacjach ,wtedy wystarczy zmniejszyć dawkę vagiem i nie potrzeba grzebać pod maską .Widzę że jesteś z okolic Kielc ,ja z Lubelskiego ,daleko nie masz ,zapraszam ,zrobię ci to expresem w 5 ,no góra 10 minut ,jak bedzie trzeba tyrpnąć nastawnikiem , no i w kieszeni zostanie ci spora część z tych 400złciacho840 pisze:a fizycznie da się zrobić samemu bez Vaga coś przykrecic odkręcić
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
- niebieski91
- SHARIKOWIEC
- Kontakt:
Co jest z tym ALH
Czyli że AFN lepszy od ALH?
viewtopic.php?f=88&t=351270" onclick="window.open(this.href);return false;
Co jest z tym ALH
Z tego co wiem to różnią się tylko końcówkami wtryskówmarkim321 pisze:Czyli że AFN lepszy od ALH?
Patrz w lusterka! Nieoznakowane radiowozy są wszędzie
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Co jest z tym ALH
Różnią się wieloma innymi rzeczami, ale jakie to ma znaczenie w odniesieniu do tematukris pisze: Z tego co wiem to różnią się tylko końcówkami wtrysków
Problem nie leży w ALH w większości, a w tych którzy przy tym ALH grzebią - czytaj "mechanik" ..