jak w temacie. potrzebuje szybkiej i fachowej odpowiedzi. czy na foto widnieje numer silnika ?? bo nie mam wlepy na rozrzadzie ani bagazniku z gory dzieki. kupuje rozrzad i potrzebuje numerka kod silnika ajm
Uploaded with ImageShack.us
Numer silnika...nie KOD a numer
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Numer silnika...nie KOD a numer
Jak na silniku widnieje to chyba nic innego jak jego numer seryjny. A po co do kupna rozrządu numer silnika ? Czymś się różniły zestawy rozrządu AJM ?
Re: Numer silnika...nie KOD a numer
dzieki za odpowiedz. sam nie wiem po co numer silnika ale sprzedawca allegro chcial i tyle... chodzi mu o napinacz... mimo wszystko dzieki. temat do zamknieciaitaliano_83 pisze:Jak na silniku widnieje to chyba nic innego jak jego numer seryjny. A po co do kupna rozrządu numer silnika ? Czymś się różniły zestawy rozrządu AJM ?
Sprzedawca prosi o ten numer bo w ajm były zmiany przy rozrządzie.
Z tego co wiem, to są części do numeru silnika 185671 i powyżej tego numeru.
Na ile poważne te zmiany były nie pamiętam ale poszukaj z necie instrukcji wymiany i będzie wszystko wiadome.
Na forum jest też porada dotyczące wymiany rozrządu powyżej tego numeru.
Na ile poważne te zmiany były nie pamiętam ale poszukaj z necie instrukcji wymiany i będzie wszystko wiadome.
sprzedawca zadzwonil do mnie i powiedzial ze wysle 2 komplety rozrzadow jeden mu mam wyslac spowrotem bardzo uczciwy kolesDziQ_2 pisze:Sprzedawca prosi o ten numer bo w ajm były zmiany przy rozrządzie.