Wszystko o wtryskach/pompowtryskach (VP/PD)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Nowicjusz
Prosze o pomoc.
Mam mk3, wtryski seryjne z 1z, zakupiłem 4 końcówki 0.216 czy one spasują na te wtryski?
Czy da się to samemu zrobić?
Jak to wygląda? Wiem jak wymienić ale chciałbym poradę na ten temat/opis. Czy trzeba mechanika czy mozna samemu? Jak jest z ustawianiem kąta oraz ciśnieniem?
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Dodam, ze auto jest z końca 96'
Mam mk3, wtryski seryjne z 1z, zakupiłem 4 końcówki 0.216 czy one spasują na te wtryski?
Czy da się to samemu zrobić?
Jak to wygląda? Wiem jak wymienić ale chciałbym poradę na ten temat/opis. Czy trzeba mechanika czy mozna samemu? Jak jest z ustawianiem kąta oraz ciśnieniem?
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Dodam, ze auto jest z końca 96'
-
- Forum Master
Witam, najlepiej było by później na maszynie sprawdzić, żeby były na wszystkich takie same ciśnienia.
Kąt trzeba skalibrować, ale jeździć się da, tylko w chłodne dni będzie ciężej zapalał bez korekty kąta wtrysku.
Pozdrawiam.
Kąt trzeba skalibrować, ale jeździć się da, tylko w chłodne dni będzie ciężej zapalał bez korekty kąta wtrysku.
Pozdrawiam.
Tomek
-
- Nowicjusz
Moje obecne wtryski mają oznaczenie CL. Czy wie ktoś jakie zamienniki mogę stosować (numery, oznaczenia), bo na razie chcę wymienić jedną pompkę, żeby auto paliło równo.
-
- Forum Master
Witam, jeśli masz Piczasty_88, to ciśnienia ori są 190/300 i coś koło tego wyjdzie na nowych końcówkach, ale możesz poprosić, żeby Ci ustawili ciśnienia 220/300, będzie troszkę lepiej smigał .
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Tomek
-
- Nowicjusz
dziekuję za odpowiedzi, od 4 dni suzkam w swojej okolicy pompiarza i kogoś takiego nie ma!
Dodam ,że jestem z Kęt także do Bielska, Oświęcimia i okolic bez problemu moge podjechać.
Pomocy
Dodam ,że jestem z Kęt także do Bielska, Oświęcimia i okolic bez problemu moge podjechać.
Pomocy
GOLF IV ALH seria soft na wtryskach 260 (pięcio otworkowe). Pompa ori 10mm, ori turbo
Tak przyśpiesza
[youtube][/youtube]
" onclick="window.open(this.href);return false;
na wtryskach zrobione już prawie 10tyś km Po założeniu wtrysków przez pewien czas był banan na twarzy (teraz znowu mało ale już niedługo 11mm i gtb22 )
Z dymem nie ma aż takiej wielkiej tragedii dawka na nastawniku ustawiona około 5.4mg. Na dawce 1.8mg oj było czarno za mną
Tutaj filmik jak dymi podczas przyśpieszania od 900obr do 4tyś. Dym widać tak od 1500 do 1900 obrotów, później prawie znika
[youtube][/youtube]
Spalanie delikatnie wzrosło znaczy przy spokojnej jeździe w trasie da się zejść do 5l, średnio 6l w mieście przy spokojnej jeździe około 6,5l, jak mocniej sie przyciśnie to spokojnie 10 weźmie
Wtryski kupione od muszki Wtryski polecam )
Tak przyśpiesza
[youtube][/youtube]
na wtryskach zrobione już prawie 10tyś km Po założeniu wtrysków przez pewien czas był banan na twarzy (teraz znowu mało ale już niedługo 11mm i gtb22 )
Z dymem nie ma aż takiej wielkiej tragedii dawka na nastawniku ustawiona około 5.4mg. Na dawce 1.8mg oj było czarno za mną
Tutaj filmik jak dymi podczas przyśpieszania od 900obr do 4tyś. Dym widać tak od 1500 do 1900 obrotów, później prawie znika
[youtube][/youtube]
Spalanie delikatnie wzrosło znaczy przy spokojnej jeździe w trasie da się zejść do 5l, średnio 6l w mieście przy spokojnej jeździe około 6,5l, jak mocniej sie przyciśnie to spokojnie 10 weźmie
Wtryski kupione od muszki Wtryski polecam )
ALH+++
wtryski 0.260
pompa 11 ori 107 J
Turbo GTB2260
Mój BOLF ---> viewtopic.php?f=89&t=425728" onclick="window.open(this.href);return false;
wtryski 0.260
pompa 11 ori 107 J
Turbo GTB2260
Mój BOLF ---> viewtopic.php?f=89&t=425728" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Forum Master
Witam, dymu jest nie wiele, ale z tym przyspieszeniem do 100tki to szału niema, chyba, ze korekty jeszcze nie było.
Ja po zmianie na 0,216 miałem 8s. do setki, a u ciebie jest 10s, chyba, że ja coś źle widzę?
Pozdrawiam.
Ja po zmianie na 0,216 miałem 8s. do setki, a u ciebie jest 10s, chyba, że ja coś źle widzę?
Pozdrawiam.
Tomek
Mam pytanko po zmianie na 0.216 w AGR dość mocno kopci i ciężko to ogarnąć nawet po korekcie softu, co może mieć wpływ na takie kopcenie? przed zmianą wtrysków golf po chipie nie kopcił wogóle , teraz daje ostro z rury hehe ,ps. dodam jeszcze tyle że nastawnik szwankował jutro zostanie założony wyczyszczony więc może to sprawka nastawnika pompy chodz sam nie wiem czy to ma wpływ jakiś ?
1.9 TDI AGR Seria 96KM >(czip)111KM>(0.216)130KM>c.d.n
Passat B5 FL 2001r 1.9 TDI AVF 131KM > 165KM
Re: Wszystko o wtryskach/pompowtryskach (VP/PD)
Program seryjny, bez zadnej korekty:). Wszystkie graty to seria poza wtryskami (260) i sprzęgłem (zamach 1Z + ori vr6).tomek08 pisze:Witam, dymu jest nie wiele, ale z tym przyspieszeniem do 100tki to szału niema, chyba, ze korekty jeszcze nie było.
Pozdrawiam.
Ibiza sporo lżejsza niz golf. ) do tego jeszcze jakis delikatny wpływ może mieć to że było trochę gorąco i kilka razy go cisnąłem nim nagrałem ten filmik wiec w dolocie moglo byc troche goraco (seryjny IC)
Najpierw był robiony program a pozniej założone wtryski ? jezeli była korekta i dalej kopci to przyczyn moze byc sporo nawet delikatna nieszczelność IC.Pytka pisze:Mam pytanko po zmianie na 0.216 w AGR dość mocno kopci i ciężko to ogarnąć nawet po korekcie softu, co może mieć wpływ na takie kopcenie? przed zmianą wtrysków golf po chipie nie kopcił wogóle , teraz daje ostro z rury hehe ,ps. dodam jeszcze tyle że nastawnik szwankował jutro zostanie założony wyczyszczony więc może to sprawka nastawnika pompy chodz sam nie wiem czy to ma wpływ jakiś ?
ALH+++
wtryski 0.260
pompa 11 ori 107 J
Turbo GTB2260
wtryski 0.260
pompa 11 ori 107 J
Turbo GTB2260
tak najpierw był program teraz wtryski i ponowna korekta
1.9 TDI AGR Seria 96KM >(czip)111KM>(0.216)130KM>c.d.n
-
- Nowicjusz
Potrzebuję POMPIARZA w okolic Oświęcimia, Bielska Białej, Wadowic!!!
Witam. Mam następujący problem. Podczas odkręcania pompek w moim ajm-ie okazało się, że 2 z nich mają pęknięte tulejki, czy jak to się nazywa. Ta blaszka na zdjęciu. Cała ta sprężyna odchodzi od reszty. W związku z tym chce się Was poradzić, czy to poważna usterka, czy możliwa jest w miarę tania naprawa, ewentualnie czy w ogóle się nie pchać w regeneracje a szukać używek? Dodam tylko, że póki jeździły było wszystko ok. Na VAG-u też nie było widać jakiś strasznie złych wartości. Także skłaniam się ku naprawie. Chciałbym jednak poznać opinie Szanownych Forumowiczów. Podpowiedzcie coś sensownego. Nie chce się naciąć u jakiegoś machera na koszta które są niepotrzebne.