Mam słaby nawiew w mk3. Z tego co sie orientuje, to chyba wszystkie mk3 maja slabe nawiewy w stosunku do mk2. Czy to jedna z niedociagniec konstrukcyjnych mk3??? Jak mozna polepszyc chodzi przede wszystkim na przednia szybe. Nawet na 4 wieje na przednia szybe tylko z jednego otworu! Czy macie jakies porady, propozycje poprawienia nawiewu?. Wyciagnalem juz dawno filt przeciwpykowy (taki polokragly) i dalej slabo wieje. Szyba szybko zaparpwuje. Bardzo dziekuje za wszelkie uwagi
Pozdrawiam
jak poprawic nawiew w mk3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
ema. tez mialem taki problem ze swoim mk3. najprawdopodobniej zle ci odbija klapa od recylkulacji. kiedys zamknalem doplyw powietrza ustawiajac pokretlo predkosci dmuchawy na zero i nie chcialo sie otworzyc. pod schowkiem w miejscu dmuchawy masz taka dzwignie gdzie idzie linka sprobuj z nia pokombinowac a moze problem zniknie
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Miałem to samo co brackyy. Ja zrobiłem to tak. Zdjąłem osłonę, odkręciłem zdaje się 4 śruby, odchyliłem panel od nawiewu, cienkim wiertłem zrobiłem otwór w ramie od nawiewu w okolicy linki co steruje klapka od nawiewu. Następnie przymocowałem pancerz linki (pancerz musi być mocno przymocowany do ramki bo inaczej linka będzie sie przemieszczała razem z nim, a w efekcie nie bedzie działała klapka) za pomocą opaski elektrycznej z tworzywa (do kupienia za grosze w sklepie elektrycznym lub od znajomego elaktryka) do ramki.