Szeroka Stal Spawanie ???
- Hans-Hans
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Witam mam dylemat Nie wiem czym lepiej pospawać szeroką stal spawarką elektryczną elektrody jakieś lepsze np czy po prostu nigomatem . To moja pierwsza felga dlatego mam problem błagam o pomoc .
Elektroda jest lepsza od miga i na pewno jak spawacz ma pojęcie to spaw będzie szczelny. Tylko rzeźbiarze kleją uszczelniacz na spawie. Najlepszą metodą jednak jest TIG tylko to już trzeba mieć spawacza i sprzęt.
- Hans-Hans
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Metoda tig wiem jak to wygląda piękne spawy maszynke mam do tego ale kupił ją ojciec a ja ani on uczymy się raczej z ciekawosci spawania tom metodą .Jak nic nie wymysle to centruje na czujniku zegarowym zrobie pruby na jakiejs blasze zakładam na tokare obroty 24na min i spawam cągłym od początku do konca . Rozmawiałem ze spawaszem zawodowym muwił śmiało spawaj nigomatem ale niepasuje mi to z powodu pszetopu i wytszymałosci . chce uzyskac taki efekt zobacze jak mi to wyjdzie.
Re: Szeroka Stal Spawanie ???
ja bym spawał po kawałku żeby spaw nie ściągnął żeby potem nie wyszło że nie można tego wyważyć
VW Golf mk2 pasja zobowiązuje
-
- Mały gagatek
odgrzebie trochę temat.
Mam zamiar z 8 zrobić cztery tylko mam jedno pytanie odnośnie spawu czy ten środkowy (blisko rotora) jest tylko z jednej strony położony?
Mam zamiar z 8 zrobić cztery tylko mam jedno pytanie odnośnie spawu czy ten środkowy (blisko rotora) jest tylko z jednej strony położony?
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=49&t=466433" onclick="window.open(this.href);return false;
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”