Nowy użytkownik GOLFA IV 1.9 TDI 2001 r - POMOCY!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Nowy użytkownik GOLFA IV 1.9 TDI 2001 r - POMOCY!
Cześć,
Właśnie pozbyłem sie forda SCORPIO II i zakupiłem
GOLFA IV 2001r. 1.9 TDI 110 KM
Mam kilka pytań i jeden duży problem.Czy ktoś może mi pomóc???
1. Auto ma przejechane 165 tys. Co ile km wymienia sie rozrząd??? wiem ze byl robiony przy 90 tys , czyli nastepny raz przy 180???
2. Gdzie w wawie lub okolicy mozna kupic chip i ile to kosztuje???
3. AWARIA: --- > Zaraz po kupnie jezdzilem nim ok 2 tyg i wszystko bylo ok. Gdy wybralem sie na wakacje, zaczely si eproblemy, po przejechaniu ok 400 km , zapalila sie kontorlka od płynu chłodniczego, pomimo ze temperatura wynosiła 90 stopni. Zatrzymałem sie , okazało sie ze ubylo płynu..... Dolałem , jednak po kolejnych 200 km znowu to samo.
Odstawilem auto na przeglad bo akurat wypadł, zmienili olej, nie bylo w nim sladow plynu chlodniczego, zmienili plyn chlodniczy tez nie bylo w nim oleju..... ( jestem przewrazliwiony bo fordzie robillem uszczelke niedawno, w toyocie az 3 razy...:(:(, grzali auto na warsztacie, gazowali i nic wszystko ok....
wrocilem do wawy, lec zproblem ciagle ten sam, jezdze codziennie do pracy ok 15 km, co 3 dni musze dolac plynu, bylem u mechanika, ogladali, pompa nie cieknie,wychodzi na to ze wyrzuca plyn ze zbiorniczka ....... czy to uszczelka pod glowica???? ile kosztuje naprawa....?
Właśnie pozbyłem sie forda SCORPIO II i zakupiłem
GOLFA IV 2001r. 1.9 TDI 110 KM
Mam kilka pytań i jeden duży problem.Czy ktoś może mi pomóc???
1. Auto ma przejechane 165 tys. Co ile km wymienia sie rozrząd??? wiem ze byl robiony przy 90 tys , czyli nastepny raz przy 180???
2. Gdzie w wawie lub okolicy mozna kupic chip i ile to kosztuje???
3. AWARIA: --- > Zaraz po kupnie jezdzilem nim ok 2 tyg i wszystko bylo ok. Gdy wybralem sie na wakacje, zaczely si eproblemy, po przejechaniu ok 400 km , zapalila sie kontorlka od płynu chłodniczego, pomimo ze temperatura wynosiła 90 stopni. Zatrzymałem sie , okazało sie ze ubylo płynu..... Dolałem , jednak po kolejnych 200 km znowu to samo.
Odstawilem auto na przeglad bo akurat wypadł, zmienili olej, nie bylo w nim sladow plynu chlodniczego, zmienili plyn chlodniczy tez nie bylo w nim oleju..... ( jestem przewrazliwiony bo fordzie robillem uszczelke niedawno, w toyocie az 3 razy...:(:(, grzali auto na warsztacie, gazowali i nic wszystko ok....
wrocilem do wawy, lec zproblem ciagle ten sam, jezdze codziennie do pracy ok 15 km, co 3 dni musze dolac plynu, bylem u mechanika, ogladali, pompa nie cieknie,wychodzi na to ze wyrzuca plyn ze zbiorniczka ....... czy to uszczelka pod glowica???? ile kosztuje naprawa....?
1. Producent zaleca co 60.000
2. Jesli planujesz wydać na to ponizej 1000 to zapomnij od razu. Jeśli masz ponad 2000 to daj znac a podam ci sprawdzone adresy, i to nie tylko w wawie.
3. Tak jak mówi kolega - korek lub gdzieś nieszczelnie jest i schodzi.
2. Jesli planujesz wydać na to ponizej 1000 to zapomnij od razu. Jeśli masz ponad 2000 to daj znac a podam ci sprawdzone adresy, i to nie tylko w wawie.
3. Tak jak mówi kolega - korek lub gdzieś nieszczelnie jest i schodzi.
Nocne Mary Squad
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
Przestan, przeciez dla mojego AHU nawet jest 90kkm... Nie mam fotki na dowod, ale slowo daje ze na pokrywie paska mam kod , nr silnika i info o zmianach przy przebiegu 90kkm w trzech jezykach...djtom pisze:inek01, a nie wiem, w etce tak przeczytałem dla tego silnika
A tu info o TDI 2001
Dla manualnej skrzyni oczywiscie...
[ Dodano: Nie Lip 23, 2006 17:01 ]
Z racji przeliczania VW US do rownych mil, nalezy przyjac zamiast 96kkm - 90 kkm.
Byłem z autem na sprawdzeniu poniewaz sprawa sie nasiliła. Generalnie płyn ginie juz co pare KM. wyrzuca go przez zbiorniczek wyrownawczy.
Dostałem informacje od mechanika ze uszczelki w tym modelu 2001 1.9 TDI sa metalowe i rzadko ulegaja uszkodzeniu, ze byc moze to pekniecie głowicy, albo jeszcze cos gorszego??
Co o tym myslicie???Auto ma przebieg 160 tys.
Ile moze kosztowac taka naprawa???
[ Dodano: 25 Lip 2006 15:56 ]
Dostałem informacje od mechanika ze uszczelki w tym modelu 2001 1.9 TDI sa metalowe i rzadko ulegaja uszkodzeniu, ze byc moze to pekniecie głowicy, albo jeszcze cos gorszego??
Co o tym myslicie???Auto ma przebieg 160 tys.
Ile moze kosztowac taka naprawa???
[ Dodano: 25 Lip 2006 15:56 ]
Hej, poniewaz czeka mnie wyddatek na naprawe , i do tego to scorpio ktorego jeszcze nie sprzedalem znow sie zepsulo, chwilowo wstrzymuje sie z chipem, ale jesli mozesz podeslij mi namiary na wrasztaty w wawie , jak sie troche odkuje to we wrzesniu moze w pazdzierniku moglbym przyinwestowac ponad 2 tys w auto, o ile nie bedzie sie psuc tak czesto jak Scorpio II:)djtom pisze:2. Jesli planujesz wydać na to ponizej 1000 to zapomnij od razu. Jeśli masz ponad 2000 to daj znac a podam ci sprawdzone adresy, i to nie tylko w wawie.
np tu: http://vtg.pl/
Nocne Mary Squad
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
Re: Nowy użytkownik GOLFA IV 1.9 TDI 2001 r - POMOCY!
W wawie to najlepiej u Masters'a - http://www.tdi-tuning.pl/ cena w okolicach 1600-1800zlnizus pisze: 2. Gdzie w wawie lub okolicy mozna kupic chip i ile to kosztuje???
[url=http://www.webhostingtalk.pl/]Wszystko o hostingu[/url]
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Nowy użytkownik GOLFA IV 1.9 TDI 2001 r - POMOCY!
jeszcze w okolicy jest Diagtronikradom pisze:W wawie to najlepiej u Masters'a - http://www.tdi-tuning.pl/ cena w okolicach 1600-1800zlnizus pisze: 2. Gdzie w wawie lub okolicy mozna kupic chip i ile to kosztuje???
www.vagtune.pl tel. 502730289