Rozwalona uszczelka drzwi. Da się ja wymienić?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam.
Tak wygląda mój problem:
Uploaded with ImageShack.us
Uciążliwe jest to ponieważ jadąc szybciej wieje mi do środka. Da się tą uszczelkę wymienić? Jak tego dokonać?
Proszę o pomoc.
Tak wygląda mój problem:
Uploaded with ImageShack.us
Uciążliwe jest to ponieważ jadąc szybciej wieje mi do środka. Da się tą uszczelkę wymienić? Jak tego dokonać?
Proszę o pomoc.
- kurczepieczone
- Ma gadane
Da się wymienić. Jest ona przymocowana na zatrzaskach.
-
- GOLF FOREVwER
Hehe bardzo dobrze ,tez chciałem pytać ,mam to samo ;] w takim razie git
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
mam troche inne pytanie ale tez z uszczalkami drzwi... nie moge ustawić drzwi tak żeby łądnie przylegały na uszczelkę... zawiasy są ok.. Mam szpare w dolnym tylnim narożniku a zarazem ramka szyby czyli środkowy słupek za mocno jest wcisniety w uszczelkę, gdy pomału zamykam drzwi to pierwsza uszczelka zapiera się już przy ramce drzwi słupka środkowego... i pojawia się wtedy cięzkie zamykanie drzwi bo ta uszczelka musi się mocno zacisnąć.. ehhh mam dość tych drzwi.
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
Uszczelkę widoczną na zdjęciu można bez problemu wymienić, sam to przerabiałem. Problem w tym, że trzeba to robić bardzo delikatnie, zresztą proszę : " onclick="window.open(this.href);return false; tutaj jest to pięknie pokazane, dokładnie od 14:40
Johnatan, z tego co zrozumiałem to musisz po prostu dogiąć dół drzwi, najprościej zrobić to w dwójkę, przy otwartych drzwiach jeden ciągnie za górę - naprawdę mocno, a drugi przytrzymuje dół. Trzeba robić to z wyczuciem, jest to rzecz do ogarnięcia
Johnatan, z tego co zrozumiałem to musisz po prostu dogiąć dół drzwi, najprościej zrobić to w dwójkę, przy otwartych drzwiach jeden ciągnie za górę - naprawdę mocno, a drugi przytrzymuje dół. Trzeba robić to z wyczuciem, jest to rzecz do ogarnięcia
Odświeżam temat chciałbym zapytać czy ktoś wgl wie gdzie można kupić nową taką uszczelkę, czy zostaje mi tylko szrot ??
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
lxxx20, nigdzie nie kupisz,nawet w ASO już nie mają. Ze 4 lata temu dzwoniłem i pytałem,to mieli jeszcze za bagatela.....240zł/szt do 3D
Michał_1977, No tak myślałem bo przeszukałem neta i nic w paru sklepach się pytałem też nie mają. Czyli trzeba polować na używkę w dobrym stanie, co nie jest łatwe bo na szrotach mają ale gorsze od mojej.
Nowe tylko z Volkswagen Classic Parts - 720zł sztuka, przerabiałem temat kilka miesięcy temu, kupiłem na olx z demontażu za 100zł komplet igły, wymieniłem i problem z wiatrem i wodą w aucie rozwiązany.