Skraplanie się w bagażniku, a dokładniej pod pokrywą
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, kupilem niedawno golfa i zastanawia mnie skraplanie sie wody pod pokrywa bagaznika (tam gdzie jest koło) sprzedawca powiedzial mi ze latem to normalne zjawisko, mam wersje 3d, czy Wy tez tak macie?
- sidewind76
- Użytkownik
nie mamy masz albo zapchane albo bo zapakowane czymś otwory wentylacyjne
Od nieba dzieli nas tylko 9 milimetrów...
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
dokładnie pod kołem powinny być otwory na wylot
Re: Skraplanie się w bagażniku, a dokładniej pod pokrywą
Pod kołem mam tylko jeden otwór który jest na wylot, nie wiem w którym dokladnie miejscu one maja byc, moze pokazecie na jakims zdjeciu?
pewnie coś zostało wylane w bagażniku wyciąg z niego wszystko i dokładnie powycieraj, wykładzina bagażnika jest pewnie mokra od spodu,więc wysusz ją porządnie (2 dni w pełnym słońcu, ściągaj na noc z balkonu bo Ci zawilgotnieje), klapa w górę i przewietrz solidnie auto.arkona pisze:Pod kołem mam tylko jeden otwór który jest na wylot, nie wiem w którym dokladnie miejscu one maja byc, moze pokazecie na jakims zdjeciu?
Gdyby pojawił się brzydki zapach, o ile już się nie pojawił tapicerkę możesz spryskać - tylko znów nie przesadź z ilością ; neutralizatorem zapachów np.firmy Sonax (w białej butelce). pozdro
@pawex dzieki, ale ja juz wysuszylem auto, nie ma mowy o wylaniu, bo po 2 dniach znow sie skrapla
jeżeli nadal jest tam mokro to moim zdaniem gdzieś coś przecieka , pod pokrywą wykładziny w bagażniku powinno być sucho !!! zerknij może tutaj coś znajdziesz: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=2&t=90620arkona pisze:@pawex dzieki, ale ja juz wysuszylem auto, nie ma mowy o wylaniu, bo po 2 dniach znow sie skrapla