Brak opaski uciskowej na...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam,
Pytanie może nietypowe... Czy na zdjęciu jest przegub wewnętrzny? Czy jest to może półoś? Chyba, że w ogóle to inna część.
Zauważyłem, że brakuje tam opaski uciskowej i smar wychodzi na zewnątrz.
Pytanie może nietypowe... Czy na zdjęciu jest przegub wewnętrzny? Czy jest to może półoś? Chyba, że w ogóle to inna część.
Zauważyłem, że brakuje tam opaski uciskowej i smar wychodzi na zewnątrz.
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
Tak jest to półośka z widocznym przegubem wewnętrznym.bartekgd pisze:Pytanie może nietypowe... Czy na zdjęciu jest przegub wewnętrzny? Czy jest to może półoś?
No to trzeba założyć nawet może być skręcana.bartekgd pisze:Zauważyłem, że brakuje tam opaski
załóż zwykłą skręcana opaskę dostępną na większości stacji paliwowych i będzie po sprawie
Mój Mk4 =====> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=472504
- waski1
- _
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
- Kontakt:
Re: Brak opaski uciskowej na...
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=265091" onclick="window.open(this.href);return false;bartekgd pisze:Warto władować tam nowy smar? Jak tak to jaki?
Re: Brak opaski uciskowej na...
Jeszcze jedna sprawa... Nie wiem ile jeżdze bez opaski. Jak sprawdzić czy owy przegub jest dobry? Jakie są objawy zepsucia?
Czy po prostu dołożyć mu smaru, założyć nową opaskę i po temacie?
Czy po prostu dołożyć mu smaru, założyć nową opaskę i po temacie?
- waski1
- _
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
- Kontakt:
Tak zrób jak będzie uszkodzony usłyszysz go lub poczujesz.bartekgd pisze:Czy po prostu dołożyć mu smaru, założyć nową opaskę i po temacie?
Ja bym na Twoim miejscu nie tylko napchał smaru ale zdemontował, oczyścił i dopiero załadował nowy smar przy okazji z kontrolą osłony gumowej.
Jakiej firmy warto kupić przegub zewnętrzny ?
Niewydoliłem z wymianą osłon (poszły 3 lub więcej na pół roku) od jakiegoś tygodnia słyszałem czasem chrobotanie przy dynamicznym przyspieszaniu w zakresie 2,5 - 3,5 krpm jednak nie widziałem dokładnie czym to jest spowodowane, dzisiaj pogorszyło się i słychać je już przy skręcaniu. Chciałbym zdążyć zanim się całkiem rozleci.
Niewydoliłem z wymianą osłon (poszły 3 lub więcej na pół roku) od jakiegoś tygodnia słyszałem czasem chrobotanie przy dynamicznym przyspieszaniu w zakresie 2,5 - 3,5 krpm jednak nie widziałem dokładnie czym to jest spowodowane, dzisiaj pogorszyło się i słychać je już przy skręcaniu. Chciałbym zdążyć zanim się całkiem rozleci.
Grzana multifunkcja, FIS, Delta 6 + USB w łokciu, Fotochrom z kompasem, Pikowana deska, PDC
ThermoTop E, Xen, Gwint, 312 heble, Thule, mało mocy, dużo rdzy i trochę zadrapań...
ThermoTop E, Xen, Gwint, 312 heble, Thule, mało mocy, dużo rdzy i trochę zadrapań...
Ale na przegubie wewnętrznym w tym miejscu nie ma być opaski - u mnie od początku nie było, przy zakupie nowego przegubu z osłoną też takowej nie dostałem
Ja mam Spidan-a i jest ok. Przejechałem na nim już ok 100 kkm i zero luzów czy innych dźwieków.owies pisze:Jakiej firmy warto kupić przegub zewnętrzny ?
Shmatan, masz jakieś braki. W każdym komplecie z osłoną dostawałem dwie opaski, z drugiej strony mam też zakutą chyba jeszcze fabrycznie.
marcin7x5, tak patrzę po katalogu InterCars i Spidan do mnie to wydatek 510zł
( 0.021522 ) Po prostu świetnie.
marcin7x5, tak patrzę po katalogu InterCars i Spidan do mnie to wydatek 510zł
( 0.021522 ) Po prostu świetnie.
Grzana multifunkcja, FIS, Delta 6 + USB w łokciu, Fotochrom z kompasem, Pikowana deska, PDC
Zależy czy chcesz porządny i jeździc zapominając o przegubie czy za jakis czas znowu wymiana. Popytaj chłopaków z forum co prowadzą sklepy z częsciami. Można liczyc na fachowa porade i ceny dobre.
nie jestem fanem zamienników, no ale bez przesady...
dzisiaj pobiegałem po mieście, namierzyłem spidana za 460 najtaniej i ruville za coś ~260zł.
pomyślimy, dzięki !
słuszna uwaga!marcin7x5 pisze:Popytaj chłopaków z forum co prowadzą sklepy z częsciami
dzisiaj pobiegałem po mieście, namierzyłem spidana za 460 najtaniej i ruville za coś ~260zł.
pomyślimy, dzięki !