Mam problem. Mianowicie otworzyłem bagażnik wyjąłem co miałem wyjąc, zamknąłem klapę potem samochód (z racji tego, że mam centralny zamek). Po jakimś czasie otworzyłem samochód - a bagażnik się nie otworzył... Próbowałem otworzyć kluczykiem - też nie idzie. Może ktoś miał coś podobnego i powie jak dostać się teraz do bagażnika oraz czy zamek w klapie jest do wymiany?
Z góry dzięki za pomoc
[Jetta] Bagażnik - nie moge otworzyć
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- MateuszCBR
- Użytkownik
Wejdź do środka do autka, otwórz kanapę z tyłu i wsuń się jakoś do bagażnika. Powinieneś miec wtedy jakiś dostęp do zamka i silniczka. Niestety nie mam centralnego zamka ale już raz miałem taki przypadek, wypadł mi drut który ciągnie za zamek.
- barteKKK03
- V.I.P.
W zwykłej Jettcie?MateuszCBR pisze:otwórz kanapę z tyłu i wsuń się jakoś do bagażnika.
No chyba że Tiax ma Jette syncro...
Ostatnio miałem podobny problem, jak przekręcałem kluczyk to tylko drzwi od kierowcy się otwierały, okazało się że odczepił się drut (cięgno) w drzwiach od centralnego ( ten co się rusza góra-dół), włożyłem i na razie śmiga
ale kluczykiem z tyłu nie idzie otworzyć... jutro będę coś próbował, myślałem że może jest jakiś myk (ps. tak mi się na tą chwilę kojarzy że chyba wsunąć się nie będzie wcale tak łatwo, no i na 90% to nie jest wina centralnego zamka)
- Paweł Marek
- V.I.P.
może znajdziesz w blasze za kanapą dziurę na narty ale co tam może wleźć to nie wiem, mały sprytny dzieciak chyba tylko. Ponieważ miałem Jettę II i ten sam kłopot do wiem że się da, ale nie pamiętam jak, bo to było z 15 lat temu. Może przez lampki oświetlenia rejestracji, może jakieś otwory na śruby pod tablicą pozwolą się tam dostać.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.