słaby po wymianie rozrzadu g60
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
witam, zmienialem wczoraj rozrzad w brata corrado g60, przed wymiana ustawilem na znaki, walek rozrzadu byl o 1 zabek przestawiony, wiec mysle ktos spartolil robote albo scielo klina, okazalo sie ze klin sciety, zabielilem wal, zalozylem nowe kolko i srube, ustawilem ladnie rozrzad na znaki, ustawilem zaplon wg danych z forum; wypiety niebieski czujnik, 2250obr, wyprzedzony zaplon o 6 stopni, i auto jedzie gorzej jak przed wymiana, w czym moze byc problem? nurtuje mnie kwestia ustawienia walka rozrzadu, wszyscy podaja ze dwie kropki maja byc w palszczyznie glowicy, a mi sie wydaje ze one niewyjda w plaszczynie, tzn jak dla mnie linial srodka walka wychodzi nizej od glowicy, jak sie myle to mnie poprawcie
Ostatnio zmieniony pt wrz 07, 2012 18:23 przez slawko333, łącznie zmieniany 1 raz.
problem po wymianie rozrzadu g60
jak masz po zew. stronie kolka dwa znaki{kropiki } to od wew. strony kolka masz kropke i ja ustawisz do krawedzi pozimej pokrywy zaworow od strony Gie ,ewentualnie zdejmij pokrywe i krzywki {ssaca i wydechowa} pierwszego cyl. max do gory
GOLF MK4 R32 OEM - niuu car
AUDI R$4 B5 ,Big Brake rs6 C7 390mm,Wagner,BC Racing...-family car
AUDI S3 8L ABT IMOLA YELLOW BAM-wife car
MK2 R32 4Motion ,Rallye?
AUDI R$4 B5 ,Big Brake rs6 C7 390mm,Wagner,BC Racing...-family car
AUDI S3 8L ABT IMOLA YELLOW BAM-wife car
MK2 R32 4Motion ,Rallye?
- VWmarcinVW
- Nowicjusz
Re: problem po wymianie rozrzadu g60
a po odpaleniu dobrze chodzi? albo czy masz problem z odpaleniem? upewni sie jeszcze raz czy aby na pewno masz dobrze ustawiony i jakby co to zdjęcie jakieś daj ale jak masz wszystko ok to ustaw zapłon na znaki tzn na kółku od rozrzadu masz znak i na aparacie zapłonowym jest, ustaw i zobacz czy będzie lepiej
- xxMAXIMxx
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Pewnie przeskoczył ci na wałku pośrednim i cały aparat zapłonowy trzeba wyjąć i wsadzić od nowa dobrze.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=296391 <--- Moje RALLYE G60+
- xxMAXIMxx
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
tak walek mi sie przestawil, ale niechcialo mi si ejuz rozrzadu rozpinac i przestawilem na aparacie zaplonowym, pozniej ustawilem zaplon lampa idealnie 6 stopni tak jak jest wybity znak na kole zamachowym
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
sprawdzalem jeszcze raz dokladnie rozrzad, sciaglem pokrywe, znaki sie zgadzaja idealnie, a auto jedzie gorzej jak przed wymiana rozrzadu
-
- V.I.P.
- Kontakt:
A wiesz jak sie ustawia zaplon w G60 ? Bo jak ustawiles na wolnych obrotach, to takie ustawianie można sopie w d ..... włożyć Nawet bez gmerania lampą jedna zasada musi być spełniona. Jak masz rozrząd na znakach palec rozdzielacza musi bezwzględnie pokazywać przewód zapłonowy pierwszego cylindra w kopułce.
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
czytaj dokladnie temat, w pierwszym poscie napisalemA wiesz jak sie ustawia zaplon w G60
co ty powieszJak masz rozrząd na znakach palec rozdzielacza musi bezwzględnie pokazywać przewód zapłonowy pierwszego cylindra w kopułce.
problem rozwiazany temat do zamkniecia
-
- V.I.P.
- Kontakt:
No to napisz co było problemem, żeby było wiadomo dla potomnych. Faktycznie nie doczytałem pierwszego postu, sorry
Pozdrawiam
Bugalon
Bugalon
- xxMAXIMxx
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
No właśnie, co mu było?
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
zaplon ustwialem na szybko, i niedokonca byl dobrze wyprzedzony, brakowlo jakis 3 stopnie, i chyba tez zbyt duzo oczekiwalem ze po dobrym ustawieniu rozrzadu bedzie lepiej niz jak byl sciety klin, brat odebral i powiedzial ze jest troche lepiej jak przedtem, tylko ma problem z porannym rozruchem, nieodpali za pierwszym razem, mieli i nieodpali, dopiero za drugim razem ladnie odpala, wskazywalo by to na zbyt przyspieszony zaplon, ale ustawiony jest idealnie, ma ktos jakis pomysl? i roznie trzyma obroty, czesto ok 1300, nieraz normalnie ok 850, ale te obroty byly tez tak i przed rozrzadem