Świecące kontrolki ABS i ESP
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam!
Mam problem z moim mk4, po odpaleniu u przejechaniu kilku metrów zapalaja mi sie kontrolki ABSu i ESP, nie ma reakcji na naciśnięcie przycisku ESP.
Czujnik, pompa ABSu? Przez ostatnie 3 dni sie nie zapalały, a teraz od nowa. Po podłączeniu nie ma żadnych błędów. Jeżeli ktoś miał podobny problem bd wdzięczny
Mam problem z moim mk4, po odpaleniu u przejechaniu kilku metrów zapalaja mi sie kontrolki ABSu i ESP, nie ma reakcji na naciśnięcie przycisku ESP.
Czujnik, pompa ABSu? Przez ostatnie 3 dni sie nie zapalały, a teraz od nowa. Po podłączeniu nie ma żadnych błędów. Jeżeli ktoś miał podobny problem bd wdzięczny
SPRZEDAM silnik 1.9 TDI ALH z przeznaczeniem na części.
Podłącza vaga i pojeździj aż się zapalą kontrolki, musi być jakiś błąd.
Cześć nie wiem czy coś pomoge ale zawsze coś . Miałem podobny problem tyle ze mi zamiast ABS mrugały świece . Wina spaliły się żarówki stopu
No o tym też słyszałem, że może być stop przepalony, ale wcześniej sprawdzałem i wszystko ok. Dostałem podpowiedź, że może być bezpiecznik przepalony, i faktycznie, dopiero co wymieniłem i na razie jest dobrze. A właśnie dziś zaczęła mi migać właśnie kontrolka świec po odpaleniu, cholera nie ogarniam tego
jeździłem z tymi mrugającymi świecami, i nawet nie zauważyłem kiedy przestaly mrugac, może to po prostu komp wariuje..?
Re: Świecące kontrolki ABS i ESP
W kwestii mrugania kontrolki świec żarowych miałem tak samo. Pomrugało... a potem przestawało. I tak ze 2 razy. W końcu świeciły się cały czas.ryba stg pisze:jeździłem z tymi mrugającymi świecami, i nawet nie zauważyłem kiedy przestaly mrugac, może to po prostu komp wariuje..?
Wyciągnij czujnik stopu przy pedale hamulce. Możliwe że zaśniedziały styki (jak u mnie) i wystarczy przeczyścić, podlutować. Ja tak zrobiłem i śmigam już kilka miesięcy bez problemów.
Pozdrawiam