zgasł i nie chce odpalić
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
zgasł i nie chce odpalić
Witam,
podczas jazdy moje mk4 zwyczajnie zgasło, do dziś nie chce odpalić...
poczytałem forum i sprawdziłem po kolei przekaźnik 109, bezpieczniki, elektrozawór na pompie, kolega obejrzał i pozbawił komputer jakichkolwiek zimnych lutów,auto nadal nie odpala.
Najgorszym problemem jest to ze nie mogę połączyć się ze sterownikiem silnika , z ABS czy z Airbagami łącze się bez problemu....
Znajomy twierdzi ze to na 100% czujnik halla bo przy kręceniu ani trochę nie wstaje obrotomierz.. chciałbym sie jakoś upewnić
kontrolka od świec żarowych nie zapala się ani na moment.
Czy ktoś mogłby pomóc?
pozdrawiam
podczas jazdy moje mk4 zwyczajnie zgasło, do dziś nie chce odpalić...
poczytałem forum i sprawdziłem po kolei przekaźnik 109, bezpieczniki, elektrozawór na pompie, kolega obejrzał i pozbawił komputer jakichkolwiek zimnych lutów,auto nadal nie odpala.
Najgorszym problemem jest to ze nie mogę połączyć się ze sterownikiem silnika , z ABS czy z Airbagami łącze się bez problemu....
Znajomy twierdzi ze to na 100% czujnik halla bo przy kręceniu ani trochę nie wstaje obrotomierz.. chciałbym sie jakoś upewnić
kontrolka od świec żarowych nie zapala się ani na moment.
Czy ktoś mogłby pomóc?
pozdrawiam
AHF 163,1@392 :) powered by Dynosoft
zgasł i nie chce odpalić
ok dzięki,
jak mogę to sprawdzić? dodam że kolega stwierdził że immo jest ok bo podłączał żarówkę do kabla od elektrozaworu na pompie i po przekręceniu kluczyka żarówka świeciła...
proszę o pomoc.
jak mogę to sprawdzić? dodam że kolega stwierdził że immo jest ok bo podłączał żarówkę do kabla od elektrozaworu na pompie i po przekręceniu kluczyka żarówka świeciła...
proszę o pomoc.
Re: zgasł i nie chce odpalić
podłączyłem sie dzis jeszcze Polskim vagiem, do sterownika silnika nadal brak dostępu, natomiast w ABS wygenerowal sie błąd:
1314 steronik silnika J0907379G ABS 20IE CAN 001
1314 steronik silnika J0907379G ABS 20IE CAN 001
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
zgasł i nie chce odpalić
Musi Kolega ze schematem sprawdzić, czy napięcia dochodzą w wymagane punkty. To może być drobiazg ale nie wiem czy sobie z tym poradzicie na odległość.
Czy moglibyście podpowiedzieć co i w jaki sposób mam sprawdzić? jakiś miernik w domu mam...
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
zgasł i nie chce odpalić
Bezpieczniki ale starannie a potem na przykład napięcie na odpowiednich pinach w ECU. Tylko nie na każdym(!) a jedynie na zasilających i masie. Których - to zależy od sterownika. Dobre schematy dla konkretnych silników ma Kolega na
http://volkswagen.msk.ru/" onclick="window.open(this.href);return false;
I tam na lewej kolumnie głównej strony pod "Platforma 4".
http://volkswagen.msk.ru/" onclick="window.open(this.href);return false;
I tam na lewej kolumnie głównej strony pod "Platforma 4".
w platforme wejde ale tych krzaków to juz nie rozgryze:)
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
zgasł i nie chce odpalić
Strona » Platforma » Golf 4 Mk 4 » Электрооборудование / Electrical equipment » i co już tam Pan potrzebujesz
No i nie przerażać się, proszę Kolegi: większość już konkretnego materiału jest po angielsku
No i nie przerażać się, proszę Kolegi: większość już konkretnego materiału jest po angielsku
bardzo Ci dziękuję, zabieram sie za "lekturę"