Co to za otwór w skyrzni biegów 1.6 TD
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
Będę bardzo wdzięczny za odpowiedz co do poniższych zdjęć, a raczej zaznaczonego miejsca w skrzyni biegów (zaznaczonej dziury, zatkanej czymś plastikowym). Pytam bo nie dość że się to samo "otwiera" to na dodatek chyba wycieka stamtąd olej.
Pytanie się nasuwa mi takie- czy tak powinno być.
Z góry dzięki za odp.
Będę bardzo wdzięczny za odpowiedz co do poniższych zdjęć, a raczej zaznaczonego miejsca w skrzyni biegów (zaznaczonej dziury, zatkanej czymś plastikowym). Pytam bo nie dość że się to samo "otwiera" to na dodatek chyba wycieka stamtąd olej.
Pytanie się nasuwa mi takie- czy tak powinno być.
Z góry dzięki za odp.
- silent_runner
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
służy do ustawienia GMP na kole zamachowym
powinien być zatkany, nie powinien wyciekać stamtąd olej.
powinien być zatkany, nie powinien wyciekać stamtąd olej.
VW MANIA 2008 (nr.0038)
VW MANIA 2009 (nr.0390)
1984 MK2 GTI http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=526473" onclick="window.open(this.href);return false; almost complet :]
VW MANIA 2009 (nr.0390)
1984 MK2 GTI http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=526473" onclick="window.open(this.href);return false; almost complet :]
Otwór powinien być zatkany, ale nie powinno tam być oleju. Sprzęgło się nie ślizga?
Nie ślizga się raczej, ostatnio nawet "testowałem" je czyli próbowałem ruszyć z 4 biegu i prawidłowo zgasł. Fakt faktem może nie ciec stamtąd... możliwe że to płyn chłodniczy bo niestety miejscami ucieka.
Czym najlepiej otwór zatkać ? oryginalnie jak to wygląda ? bo szukałem tego ale nie znalazłem...
Czym najlepiej otwór zatkać ? oryginalnie jak to wygląda ? bo szukałem tego ale nie znalazłem...
Re: Co to za otwór w skyrzni biegów 1.6 TD
Oryginalnie wygląda właśnie tak jak na twoim zdjęciu.Jeśli wycieka z tego otworu olej to najprawdopodobniej jest to wina uszczelniacza na wale korbowym lub na wałku sprzęgłowym.Subnormal pisze:Nie ślizga się raczej, ostatnio nawet "testowałem" je czyli próbowałem ruszyć z 4 biegu i prawidłowo zgasł. Fakt faktem może nie ciec stamtąd... możliwe że to płyn chłodniczy bo niestety miejscami ucieka.
Re: Co to za otwór w skyrzni biegów 1.6 TD
jako ciekawostkę mogę ci dodać że ja ten korek zgubilem i byłem wczoraj w aso vw i zaśpiewali mi za niego 40 zł. więc pilnuj korka i nie zgub go tak jak ja