Ile wam pali diesel?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Ile wam pali diesel?
Tylko pomiar "z baku" a nie z "z kompa"
VW Bora, 1.9 TDI, 2004 rok, 101 KM, silnik w wersji ATD, automat, 5-biegowy TIP-TRONIC
Yamashka R6 :]
- popielasty
- Gadatliwa bestia
Ile wam pali diesel?
51,74L ON z BP starczyło na 1034 km! Ford Mondeo Kombi Mk3 2006r 2.0TDCI 130KM z DPFem, 2 osoby + bagaże. Trasa Wołomin - Jastrzębia Góra (przez DK10 następnie A1), trochę kręcenia na miejscu (Władek, Hel itp) no i powrót. Jestem w szoku, fakt że ekodriving był (vmax 120km/h na A1, na DK10 ok 100km/h), ale normalnie jeżdżąc służbowo tym autem na baku robię 600 km...
Ile wam pali diesel?
i tu jest sedno sprawy jak to pisalem juz chyba ze 100 razy ,kierownik jest najwazniejszy i jego styl jazdy, ale jak ktos pisze ze butuje i po miescie mu 5 ON pochlania to niestety klamie albo sie przechwalapopielasty pisze:ale normalnie jeżdżąc służbowo tym autem na baku robię 600 km..
A moja Borka jeszcze daje bańkę ropy w prezencie co tankowanie - tylko trzeba się pofatygować do bagażnika
VW Bora, 1.9 TDI, 2004 rok, 101 KM, silnik w wersji ATD, automat, 5-biegowy TIP-TRONIC
Ile wam pali diesel?
i ladnie poprosic nie dodales hihihihimssg1 pisze:tylko trzeba się pofatygować do bagażnika
ja w mojej aktualnej padace astra II DTI z gorek w DE potrafi licznikowo zamkąć zegar czyli ponad 220 musze kiedys zrobic zdjecieitaliano_83 pisze:bo chłopak z vectry DTI
- inż. Mk2_marcin
- Golfista
gorzej będzie jak zamkniesz a auto będzie dalej się rozpędzaćodzim pisze:ja w mojej aktualnej padace astra II DTI z gorek w DE potrafi licznikowo zamkąć zegar czyli ponad 220 musze kiedys zrobic zdjecie
Wtedy czytaj z VAG-a
Nie no ja tyle autem się nigdy nie kulam toż to dla niego już chyba zabójstwo Ale motocyklem to już można powiedzieć, że i ciekawie sę robi i wieje trochę A w aucie nudy przy każdej
Nie no ja tyle autem się nigdy nie kulam toż to dla niego już chyba zabójstwo Ale motocyklem to już można powiedzieć, że i ciekawie sę robi i wieje trochę A w aucie nudy przy każdej
Ile wam pali diesel?
odzim, ponad 220km/h?? Z licznikiem wszystko ok?? Diesle nie mają takich maxów...
Jak do 200km/h doleci to już jest dobrze no może deko ponad te 200km/h ale Stary prawie 230km/h to trudno mi ogarnąć.
Jak do 200km/h doleci to już jest dobrze no może deko ponad te 200km/h ale Stary prawie 230km/h to trudno mi ogarnąć.
Jaworess, drugi silnik w bagażniku, lotnicze w baku i heja A i nie zapominajmy o butlach na tylnej kanapie
Ile wam pali diesel?
do 200km/h to na kazdej prostej leci -przynajmniej mojaJaworess pisze:odzim, ponad 220km/h?? Z licznikiem wszystko ok?? Diesle nie mają takich maxów...
nie jest to temat nad max speed ale jak bys jechal np do monachium albo wracal to spokojnie do max na prostej mozesz 20km/h dodać jak lecisz tamta autostardą z górek (notabene chyba najfajniejszy kawalek drogi jaki jeżdzilem 50 km drogi czasami kretej z górek ze na zakrętach 180 -190 mozna spokojnie jechać a na prostych zamykac szafe ,gdzies mam zdjecie jak a4b5 afn 110ps zamykam zegar na tej drodze) ,diesle lataja wiecej niz 200 zalezy to jakie maja skrzynie no i oczywiscie moc ,mam kumpla który w passatem b6 org 105 ps po chipie na 150 ps jezdzi 240 km/h licznikowo , a np w passacie awx po chipie 170 ps nie moglem wiecej niz 215 sie bujnąc -skrzynia była za krótka i obrotow brakowało juz (choc tą predkość uzyskal szybciutko),-no to tyle OT
Ile wam pali diesel?
No to nie licho ale z drugiej strony taki b6 jak piszesz, zrobiony na te 150ps to swoje musi spalić? Gadałem kiedyś z rodakiem na obczyźnie na parkingu przy trasie, który zamienił passata B5 na B6 a że często lata na południe europy to stwierdził że te B6 to smok i spalanie średnie z baku w takiej podróży to 8l na setkę kurcze to tyle palą benzyniaki i wtedy znika sens diesla...
Ile wam pali diesel?
Ale przecież to duży samochód. Do tego przegnany na aautostradzie to czego się spodziewać. Weźmiesz mk4 TDI 90 KM, pognieciesz go pod 150-160 to bedziesz miał z 6,5 litra.Jaworess pisze:zamienił passata B5 na B6 a że często lata na południe europy to stwierdził że te B6 to smok i spalanie średnie z baku w takiej podróży to 8l na setkę
Ile wam pali diesel?
No tak ale takim tempem że benzyna łyknie przy takim tempie 12.Jaworess pisze:B6 to smok i spalanie średnie z baku w takiej podróży to 8l na setkę kurcze to tyle palą benzyniaki i wtedy znika sens diesla...
Nie porównuj ON przy 180 a Pb przy 100.
Ile wam pali diesel?
jamesoki, ekonomizer w moje E38 pokazuje przy 200km/h 10-12l w zależności od ukształtowania terenu, furmanka waży 1745kg bez ludzików na pokładzie...natomiast spalanie z baku w trasie to 10l/100km przy dobrym tempie a taki Passat spali 8l/100km, taka rewelka??