Witam,
dzisiaj w trakcie jazdy zdarzyla mi sie dosc dziwna sprawa, nagle na termomentrze zaczela spadac temperatura, automatycznie na climatronicu tez, dojechala do +1.5st i taka jest juz caly dzien. jak ugryzc temat?? zresetowac kompa na poczatek odpinajac aku?? czy to jest na tyle typowa usterka iz odrazu mozna zamawiacv czujnik temperatury zewnetrznej ktory chyba znajduje sie w zderzaku gdzies.
Zaniżona temperatura na Fis-ie i Climatronic-u
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Na początku odepnij wtyczkę czujnika i przedmuchaj ( wysusz ) piny we wtyczce i czujniku , sprawdz stan styków i przewodu na ile się da , wepnij ponownie i zobacz czy się coś zmieniło - czujnik znajduje się za kratką zderzaka po stronie kierowcy . Jednym z objawów uszkodzenia czujnika jest wyświetlana temperatura -50 stopni .
Witam,
Podepnę się trochę pod temat. Jakieś dwa tygodnie temu zaczął mi szwankować czujnik temperatury ( raz działał raz nie). Postanowiłem go podmienić z czujnikiem od kumpla golfa - niestety podobna sytuacja. Często wskazywało temperaturę około -34st. Wczoraj podczas jazdy temp. zaczęła rosnąć i ustabilizowała się na poziomie 9st, gdzie faktycznie było koło 14st. O co może chodzić???
Podepnę się trochę pod temat. Jakieś dwa tygodnie temu zaczął mi szwankować czujnik temperatury ( raz działał raz nie). Postanowiłem go podmienić z czujnikiem od kumpla golfa - niestety podobna sytuacja. Często wskazywało temperaturę około -34st. Wczoraj podczas jazdy temp. zaczęła rosnąć i ustabilizowała się na poziomie 9st, gdzie faktycznie było koło 14st. O co może chodzić???
CZYSTA FURA JEŹDZI SZYBCIEJ !!!!!!!
TRAKTUJ LEWY JAK KIBEL. MUSISZ? WCHODZISZ, ROBISZ, WRACASZ!
brak masy - zaśniedziałe styki
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Z tymi stykami to wątpię. Czujnik sam osobiście zakładałem parę miesięcy temu i wszystko jest nowe i ori. Auto było miesiąc temu u lakiernika i zastanawiam się czy czasami przy zdejmowaniu nie zapomnieli o wyjęciu czujnika co mogło przyczynić się do naderwania jednego z kabelków.
CZYSTA FURA JEŹDZI SZYBCIEJ !!!!!!!
TRAKTUJ LEWY JAK KIBEL. MUSISZ? WCHODZISZ, ROBISZ, WRACASZ!