[mk1] niedziałające nawiewy 1.6D
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam serdecznie,
mam problem z nawiewami, a raczej kompletnym ich brakiem. Sprawdzałem bezpieczniki, sprawdzałem na krótko wentylator, przejrzałem troszkę instalację i cisza. Podpowiecie gdzie zajrzeć? Co może być nie tak? Wiem, że to temat typu wywróż mi z magicznej kuli, ale ...
mam problem z nawiewami, a raczej kompletnym ich brakiem. Sprawdzałem bezpieczniki, sprawdzałem na krótko wentylator, przejrzałem troszkę instalację i cisza. Podpowiecie gdzie zajrzeć? Co może być nie tak? Wiem, że to temat typu wywróż mi z magicznej kuli, ale ...
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
i co ?? bo nie piszesz o efektach...tylko dalej jest że cisza. Więc gada na krótko czy nie gada ?stochus pisze:sprawdzałem na krótko wentylator
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
To wiatrak jest OK. Ale czy Kolega sprawdzał (LAMPKĄ!!!, nie mierniczkami) czy na bezpieczniku 10 jest napięcie, czy na czarnym z czerwonym paskiem (A) na włączniku jest napięcie? Czy wychodzi na kolejne (B, C, D)? Czy jest we wtyku przy wiatraku (E, F)?
Po tych sprawdzeniach coś będzie wiadomo.
Po tych sprawdzeniach coś będzie wiadomo.
Bardzo dziękuję za schemat, sprawdziłem wszystko, według mnie jest ok. Przełącznik ok, prąd na czarno czerwonym jest, przy czujniku i bezpieczniku też. Masy są. Zastanawia mnie ten czujnik... Może z nim coś byc ?
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
To jest TYLKO dla włączania wentylatora na chłodnicy, z nawiewami NIE MA NIC WSPÓLNEGO.
Schemat jest zrzutem z fragmentu schematu ori VW, gdzie zawieruszyła się też instalacja dla wiatraka chłodnicy. Jak na włączniku klawiszowym jest to mam pytanie: na kolorowych wychodzących Z wyłącznika wychodzi napięcie?
Schemat jest zrzutem z fragmentu schematu ori VW, gdzie zawieruszyła się też instalacja dla wiatraka chłodnicy. Jak na włączniku klawiszowym jest to mam pytanie: na kolorowych wychodzących Z wyłącznika wychodzi napięcie?
mój błąd, nie działa jednak wentylator, przeskakuje tylko cewka przy nim i cisza...