Cieknąca pompa wtryskowa 1.9 TDi AFN
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
ja znam budowe pompy a mimo to wole ja wyjac i zrobic na stole, caly zestaw uszczelek kosztuj ok 30 -40 zl a skoro jedna juz puszcza to reszta tez moze poza tym dla mnie wygodniej to robi sie na stole
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
-
- Forum Master
Witam,
Pozdrawiam.
nastawnik musiał byś zdjąć, żeby widzieć, czy wszystko jest na swoim miejscu-to raz, a dwa ja bym postawił tak samochód, żeby strona prawa samochodu stała dużo niżej, najlepiej najechać lewą strona na jakiś podjazd, ale popieram chłopaków w twierdzeniu, że jeśli nigdy nie rozbierałeś pompy to możesz namieszać.smoczun pisze:do nastawnika się nie będę dotykał. Bardzo proszę o opinię tych co maja tę przeprawę za sobą.
Pozdrawiam.
Tomek
No to mnie trochę zmartwiliście, na tym filmie nie wygląda to strasznie.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Adamm, ja się z Tobą zgadzam w całej rozciągłości,ale ja przyjedzie kolega/znajomy i truje-zrób mi na razie tylko to,bo muszę jechać...zrobię.
Faktycznie jest tak jak piszesz
miałem okazję się o tym przekonaćAdamm pisze:skoro jedna juz puszcza to reszta tez moze
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
O i to wszystko prawda najprawdziwsza prawda Ja też wolę wyciągnąć i zrobić wygodnie na stole ,ale tak jak pisze Michał_1977, bez wyciągania też czasem się zrobi jak ktoś się uprze ...szczególnie w vw ,gdzie sinik poprzecznie i dostęp do tyłu pompy piękny czego nie mozna powiedzieć o autach z silnikiem wzdłużnieMichał_1977 pisze:Adamm, ja się z Tobą zgadzam w całej rozciągłości,ale ja przyjedzie kolega/znajomy i truje-zrób mi na razie tylko to,bo muszę jechać...zrobię.
Adamm napisał(a):skoro jedna juz puszcza to reszta tez moze
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
-
- Nowicjusz
Re: Cieknąca pompa wtryskowa 1.9 TDi AFN
podepnę się do tematu. Czy ktoś mógłby mi pomóc i powiedzieć co to jest i jaki może być powód, że z tego pluje ropą
Zdjęcie zapożyczone, ale na tym dobrze widać ten element (zaznaczone białym kolorem)
Zdjęcie zapożyczone, ale na tym dobrze widać ten element (zaznaczone białym kolorem)
Powiedzcie mi jedno.. mam dwa pytania.. jak wykręce tą śrube dużą wymienie oring i rozkręce głowiczke i wymienie oring będę musiał ustawia pompe czy wystarczy to poskręcać i będzie cacy.. iraz czy rozkręcenie śruby nie zepsuje pompy:D Dajcie znać bo juz chyba z 40 tematów po necie przeleciałem i wszyscy piszą ok ale jednak chce otrzymac odpowiedz " TAK KOLO RÓB NIC SIE NIE ZJ***E"
(*·.¸(`·.¸ ¸.·´)¸.·*)
*No BaSs No FuN*
(¸.·´(¸.·* *·.¸)`·.¸)
*No BaSs No FuN*
(¸.·´(¸.·* *·.¸)`·.¸)
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Niekt ci nie da takiej odpowiedzi bo błąd można popełnić zawsze , ale spokojnie ,nic się nie stanie ,nikt nie zginie ,co najwyżej nie odpaliszdedus pisze:juz chyba z 40 tematów po necie przeleciałem i wszyscy piszą ok ale jednak chce otrzymac odpowiedz " TAK KOLO RÓB NIC SIE NIE ZJ***E"
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
No właśnie chodzi mi o to jeżeli *#cenzura#* nie popełnie błędu i cała wymiana pójdzie ok to to po skręceniu wszystko będzie chodzić tak jak przed skręceniem czy jednak trzeba będzie ustawiać na nowo pompe?
(*·.¸(`·.¸ ¸.·´)¸.·*)
*No BaSs No FuN*
(¸.·´(¸.·* *·.¸)`·.¸)
*No BaSs No FuN*
(¸.·´(¸.·* *·.¸)`·.¸)
Dlaczego słowo Ab*STra*Hu*Jąc jest wygwiazdkowane??
(*·.¸(`·.¸ ¸.·´)¸.·*)
*No BaSs No FuN*
(¸.·´(¸.·* *·.¸)`·.¸)
*No BaSs No FuN*
(¸.·´(¸.·* *·.¸)`·.¸)
Witam. Mi cieknie ropka z pod nastawnika pompy czy ktos kto jużwymieniał tam sam uszczelke mógłby opisac co robic w jakiej kolejności i na co zwrócic szczególną uwage?
-
- Forum Master
Witam, pod nastawnikiem jest uszczelka, tu masz taki komplet http://allegro.pl/uszczelki-zestaw-pomp ... 16416.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzeba zdjąć nastawnik i wymienić uszczelkę, a następnie trzeba ustawić dawkę jak w przypadku czyszczenia nastawnika
http://www.polerowanie-felg.pl/nastawni ... yADAMM.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam.
Trzeba zdjąć nastawnik i wymienić uszczelkę, a następnie trzeba ustawić dawkę jak w przypadku czyszczenia nastawnika
http://www.polerowanie-felg.pl/nastawni ... yADAMM.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam.
Tomek
Koledzy porzebuje waszej rady.
Dziś wymienilem uszczelke pod nastawinikiem i z tyłu przy przewodach od paliwa.
wszystko złożone i autko nie zapala.
Paliwo dochodzi do wtryskiwaczy . jak poluzowuje nakretki przy tryskach paliwo leci jak zle.
Na poczatku musialem dolac szczykawka ropy do filtra i do pompy bo były suche.
ruszalem nastawnikiem w przod i w tyl ale nie pomoglo.
Dziś wymienilem uszczelke pod nastawinikiem i z tyłu przy przewodach od paliwa.
wszystko złożone i autko nie zapala.
Paliwo dochodzi do wtryskiwaczy . jak poluzowuje nakretki przy tryskach paliwo leci jak zle.
Na poczatku musialem dolac szczykawka ropy do filtra i do pompy bo były suche.
ruszalem nastawnikiem w przod i w tyl ale nie pomoglo.