Lakierowac czy kupic element pod kolor?
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
-
- Nowicjusz
Witam, mam w golfie lewa strone do roboty, dokladniej drzwi kierowcy i lewe tylne. Ktos mi gwozdziem przejechal po nich, ze jest gruba kreska a do tego w drzwiach kierowcy jest duze wgniecenie. I teraz moje pytanie brzmi czy lakierowac to czy kupic poprostu drzwi pod kolor ? (lc9z). Sklaniam sie ku kupnie a potem dac auto do polerki, nie bedzie widac jakiejs roznicy?
z tym to roznie jest akurat zalezy jak trafisz , kolezka kupowal do volvo drzwi blotnik pod kolor i u niego bylo wszystko okej , ale moze ktos wiec cos wiecej to niech pisze
- Maximus-83
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Co jeżeli miałeś już inne elementy obok tych drzwi malowane czyli błotniki? Kupisz nowe i kolor pasować nie będzie. Ja bym malował, a jak będziesz sprzedawał kiedyś samochód to kupcowi zawsze możesz pokazać na zdjęciach dlaczego malowałeś.
Masz auto z PL, kupisz części z auta z Hiszpanii (słońce itp) i efekt jaki jest chyba nie muszę mówić...
Raczej mk4 to niewiele sprowadzanych jest z Hiszpanii, częściej Niemcy, Holandia, UK więc tym bym się nie przejmował
Jak masz możliwość to szukaj ori elementów w kolorze
Jak masz możliwość to szukaj ori elementów w kolorze
Moje MK4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=439313" onclick="window.open(this.href);return false;
- KubaMek
- Sprzedam Opla
- Kontakt:
silver pisze:Jak masz możliwość to szukaj ori elementów w kolorze
Też jestem tego zdania a jak trafisz możesz znaleźć gołe drzwi za ok. 100zł i przekładasz tylko graty ze swoich.
A drzwi możesz poszukać w swojej okolicy żeby podjechać i porównać ew kolory.
Zobacz ile jesteś do przodu przy cenie jaką powie Ci lakiernik.
Re: Lakierowac czy kupic element pod kolor?
Kupuj w kolorze elementy! Ja tak zrobilem i jestem zadowolony Musialem wymienic przedni blotnik bo rudy go zjadal przez felerna gabke od srodka.
Ja, na Twoim miejscu wolałbym oddać do malowania elementy a nie kombinować bo rzadko się zdarza że lakier będzie pasował do tego co masz a tak to lakiernik dopasuje pomaluje i będzie to jako wyglądało i większa pewność że efekt będzie fajny
-
- Forum Master
Ja wymieniałem zderzak tył MK4, kupiłem pod kolor z auta UK, cena śmieszna, dosłownie grosze. Różnicy nie widać a jestem pedantem. Kuzyn kupił klapę do Passata B5 w kolorze też bardzo zadowolony. różnicy nie widać. Oddasz do lakiernika to już duży wyczyn znalezienie dobrego ale i dobrze trzeba zapłacić, niestety większość w naszym pięknym kraju to malarze- drzwi pomalują byle jak, będziesz nie zadowolony, nie wiadomo czy się do pracy przyłożą, nie wiadomo czy ruda nie wyjdzie za jaki czas. Ja polecam brać w kolorze z własnego doświadczenia, kupisz porządne drzwi w kolorze będziesz zadowolony. Wiadomo trzeba poszukać, ale się opłaca.
-
- Nowicjusz
Panowie takie pytanie. Zakladajac, ze kupilem drzwi w kolorze i dajmy na to, ze minimalnie sie roznia, np. jedne sa bardziej wyplowiale itd. Jesli dam cale auto w polerke, da to cos? Bedzie to jednolite ?
-
- Forum Master
Ja jak pisałem kupiłem zderzak, kuzyn klapę i różnicy w kolorze/odcieniu nie ma. Chyba ze drzwi kupiłeś już malowane przez lakiernika, nie w oryginalnym kolorze. To nawet jak będziesz robił polerkę to różnica w odcieniu będzie.
-
- Nowicjusz
Kupilem w oryginalnym kolorze. Mam kod lakieru lc9z czarna perla, kiedys ktos mi powiedzial, ze ciezej dobrac czesc pod taki kolor. Nie wiem czy to prawda czy nie.
-
- Forum Master
Nie wiem, u mnie jest zielony lakier u kuzyna był srebrny i różnicy nie ma na żadnym aucie.
A ja mam takie pytanie bo chcę pomalować cały samochód bo wiadomo ma swoje lata i rdza go niestety nie ominęła, a pytanie jest następujące co będzie lepszym rozwiązaniem
-- zająć się wszystkimi ogniskami korozji, położyć podkład, lakier i itd.
-- czy pomalować go farbą/lakierem przemysłowym, oczywiście najpierw trzeba go wypiaskować
ale co jest bardziej trwałe, czy dużo grubsza jest warstwa przemysłówki od normalnego lakieru??
czy się w ogóle tak można to zrobić ??
-- zająć się wszystkimi ogniskami korozji, położyć podkład, lakier i itd.
-- czy pomalować go farbą/lakierem przemysłowym, oczywiście najpierw trzeba go wypiaskować
ale co jest bardziej trwałe, czy dużo grubsza jest warstwa przemysłówki od normalnego lakieru??
czy się w ogóle tak można to zrobić ??
SzRekU