Cięgno (drut) od zamka centralnego Bora
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
Panowie, potrzebuje pomocy.
Miałem zablokowane tylne prawe drzwi, nieotwieralne, zamek sie zblobowal i trzeba bylo go łamać. Udało się bez szkód zdjąć boczek, blachę i dostać się do zamka. Kupiłem nowy (używany orginał) zamontowałem itd problem w tym że drut który prowadzi od zamka do tego pipka w drzwiach wygiął się przy demontażu i za cholere! nie jestem w stanie dogiąć go tak aby pasował i nie blokował się. Jakieś pomysły? może zdjęcie?
Panowie, potrzebuje pomocy.
Miałem zablokowane tylne prawe drzwi, nieotwieralne, zamek sie zblobowal i trzeba bylo go łamać. Udało się bez szkód zdjąć boczek, blachę i dostać się do zamka. Kupiłem nowy (używany orginał) zamontowałem itd problem w tym że drut który prowadzi od zamka do tego pipka w drzwiach wygiął się przy demontażu i za cholere! nie jestem w stanie dogiąć go tak aby pasował i nie blokował się. Jakieś pomysły? może zdjęcie?
Jesli samochod to tylko VW, jesli VW to tylko GOLF:D
Re: Cięgno (drut) od zamka centralnego Bora
amenusik pisze:...Udało się bez szkód zdjąć boczek, blachę i dostać się do zamka...
Kolego, a jak zdjąłeś boczek nie otwierając drzwi ?
Mam ten sam problem ale z przednimi drzwiami i już mi sie pomysły wyczerpały, a nie chce czegoś połamać
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
adasko849, przednie gorzej bo masz śrubkę przy lusterku, do której dojście jest tylko przy otwartych drzwiach...
- Qto
- _
- Kontakt:
adasko849, jak masz central na pilota...to pilot w łapkę...otwierasz, zamykasz, otwierasz itd sprawdzasz czy po którymś otwarciu centrala drzwi pasażera się nie odblokowały. Na forum są znane przypadki, że drzwi się otworzyły...czasami potrzebne było 20 kliknięć, czasami 200... Jak central na kluczyk to kluczykiem walczyć.
Qto niestety mam sam central... Walczyłem wszelkimi możliwymi sposobami... Jutro będe na wymianie oleju i paru innych duperelków to może lukną na ten zamek
Jakieś 2 tyg temu udalo mi sie otworzyć drzwi... Tak jak napisał Qto - otwórz zamknij otwórz zamknij troche z pilota troche od środka zamkiem i jakoś poszło Sam zamek nie mial z zewnątrz widocznych jakichkolwiek usterek ale wymienilem zamek i teraz drzw śmigają jak nowe
- Qto
- _
- Kontakt:
no i gitaraadasko849 pisze:Jakieś 2 tyg temu udalo mi sie otworzyć drzwi... Tak jak napisał Qto - otwórz zamknij otwórz zamknij troche z pilota troche od środka zamkiem i jakoś poszło Sam zamek nie mial z zewnątrz widocznych jakichkolwiek usterek ale wymienilem zamek i teraz drzw śmigają jak nowe