wymiana pompy 1.9TD AAZ
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
wymiana pompy 1.9TD AAZ
Witam, włożyłem nowy silnik (kompletny) z pompą i mam problem z odpowietrzeniem wtrysków pompa pobiera paliwo wężem przychodzącym wraca powrotem, ale nie wychodzi na wtryski czterema wężami wychodzącymi z pompy. Jaka może być tego przyczyna? Nowy silnik jest 1996 a stary z 1995. przy starym silniku nie było oryginalnej pompy tylko od starszego modelu, nie wiem od jakiego. W nowym silniku jest prawidłowa pompa, ale nie odpala ponieważ nie wychodzi z niej paliwo na wtryski
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
wymiana pompy 1.9TD AAZ
Podpiąłeś kabel do elektrozaworu pompy? Jeśli tak,to włącz zapłon,zdejmij ten kabel i przykładając go ponownie,przysłuchaj się czy ten elektrozawór pstryka.Powinien pstrykać.Gdy nic nie usłyszysz,zmień ten zawór.manieknmr pisze: pompa pobiera paliwo wężem przychodzącym wraca powrotem, ale nie wychodzi na wtryski czterema wężami wychodzącymi z pompy
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
wymiana pompy 1.9TD AAZ
W takim razie,pompa nie jest wystarczająco odpowietrzona.To,że paliwo krąży wężykami,nie musi oznaczać,że jest odpowietrzona na igłę.
Jeśli posiadasz pompkę ręczną paliwa (gruszkę),to zamontuj na chwilę między pompą a filtrem na zasilaniu i pomóż pompie.
Jak długo ta pompa stała nieużywana? Może jest zastana?
Jeśli posiadasz pompkę ręczną paliwa (gruszkę),to zamontuj na chwilę między pompą a filtrem na zasilaniu i pomóż pompie.
Jak długo ta pompa stała nieużywana? Może jest zastana?
- prymusnmr
- Mały gagatek
- Auto: Mk6 S3 t5.1
- Kontakt:
wymiana pompy 1.9TD AAZ
Pompa jest odpowietrzona,ale dalej waha sie przelewa i nie daje na wtryski.
Moze cos w podlaczeniu nie tak,skoro nie puszcza na wtryski?
A jesli chodzi o to ile stala bez wahy,to auto przyjechalo na kolach z ktorego wyrabowalismy silnik.Po 2 dniach zostal on zamontowany wiec nie ma szans aby byla zastana.
Moze cos w podlaczeniu nie tak,skoro nie puszcza na wtryski?
A jesli chodzi o to ile stala bez wahy,to auto przyjechalo na kolach z ktorego wyrabowalismy silnik.Po 2 dniach zostal on zamontowany wiec nie ma szans aby byla zastana.
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
wymiana pompy 1.9TD AAZ
prymusnmr pisze:waha sie przelewa
W takim razie szukaj przyczyny w elektromagnesie lub instalacji.Mirnik w łapki i sprawdź,czy w przewodzie do elektromagnesu dochodzi 12V.prymusnmr pisze: nie ma szans aby byla zastana
- prymusnmr
- Mały gagatek
- Kontakt:
wymiana pompy 1.9TD AAZ
Do pompy dochodzi prad.
Elektromagnes chodzi...tzn,przy przekreceniu kluczykiem zaplonu klika wiec chyba jest ok.
A do czego jest reszta kabli na pompie?
Elektromagnes chodzi...tzn,przy przekreceniu kluczykiem zaplonu klika wiec chyba jest ok.
A do czego jest reszta kabli na pompie?
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
wymiana pompy 1.9TD AAZ
Widzisz,nie od parady napisałem Ci,żebyś sprawdził czy w kablu od zaworu jest 12Vprymusnmr pisze:A do czego jest reszta kabli na pompie?
Być może pomyliłeś kable.
Daj fotkę tej pompy tak żeby było widać kolory kabli.
- prymusnmr
- Mały gagatek
- Kontakt:
wymiana pompy 1.9TD AAZ
http://imageshack.us/photo/my-images/811/sl274033.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://imageshack.us/photo/my-images/831/sl274032.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://imageshack.us/photo/my-images/21/sl274031.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Zdjecia moze nie sa doskonale alecos tam widac.
Co do napiecia postaram sie jeszczedzis napisac,poniewaz na dzis dzien nie posiadam miernika.
http://imageshack.us/photo/my-images/831/sl274032.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://imageshack.us/photo/my-images/21/sl274031.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Zdjecia moze nie sa doskonale alecos tam widac.
Co do napiecia postaram sie jeszczedzis napisac,poniewaz na dzis dzien nie posiadam miernika.
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
wymiana pompy 1.9TD AAZ
Sprawa jest bardzo prosta.Musisz wypitolić tą czarną puszkę tam gdzie jest elektrozawór,bo to jest nieszczęsny immobilaiser.Silnik nie pochodzi z tego auta,więc to immo nie ma prawa działać w tym autku.
Jeśli śruby są zafrezowane od czoła i nie da się odkręcić,to dłuto + młotek i heja.Jak już to rozłupiesz lub odkręcisz,to w środku będą 2 kable.W jednym z nich musisz odnaleźć 12V i podłączyć go do zaworu,wtedy auto na 100% odpali.
A wystarczyła mi pierwsza fotka
Jeśli śruby są zafrezowane od czoła i nie da się odkręcić,to dłuto + młotek i heja.Jak już to rozłupiesz lub odkręcisz,to w środku będą 2 kable.W jednym z nich musisz odnaleźć 12V i podłączyć go do zaworu,wtedy auto na 100% odpali.
A wystarczyła mi pierwsza fotka
- prymusnmr
- Mały gagatek
- Kontakt:
wymiana pompy 1.9TD AAZ
KOLEGO Michał_1977
Powiedz mi jakie piwo pijesz,to Ci podwioze....
Dzieki wielkie autko pali jak nowencja.
Powiedz mi jakie piwo pijesz,to Ci podwioze....
Dzieki wielkie autko pali jak nowencja.
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
wymiana pompy 1.9TD AAZ
Nie trzeba.Cieszę się,że mogłem pomócprymusnmr pisze:Powiedz mi jakie piwo pijesz,to Ci podwioze....