Witam, ostatnio ujawniło mi się dziwne huczenie w przodzie, słychać i czuć (w podłodze jakby taka lzejsza odmiana chrobotania) tylko i wyłacznie przy predkosci 60 jak i 80km/h ( wyższe prędkości cisza) huczenie coś podobnego do łożyska ale nie jestem pewien, czy to może być też wina opon? (zimowe)
Czy opony mogą robić taki hałas?
huczenie - pomoc
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
huczenie - pomoc
myślę że spokojnie możesz podnieść jedną stronę auta wsiąść odpalić wbic bieg i powoli ruszyc, rozpędź koło wrzuć luz zgas silnik i słuchaj, pózniej druga strona tak samo podnosisz rozpedzasz luz gasisz silnik i sluchasz. jesli nie bedzie różnicy to znaczy ze raczej oponki szumią, pamiętaj że zawsze możesz je wrzucic na tyl i sie przejechac
stado bocianów pod maską czas się nauczyć jeździć DIESLEM
huczenie - pomoc
odważnik na długiej półosi sprawdź może się zerwał
zależy co masz za opony jak jakieś nalewki to one tak wyją na gołym asfalcie ale to raczej cały czas
zależy co masz za opony jak jakieś nalewki to one tak wyją na gołym asfalcie ale to raczej cały czas
-
- Użytkownik
- Kontakt:
huczenie - pomoc
Ja tak mialem wlasnie przy rozwalonym łozysku przy dokladnie tych dwoch predkosciach wyło i trzęsło kierownica dodatkowo
VW power :)