Turbo od ASZ do AXR
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
turbo od ASZ do AXR
Mi też się wydaję, ze będzie 155KM - 160KM, bardziej na większym Niutku by mi zależało - tak z 360 Nm Ale obawiam się, że póki co za dużo się nie wyciągnie, bo sprzęgło już woła o wymianę.
turbo od ASZ do AXR
Chłopaki a na pierwszy ogień jako pierwszy mod co lepiej wybrać
turbo z ASZ czy ARL ? motor AXR z synchro wałków na -1.0 wyszło na hamowaniu 111ps przelot prawie 200 tys km
turbo z ASZ czy ARL ? motor AXR z synchro wałków na -1.0 wyszło na hamowaniu 111ps przelot prawie 200 tys km
Gdzie kończy sie odwaga... zaczyna sie Brawura :D
turbo od ASZ do AXR
bolooo, 111KM w AXR to taka seria, widziałem gdzieś wykresy 117KM z serii. A zamierzasz coś jeszcze później dalej modzic ? Zmiana pompek, wydechu, sprzęgła, FMIC ? Bo jeżeli nic z tych rzeczy,to poszukaj może lepiej z ASZa, a jak chcesz grubiej, no to może np. GTB.
turbo od ASZ do AXR
Kolego narazie zrobione Heble na 312 i 256 w planach skrzynia 6b DRW i jedno masa ale ale najpierw mysle nad TURBO Hamowac mam juz czym teraz mozna uderzać w MOC
turbo od ASZ do AXR
No to jak jest czym wyhamowac to może pomyśl nad tym GTB. Skrzynie 6b podobno słabiej znoszą okolice tych 200 KM, ale jak jest do końca to nie wiem.
-
- Gadatliwa bestia
turbo od ASZ do AXR
Jak celujesz w 160-170km kup turbo ASZ. Jeśli ma być ponad 200 to tylko gtb. Ja bym nie pakował kasy w pół środki albo na grubo albo spokojnie. Jak chcesz długą skrzynie 6 to jest tam kilka modeli najdłuższe DRW,FSM tylko przy tak długiej skrzyni 160km będzie zdecydowanie za mało żeby wykorzystać jej potencjał. Do skrzyni 6b nie poleca się jedno masa i nie kosztuje on 700zł jak do skrzyni 5 biegowej tylko trzeba na sprzęgło wydać okolice 2.0 tys złotych. Skrzynia 6 jest mocniejsza od 5 biegowej nie tylko o KM chodzi a o moment. Przy zmianie skrzyni musisz zmienić półosie, wybierak,sprzęgło kupić, rozrusznik, przekodować licznik, nie wiem czy któraś łapa nie jest inna.
turbo od ASZ do AXR
temat ze zmiana skrzynki mam obcykany ale własnie nigdzie nie znalazłem info jak wyglada sprawa ze sprzegłem w kazdych postach pisza o dwu masie a ktos moze wie cos co i jak z jedno masą przy 6B?
Re: turbo od ASZ do AXR
bolooo pisze:temat ze zmiana skrzynki mam obcykany ale własnie nigdzie nie znalazłem info jak wyglada sprawa ze sprzegłem w kazdych postach pisza o dwu masie a ktos moze wie cos co i jak z jedno masą przy 6B?
jest dedykowany zestaw jednomasu valeo do 6b skrzyni ogólnie nie polecany.
turbo od ASZ do AXR
ale ten zestaw to ledwo co znosi seryjna moc w tych silnikach. ARLa juz słabo ogarnia. Przy wiekszych modach w oolice 200 koni to absolutnie sie to nie nadaje.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
turbo od ASZ do AXR
to co najlepiej zastosowac przy modzie około 170 kucy do skrzyni 6 b ? 2 czy 1 mase ?
turbo od ASZ do AXR
przy 170 km to prawie nie ma co sie przejmowac DM i sprzeglem. Mozna zalozyc ewentualnie dwumas od BTB i masz juz sprzet ktory to ogarnia bez problemu.
turbo od ASZ do AXR
jak masz skrzynie 5b to zakladasz jednomas oklikany juz na forum wszez i wzdluz a jak masz skrzynie 6b zakladasz dwumas BTB bo jednomasu nie ma- nie istnieje( chyba ze jakis szajs valeo lub ewnetualnie ktos ci zrobi na tokarni to wtedy bedziesz mial).