Hmm, problem jaki dotknął moje auto to: przy ruszaniu i w trakcie jazdy pyrkocze i szarpie ciężko jest mu sie zebrac
dopiero po przekroczeniu 3000 obr czuć ze te auto jedzie, problemem może być brudna przepustnica? zapchany filtr powietrza? czy to coś innego. Nie dawno wymieniałem świece i kable, ponieważ problem był podobny ale raczej to nie możliwe ze po 1500km mogło stac sie to samo. Dodam, że auto posiada instalacje LPG i także pali mi olej 1000km-1l oleju auto jezdzi na krótkich dystansach tylko po miescie. Czy pomocą w tym problemie bedzie podlaczenie pod komputer?
szarpie i nie jedzie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
szarpie i nie jedzie
Czy na gazie zachowuje sie tak samo jak na bezynie? czy problem wystepuje tylko na jexdzie LPG?
szarpie i nie jedzie
tak na benzynie i na gazie jest tak samo, dzisiaj przejechalem 50km i udalo mi sie go rozpedzic powyzej 4500 obrotow i bylo znowu mocne szarpniecie poczym zaczal silnik pracowac normalnie nawet po ponownym zapaleniu praca jest rowna. Moze jakis czujnik szwankuje? i pytanie mam czy te silniki 1.6 posiadaja osobne cewki na kazdy cylinder?
szarpie i nie jedzie
Zależy jaki masz silnik. Podaj kod silnika. Jeżeli masz AZD lub BCB to masz oddzielne cewki na każdą ze świec. Jeżeli masz inne to masz tradycyjnie świece i przewody zapłonowe, Warto podpiąc pod kompa i sprawdzic wypadanie zapłonów. Tak z ciekawości to filtr paliwa kiedy wymieniałeś?
szarpie i nie jedzie
wstyd sie przyznac:P jutro wymienie wszystkie filtry i pojade na komputer wiec jak cos pokaze to napewno napisze.
szarpie i nie jedzie
byłem na kompie auto bez błedne wymieniłem filtry i porządnie przepalilem je i chodzi jak tralala wiec marcin miales racje dzieki:)
szarpie i nie jedzie
niestety wymiana filtrow byla jak plaster na ranie, silnik czeka remont mechanicy powiedzieli ze sprawdza cisnienie na cylindrach gdzie juz wiadomo ze na 3 jest bardzo niskie,
- w planach maja wymiane uszczelniaczy tylko najlepiej na jakie?
- szlif gniazd zaworowych
- wymiana uszczeliki pod głowica
czy zwrócić na cos uwage? jak silnik bedzie rozebrany moze przydalo by sie jeszcze cos wymienic ??
- w planach maja wymiane uszczelniaczy tylko najlepiej na jakie?
- szlif gniazd zaworowych
- wymiana uszczeliki pod głowica
czy zwrócić na cos uwage? jak silnik bedzie rozebrany moze przydalo by sie jeszcze cos wymienic ??