[mk2] obrotomierz
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk2] obrotomierz
Witam,
mam pytanie odnosnie tego, czy po podlaczeniu do alternatora (klema D+) przewodu z pinu nr 10 (zielony przewod z wtyku zegarow) obrotomierz w MK2 bedzie dzialal prawidlowo?
mam pytanie odnosnie tego, czy po podlaczeniu do alternatora (klema D+) przewodu z pinu nr 10 (zielony przewod z wtyku zegarow) obrotomierz w MK2 bedzie dzialal prawidlowo?
wszystko OK, ale nie mam cewki - wiec odpada, komputer mam 38 pinowy Digifant - chyba odpada bo czujnika Halla nie ma a jedyne co tam by sie nadawalo to pin nr 27 ale watpie bo tam sie pojawia 5V po wlaczeniu silnika (przy Digifant 25 pinowym jest czujnik Halla)
no i juz nie mam pojecia gdzie to ma byc wpiete, moze ktos wie gdzie jest wpiety obrotek w Toledo GTi z silnikiem 2E bo z tego auta mam instalacje pod maska
no i juz nie mam pojecia gdzie to ma byc wpiete, moze ktos wie gdzie jest wpiety obrotek w Toledo GTi z silnikiem 2E bo z tego auta mam instalacje pod maska
i auto jeżdzi? Bez iskry? Wysokie napięcie wytwarza cewka, czujnik halla jest w aparacie zapłonowym, na zewnątrz powinna być wtyczka. Bez cewki i wysokiego napięcia to tylko diesle jeżdżą.mardre pisze:ale nie mam cewki - wiec odpada, komputer mam 38 pinowy Digifant - chyba odpada bo czujnika Halla nie ma
jakbys sobie sciagnal ten schemat http://volkswagen.msk.ru/electro/golf92.zip
to na stronie nr 4 gorna polowka przed kopulka jest "IGNITION BOOSTER" doslownie przyspieszacz zaplonu (niestety nie mam z niego wyprowadzonego tego gornego pinu RED-BLK), zas na dole i na 5 stronie sa wersje z "IGNITION COIL" czyli cewka zaplonowa
to na stronie nr 4 gorna polowka przed kopulka jest "IGNITION BOOSTER" doslownie przyspieszacz zaplonu (niestety nie mam z niego wyprowadzonego tego gornego pinu RED-BLK), zas na dole i na 5 stronie sa wersje z "IGNITION COIL" czyli cewka zaplonowa
- InspBober
- Ma gadane
- Kontakt:
Niestety link nie dziala. Wiec jesli to mozliwe przeslij mi na [email protected] moze sie czegos nowego naucze
Ja jeszcze poszukalem i we wszystkich schematach cewka jest moze ten przyspieszacz to tez cewka tylko o troche zmienionej konstrukcji.
[ Dodano: 06 Sie 2006 12:26 ]
a tu jeszcze cos znalazlem
Ja jeszcze poszukalem i we wszystkich schematach cewka jest moze ten przyspieszacz to tez cewka tylko o troche zmienionej konstrukcji.
[ Dodano: 06 Sie 2006 12:26 ]
a tu jeszcze cos znalazlem
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- InspBober
- Ma gadane
- Kontakt:
moze to jest ten "rezystor szeregowy ktory zapewnia wytworzenie odpowiednio wysokiego napiecia" ciezko mi tak poruszac sie po omacku bez twojego schematu ale moze cos z tego wyjdziemardre pisze:IGNITION BOOSTER" doslownie przyspieszacz zaplonu
[url]http://rapidshare.com/files/3054669/Swap_gaznika.zip.html[/url]
- InspBober
- Ma gadane
- Kontakt:
wiec to wyglada tak ze ta gorna czesc w ignition booster to cewka. Podlacz obrotek do wyjscia jakiegos z cewki czegos co jest blisko kabla idacego do rozdzielacza. Zapewne wiesz jak to dziala obrotek bierze impulsy idace do rozdzielacza i je sobie przelicza na broty.
[ Dodano: 06 Sie 2006 13:34 ]
o albo moze jakis zdjecie by sie dalo zrobic? chetnie bym to zobaczy albo po prostu schemat nie od glofa tylko toledo
[ Dodano: 06 Sie 2006 13:34 ]
o albo moze jakis zdjecie by sie dalo zrobic? chetnie bym to zobaczy albo po prostu schemat nie od glofa tylko toledo