1.9 TDI Czujnik temperatury płynu chłodzącego.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, byłem na kompie i pokazał się błąd czujnika temp. płynu chlodzacego, który wskazal mi elektromechanik. Jest to czujnik na 4 piny i pytanie brzmi czy ten czujnik podaje mi wartosci na zegary o temperaturze silnika? bo wskazowka skacze od 0 do 90, czy po wymianie bedzie juz dobrze pokazywalo?
-
- Użytkownik
witam czujnik podaje na licznik i do ecu w tabelce masz opisane jak sprawdzić ten czujnik jak wskazania będa inne to czujnik do wymiany
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=35&t=88981" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=35&t=88981" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Skoro wskazowka skacze to nie laczy na wtyczce badz masz uszkodozne przewody.
Nie bedzie to raczej wina czujnika.
Nie bedzie to raczej wina czujnika.
Niekoniecznie. Widzialem juz przypadek ze skazowka tancowala jak chciuala a winny był sam czujnik.
Tak czy siak kabloteke sie sprawdza zawsze jako pierwszą bo po pierwsze to najlatwiejsze to po drugie najtansze,najszybsze.
Tak czy siak kabloteke sie sprawdza zawsze jako pierwszą bo po pierwsze to najlatwiejsze to po drugie najtansze,najszybsze.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
poczytaj na forum o czujnikach za 40zł...i lepiej od razu kup oryginałPaka19 pisze:koszt około 40zł
" onclick="window.open(this.href);return false; - tak było u mnie, filmik kręcony kalkulatorem ale coś widaćwesol pisze: Widzialem juz przypadek ze skazowka tancowala jak chciuala a winny był sam czujnik.
Qto mam dokładnie to samo jakie są objawy uszodzonego czujnika oprócz tej wskazówki?
Z tego co patrzyłem na allegro nie które czujniki do vw są na 2 piny, ja mam na 4:P czyli 2 sa do podawania info na deske a drugie 2 dla ecu?
Z tego co patrzyłem na allegro nie które czujniki do vw są na 2 piny, ja mam na 4:P czyli 2 sa do podawania info na deske a drugie 2 dla ecu?
U mnie wskazówka skakała własnie od 0 do 90 i nagle całkiem opadła i wcale się nie podnosiła zmieniłem czujnik i wszystko jest ok jest to czujnik 4pinowy daje sygnał na zegary i na komputer u mnie jest zielony 4pinowy i taki kupiłem Febi własnie za ok 40zł i jest juz kawałek czasu wszystko w porządku porównując z vag-iem wskazuje dobrze wymiana czujnika jest banalnie prosta i potrzeba trochę płynu na dolewkę.
Mój Mk4 =====> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=472504
Paka19, u mnie było tak samo raz 90 nagle 0 myślałem że kable dołki i inne. Po prostu czujnik do wymiany A do samego czujnika nie baw się za 40 zł. Ja tak zrobiłem po pierwsze miałem problem że wskazówka nie stała równo w PIONIE ;D tylko wskazywało zawsze około 85 stopni a było 90 i po 3 miesiącach padł. Teraz mam oryginał jest równo 90 stopni i działa mam już ze 4 - 5 miesięcy.
Pozdro
Pozdro
ja mam czujnik FEbI za ok 40zł i jest wszystko ok juz jakieś 3miesiące jest ok i wskaźnik wskazuje tak samo jak vag i wskazówka wskazuję prawidłową temperaturę nie ma żadnego problemuPablo20 pisze:A do samego czujnika nie baw się za 40 zł.
Mój Mk4 =====> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=472504
michoswwy, No to spoko. U mnie niestety się nie sprawdził tańszy.
- DamianBorek
- I <3 VAG
Podepnę się;D
W 1.9 TDI 1Z miałem problem z grzaniem, wskazówka na 110 szła, wymieniłem pasek od alternatora co idzie też przez pompę wody, i gitara, nie grzeje się, ogrzewanie wróciło.
Ale teraz problem mam taki, że nie podnosi się wgl wskazówka od temp na liczniku.
Dodam że termostat wywaliłem, a przewody są względnie gorące więc cos powinien pokazać.
Gdzie problem?
W 1.9 TDI 1Z miałem problem z grzaniem, wskazówka na 110 szła, wymieniłem pasek od alternatora co idzie też przez pompę wody, i gitara, nie grzeje się, ogrzewanie wróciło.
Ale teraz problem mam taki, że nie podnosi się wgl wskazówka od temp na liczniku.
Dodam że termostat wywaliłem, a przewody są względnie gorące więc cos powinien pokazać.
Gdzie problem?
- Slawek_Boss
- Nowicjusz
Witam wszystkich a ja mam taki problem w moim mk4 1,9 Tdi wskazówka po włączeniu zapłonu leci do ok 85 stopni i po zapaleniu silnika po chwilowej pracy wskakuje do 90 stopni i juz nie schodzi az do momentu zgaszenia silnika i zaplonu dodam ze silnik zupelnie zimniutki z nocy i tak wskazuje 85 stopni co to moze byc ?
odepnij czujnik i wtedy sprawdz. Jelsi nadal tak sie bedzie dizalo to trzeba sprawdzic kabloteke czy nie ma przebic na mase lub do plusa.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to