Golf VR6 uruchomienie silnika filmik,pytanie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam serdecznie,
przesyłam filmik uruchomienia Golfa VR6, zwróćcie uwagę na pracę silnika i kontrolkę oleju jak gaśnie. Włączcie sobie też drugi filmik i posłuchajcie pracy silnika czy jest zdrowy.Pozdrawiam
" onclick="window.open(this.href);return false;
przesyłam filmik uruchomienia Golfa VR6, zwróćcie uwagę na pracę silnika i kontrolkę oleju jak gaśnie. Włączcie sobie też drugi filmik i posłuchajcie pracy silnika czy jest zdrowy.Pozdrawiam
- Fafik258
- Forum Master
- Kontakt:
Chyba łańcuch się tłucze... chociaż łańcuch jest po drugiej stronie
Re: Golf VR6 uruchomienie silnika filmik,pytanie
Wydaje mi sie ,ze cos rzezi przy schodzeniu z obrotow wiem ze jeśli w motorze tak sie dzieje tzn ze łańcuch rozrzadu z napinaczem jest do wymiany.Golf z tym silnikiem to dla mnie za powazna sprawa dlatego wrzucam ten filmik.Wg licznika ma przjechane 195000 km.Skoro nie rozrzad to co mu może dolegac,czy to cos powaznego i lepiej odpuścić ten egzemplarz?Dodam,ze jeździłem tym autem ,zza kierownicy ładnie go slychac dobrze przyspiesza.Sprzedajacy tez jechal przede mną i poprosiłem żeby wcisnal mu do dechy nic nie kopcil minimalnie przy zmianie z 2jki na 3jke tak jak by złapał oddech przykopcil minimalnie na biało-szary kolor.Biegi wchodzily w porównaniu do mojego golfa bardzo lekko wrecz prawie bez żadnego oporu.Prosze o opinie wiem ze to nie to samo co zobaczyć go na żywo ale spróbujcie mi pomoc.
Witam szanownych kolegów,auto już kupiłem zmieniłem olej na castrol 10W/40 + filtr oleju Mann.Silnik wydaję mi się ,że chodzi ok nie kopci zrobiłem 350km nie wziął narazie grama oleju.Temp oleju utrzymuje w granicach 94.Zastanawia mnie tylko kontrolka oleju.Na zimnym silniku pali od strzała,na ciepłym tak samo.Tylko dajmy na to zgasze silnik na jakąś godzine wracam do auta odpalam kontrolka gaśnie od razu i jeden raz mrugnie co to może oznaczać,czujnik do wymiany?Przesyłam link do filmiku zobaczcie o co chodzi:
- Fafik258
- Forum Master
- Kontakt:
Na Twoje pytanie nie znam odpowiedzi, ale olej słaby zalałeś do VR... chyba że nie będziesz upalać
A może któryś z kolegów zna odpowiedz,dodam ze akumulator jest do wymiany ale to chyba nie ma znaczenia.Tak przy okazji Fafik jaki polecasz do upalania?
Odnośnie kontrolki oleju uznałem to za zachowanie mieszczące się w normie.Czytałem forum i zdecydowałem,że na wiosnę zaleje go Valvoline VR1 Racing 10W/60.Wrzucam filmik z pracą silnika mojego VRA,zwróćcie uwagę na pracę silnika na wolnych obrotach i przy schodzeniu z obrotów tak jak by trochę cykał,zresztą sami posłuchajcie co to może być." onclick="window.open(this.href);return false;
Kolego też tak mam w moim VR do tego prawie każdy tak "cyka".
p.s
podejrzewam że masz vr na podwójnym łańcuchu :-p
p.s
podejrzewam że masz vr na podwójnym łańcuchu :-p
ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA ECUDIAG www.ecudiag.pl
Hamownia klucze immo naprawa sterowników radio code
Wrocław 793-195-950
Regeneracja wtryskiwaczy CR wszystkich marek
Hamownia klucze immo naprawa sterowników radio code
Wrocław 793-195-950
Regeneracja wtryskiwaczy CR wszystkich marek